Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Negra

Hiszpańskie piosenki D

Polecane posty

Gość korzecxx
Poszukuję blizszych danych o piosence która bardzo mi sie podoba. Zaistaniała prawdopodobnie 2007-2008 r. Z uwagi na brak znajomości języków romańskich przypuszczam że jest to piosenka hiszpańska( chociaz na innych forach językowych także szukam).Rozpoczyna się melodyjnym , artystycznym gwizdem (instrumentalnym) Ten gwizd pojawia się jeszcze w trakcie wykonywania piosenki. Śpiewa kobieta. Z odsłuchu fonetycznie zaczyna się to tak " dule vas, dule vas..." W refrenie powtarza się słowo "Purke". Piosenka kończy sie słowami , też z odsłuchu" las/les ? canta si". Linię melodyczną prowadzi gitara. Jeżeli ktos mógłby mi pomóc w identyfikacji piosenki byłbym bardzo więcznym.

Gość ja hehe
SERGIO CONTRERAS - REINO ANDALUSI kozacka piosenka;] marques wszystkie:P

Gość mari2008
tydzień temu wróciłam z ibizy leciała tam przecudna melodyjna piosenka duet damsko męski. Dość popularne, grali często w radiu i knajpkach. Charakterystyczne głosy, mieli jeszcze inne piosenki. Proszę o jakieś wskazówki, bo zakochałam się w tej piosence...

Chayanne - "Dulce y peligrosa" Elena Gadel - "Es por ti" Miguel Nandez y Elena Gadel - "Hoy tengo ganas de ti" Wisin y Yandel - "Rakata" Thalia y Shakira - "Suerte en mi" Juanes - "Tres" Natalia Oreiro - "Basta de ti" David Bisbal (nie może go zabraknąć;) ) - "Trinia" D.Bisbal - "El triste" Alabina y Gipsy Kings - "Baila Maria" Chenoa - "Todo ira bien" Luis Fonsi - "Nada es para siempre..." Juanes y Nelly Furtado - "Fotografia" Ha Ash - "Vamos a llamarlo amor" Paulina Rubio - "Lo hare por ti" Thalia - "Accion y reaccion" Yerba Buena - "Guajira"

Gość emmmma
podajcie mi proszejakies fajne piosenki do tanczenia salsy! muchas gracias

Gość kasiukaa3
piosenki zespołu RBD np : un poco de tu amor otro dia que va solo quedate en silencio tras de mi asi soy jo ensename por besarte nuestra amor

Gość Gyzia
W tym roku w hiszpańskich klubach leciała piosenka z refrenem coś typu "łooo łoo łoo [to babka śpiewała] " może ktoś kojarzy i powie mi co to za tytuł.

Gość S1603
Ja proponuję Davida Bisbala, Luisa Fonsi lub Reika

Gość Fresa
Uwielbiam hiszpańskie rytmy a osobiście mogę polecić takich wykonawców jak : Juanes, Crisitan Castro, Luis Fonsi, RBD, El canto de loco, Reik, La quinta estacion, Diego Gonzalez a dla fanów reggaetonu zdecywodanie Don Omar, Wisin y Yandel i Pachanga

Gość manu chao polecam

Gość Cristóbal
Yo recomiendo las canciones: Hector El Bambino - Calor Arash feat lumidee - Hal mikonam (Ah remix) Divino - me gustas tu Fuego feat. Omega y Pitbull - Mi Alma Se Muere (remix) los albumos: Tony Dize : La Melodia De la calle/The Ultimate Collection Johnny_Prez - The_Knockouts/El Dragón ================================================ Ich finde "Arash Howaida - Laila" sehr gut. Wenn ich frei habe, bin ich wie Arash. :P

Gość altowiolistka
nie wiem, czy gdzieś się już pojawiła Gastelo - "Como el sol" cudo :)

Wisin y Yandel - "Solo una noche" Wisin y Yandel - "Yo te quiero" David Bisbal y Don Omar - "Como olvidar" Na dzisiaj tyle:)

Gość asiahiszi
poszukuje piosenki której refren leci mniej wiecej tak" si si estoy enamorada de ti" z tego, co wiem to tekst bardzo powszechny w piosenkach hiszpańskich;] ten utwór spiewa kobieta przy akompaniamencie gitary. bardzo lekka i wzruszająca melodia. bardzo prosze jesli ktoś zna tytuł lub ma na kompie te piosenke bardzo prosze o kontakt na gg 106016 lub odpowiedx na forum.

Gość hiszpania
bailando bailamos ni no sola palabra

Ale mnie w sylwestra zamurowało, jak usłyszałam zespół Pachanga:D Myślałam, że większość ludzi nie lubi takich rytmów, a tutaj jaka miła niespodzianka:D

Gość Betty 156
Mam pytanko.Zna ktos może te piosenke.Nie znam tytulu ani wykonawcy.Jest to piosenka szybka,slyszalam ja na dyskotece kilka dobrych lat temu.Zaczyna sie taka muzyczka (tu ti tu ti tu tu tu ti tu ti tu).Refren cos takiego-a e forte decoramine,la passione.......yo ba serra ma bailla so di me...cos tam cos tam.Piosenka jest bardzo rytmiczna.Pomozcie!

Makano- Porque me mientes Makano- Te amo Juanes- Te busque Mana- Si no te hubieras ido Mana- Mariposa traicionera Mana- Rayando el sol Chayanne- Cuidarte alma Chayanne- Atado a tu amor ( przesliczna) Ana Gabriel- Yo No Te Pido La Luna David Civera- No bastara Hanna- Por Ti Daria Malu- No Voy A Cambiar Marc Anthony- Ahora Quien Christina Aguilera - El beso del final Christina Aquilera- Pero me acuerdo d ti Pasame La Botella Calle 13 Don Omar

A i jeszcze Beatriz Luengo- Dime Rosario- No dudaria La quinta estacion- Me muero La quinta estacion- Sueños rotos I piosenka Beyonce- If I were a boy tylko ze po hiszpansku Beyonce- Si yo fuera un chico Narazie tyle;) Zycze milego sluchania mam nadzieje ze sie spodoba...

ARBUZ to co szukasz to Ian Oliver feat. Shantel - Bucovina