Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nitka__85

Kiedy odwiedzic po porodzie??

Polecane posty

Moja znajoma dzis urodzila! Oczywistym jest,ze nalezy odwiedzic ja i bobasa. Tylko po jakim czasie? Nie jestem ciekawska ciotka,ktora bedzie chciala zajzec po 2 dniach. Myslicie,ze po miesiacu to najlepszy termin? Czy moze troszke dluzej poczekac? Ach no i oczywiscie jakie prezenty sa najbardziej mile widziane ( i dla mamy i dla malego)??

moim zdaniem minimum miesiąc, trzeba dać czas młodym rodzicom na oswojenie się z nową sytuacją i zapoznanie z dzieckiem, oczywiście mamie dać odpocząć po porodzie :) pamietam mordercze myśli na dźwięk domofonu w pierwszym tygodniu, kiedy zamiast leżeć w wolnej chwili między karmieniami, latałam z kawą ;) dla mamy kwiatek, dla dziecka dobry jest jakiś ciuszek, byle większy niż na 62 ;) może byc tez paczka pieluch :)

Wyślij jej sms/kartkę z życzeniami i może napisz tam, że bardzo byś chciała zobaczyć Ten Cud i masz nadzieję, że kiedy mamusia będzie mogła to Ci go pokaże;) To moja propozycja:D

Dziekuje za rady. Wlasnie nie chce jej stresowac, musi sobie odpoczac i wogole.... Paczka pieluch, hmmm o tym nie pomyslalam a rzeczywiscie dobry pomysl, tylko jakie to dla takiego malucha??

mama trójeczki ma dobry pomysł z tym nieinwazyjnym kontaktem w pierwszej kolejności ;) uniwersalne pieluchy to pewnie pampersy, ale myślę że spokojnie możesz zapytac koleżankę jakich używa dla dziecka, przez miesiąc wypróbuje na pewno takie które im pasują i nie uczulają dziecka

Tak,oczywiscie sms w pierwszej kolejnosci. No i masz racje do tej pory to juz na pewno bede wiedziec. Dziekuje slicznie!

ja mysle ze to zalezy od waszych ukladow i jakim typem jest twoja znajoma.do mnie po porodie (po obu ;)) od razu sciagaly tlumy przyjaciol i bardzo mi sie to podobalo.nie robilam przyjec wystawnych, na poczatku nawet lezalam w lozku (tzn pierwsze dwa-trzy dni) i cieszylam sie goscmi.ale wiem ze nie kazdy tak ma. mysle ze az miesiaca nie trzeba czekac.ja do swojej kumpeli zadzwonilam i spytalam wprost jak sie czuje i czy nei ma juz dosc gosci i gapiow.:P uslyszalam ze nie ma i zebym przychodzila.wiec widzialam maluszka na drugi dzien po porodzie :D

Widac to zalezy od człowieka, ja np. nie chciałabym żadnych (!) wizyt w szpitalu, poza mamą, siostrą i mężem...;). Moja siosra która teraz urodziła - podobnie, nawet mój mąż do niej nie przyszedl, tylko ja sama, bo sobie tego nie życzyła;). Ale może własnie będzie \"spragniona\" czyjegos towarzystwa i chciała odwiedzin jak padlinka?:) Każdy jest widac inny:)

Gość bibibi
jak najpóżniej .....bo ja chociaż sobie tego nie życzyłam to na drugi dzień po porodzi miałam wizytę teściów szwagrierek i szwagrów:/ jak sobie przypomnę to mi się kerw w żyłach gotuje:/:/:/

Gość bibibi
oczywiście krew;)

SMS, kartka pocztowa, telegram to sa swietne pomysly! A w sprawie odwiedzin najlepiej zadzwonic do mlodej mamy i zapytac wprost, kiedy by bylo dla niej najlepiej. Co do prezentu- Szczegolnie pampersy sa w pierwszym miesiacu po porodzie bardzo cenne, bo zuzywa sie ich tony!

Gość Lilinkaaa
Paulka- moje gratulację i dużo zdrówka dla ślicznej Manii.🌼 Ja nikogo nie zapraszałam, jak ktoś chciał wpaść, to po prostu dzwonił i umawiałam się na konkretny termin. Najlepiej zadzwoń i zapytaj, kiedy mogłabyś wpaść. Nie wpadaj bez zapowiedzi.

Gość SebciaE
zalezy jak bliska jestes jej kolezanka jezeli przyjaciolka, to mysle ze mozesz wpasc 2 dnia, jezeli zwykla kolezanka to mysle ze lepiej zadzwonic i samej sie umowic do mnie moja przyjaciolka sama zadzwonila na 2 dzien po porodzie, z prosba abym ja odwiedziala, wiec poszlam, ale to moja b bliska przyjaciolka do zwyklej kolezanki nie pchalabym sie w odwiedziny do szpitala zreszta od czego sa teklefony :) zawsze mozna zadzwonic i sie zapytac

Gość SebciaE
co do prezentow, to ja dalam jej kwiaty, a malemu zabawke pozytywke, mozesz kupic body, pampersy -tego nigdy za duzo, jakas zabawke dla niemkowlakow