Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milla_24

Krem na cellulit w ciąży-można?

Polecane posty

Jestem w 7 miesiącu ciąży i od paru dni stosuję krem na ten okropny cellulit, który strasznie mi się pogłębił w ciązy. Po użyciu czuję mrowienie i chlodzenie-tak jak uprzedza producent, czyli możliwe, że działa. Martwię się jednak, czy taki kosmetyk jest całkowicie bezpieczny w ciąży. Zaznaczam, że zawiera mdzy innymi kofeinę. Zastanawia mnie, czy te substancje przenikają do układu krwionośnego i czy może to byc grożne dla dziecka? Na kremie nie ma żadnych info, co do stosowania go w ciąży. Czy któraś z Was wie z jakiegoś wiarygodnego zródła, czy to może zaszkodzic?

Zazwyczaj w takich kremach jest Retinol (wit. A), lub kofeina. Z tego co wiem kremów z retinolem nie można używać w ciąży.Najprawdopodobniej jest to celulitis wodny i po ciąży albo się zmniejszy,albo całkowicie zniknie. \"Niestety jesli chodzi o mozliwe zabiegi w okresie ciąży w 7 miesiącu to trochę sa ograniczone. Kremy niewiele w tym momencie pomogą, ale warto wybrać nie tylko te które nie mają przeciwwskazań w okresie ciąży, ale te które właśnie sa do tego okresu są przewidziane.\"polecam rękawice do masażu pod prysznicem. Ja bym nie ryzykowała na Twoim miejscu z zadnymi kremami.chyba ,ze będzie jak wół napisane ,że mogą stosować kobiety w ciąży.

milla..ja kiedyś miałam krem z mentolem. I użyłam go raz. Bo tak piekł i rozgrzewał, że szok:D. Myślałam, że skurczy dostanę. To był krem z avonu, teraz chyba nie ma na bazie mentolu. Mi się wydaje, że takie są najgorsze. Ogólnie, to jeśli na opakowaniu nie ma przecwiskazań i czujesz się dobrze po nim to możesz używać. Te kremy nie wnikają do głębokich warst skóry=====do krwi, dziecku nie szkodzą.

ja stosowalam z avonu. Jednak odstawilam, bo czytalam, ze duzo skladnikow przenika dosc gleboko. To juz koncowka ciazy wiec wstrzymaj sie. lepiej pozniej wziasc sie konkretnie :)

ja jestem w 12tc i dostałam ostatnio lipostretch vichy, raz sie posmarowałam i terz sie boję, czy mogę czy nie, jak myślicie?

Dziewczyny, doczytałam w necie opinię ginekologa na ten temat i powiem wam, ze juz sie trochę uspokoilam. Otóż krem na cellulit możemy stosować nawet w tym szczególnym i wyjątkowym okresie, jakim jest ciąża, gdyż przenika on tylko wgłąb skóry, nie do dziecka. Ale tak dla pewności zapytam jeszcze mojego gina w przyszlym tyg. :)