Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nad pusta szklanka

zy dyplom cos zmienia?

Polecane posty

Gość nad pusta szklanka

Szukam obecnie pracy-jestem na 5 roku. Jak dotad bylam na kilku rozmowach ale nic z tego nie wyszlo. Myslicie ze jak bede juz miala papierek latwiej jakos pojdzie?

papierek jest koniecznością majać do wyboru kogoś z mgr i kogoś bez wiadomokogo wybiorą, pozatym bez dyplomu nie masz wyższego wykształcenia mi się udało, dostałam prace bez dyplomu (zrobiłam go po 6 m-cach) ale to praca po znajomości powodzenia

Gość nad pusta szklanka
Dzieki. Napewno masz racje. To jednak trzeba poczekac na ten papierek.

Po pierwsze, wyższe wykształenie to nieonieznie tytuł magistra. Można mieć absolutorium i wykształcenie wyższe, ale nie magisterskie czy licencjackie. Po drugie - chętniej przyjmie się do pracy magistra, wiadomo, ale czy magistrowi zapłącą więcej, to już inna sprawa. Niektórzy magistrowie też nie chcą pracować za psie pieniądze, a niestety, wymagania jak z nieba, a pensja głodowa. Dodam, że pracuję i dopiero piszę magisterkę, więc nie jest tak źle i bez papierka.

Gość nie koniecznie
majac kogos do wyboru z mgr a kogos z 5 letnim stażem oczywiste ze wiekszosc wybierze tego ze stazem.

Gość nie koniecznie
aa i jeszcze jedno w dobie rozwiku prywatnych szkół wyzszych papierek wyzeszj uczelni nie staje sie krata przetargowa w ubieganiu sie o prace, gdyz teraz co 3 Polak ma mgr

Gość fkfka
O bosh, laska, coś ty taka nierozgarnieta z tym absolutorium? A o Prezydentcie Kwaśniewskim nie słyszczałaś i jego studiach bez dyplomu? Napisał "wyższe" no i skłamał. Brak dyplomu=brak studiów.

Gość widze ze chca młodych24-26lat
po studiach z 2 letnim doswiadczeniem :-( tylko jak zdobyc doswiadczenie zawodowe na studiach jak czesto nie chca zatrudniac studentow chyba ze do roznoszenia ulotek

Gość a co komu ze studiow jak
nie ma dyplomu ! to jak udowodni ze studiował 5 lat jak nie ma potwierdzenia w postaci dyplomu ukonczenia

Gość 4nn4
a ja tam sie nie zgadzam. Wszystko zalezy gdzie sie sklada papiery. Ja mam wyksztalcenie tylko policealne a mimo to znalazlam ciekawa prace. I jak do tej pory [a minelo 7 miesiecy od rozpoczecia pracy] szefowa nie wynagala abym przyniosla swoje dyplomy do wgladu. Ot ma moje CV, na rozmowie sprawdzila co umiem i tyle.

myślę, że jeśli już kończysz studia, to sam fakt, iż nie masz jeszcze dyplomu, nie powinien mieć dla pracodawcy żadnego znaczenia. raczej Twoje wcześniejsze doświadczenia, umiejętności itd.