Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ble**ble

Zespol jelita drazliwego

Polecane posty

Gość ble**ble
dzieki kochane za wsparcie,fajnie wiedziec,ze niejestem sama ;))

Gość tez mam
ja kedys odmawialam jedzenia mysleli ze jestem anorektyczką chyba nawet :O tzn. nie z wygladu ale ze niby nic nie jem teraz juz nie odmawiam.....staram sie to tez zwalczas psychiką....i nie przesadzac z jedzeniem bo mam maly zolądeczek a moja babcia oczywisice zawsze laduje we mnie jak w kontener na smieci :O wqurza mnie to na maxa...wiecie poczciwa babcia :O ktorej nie da sie odmowic ja waze 40 :O przy 156 cm

Gość ble**ble
moj e-mail: gosienka112@yahoo.co.uk jakby mial ktos ochote o tym pogadac :)

Gość chyba też to mam
ja nie mam żadnych problemów z wypróżnianiem, słodyczy nie jem, bo nie lubię, szczupła jestem, bo 50 kilo ważę, a jak wypiję sobie piwo, gdy mnie boli to jak ręką odjął:) ale przecież w pracy piwa pić nie będę zupełnie nie wiem jak temu zaradzić, bo mnie raz boli po czymś, a drugi raz po tym samym nie boli:O

Gość ble**ble
moze zeczywiscie lepiej mniej jesc....

Gość ble**ble
piwo...??? hmm..bede musiala wyprobowac;)

Gość chyba też to mam
ja jadam co 2-3 godziny małe posiłki i tak już od wielu lat, a problem (takich bóli uporczywych) pojawił się jakoś w tym roku

Gość ble**ble
mnie wlasnie caly dzien bolal,a na wieczor przestal wiec napchalam sie jak swinka...i znow zaczal bolec ale teraz z przejedzenia!!

Gość chyba też to mam
naprawdę, piwo:) mnie pomaga niesamowicie choć nie wiem dlaczego;) dziwi mnei to tym bardziej, że jest rzekomo zakazane przy ZJW

Gość ble**ble
czy to bedzie sie nasilac?

Gość tez mam
tak ja jem male posilki....ale czesto jak sie nie moge wykupkac ... tzn jest jakies weselicho np. i ja mam juz w jelicie misz masz :O to tez mnie tam boli... ale wystarczy sie wykupkac i jest ok....tylko czasem wykupkac sie na weselu w jakims nie swoim kiblu to tez dla mnei problem :O kiedys mialam sraczki notoryczne....a terz jak sie zestresuje i gdzies jem to sie wysrac nie mogę i gazy jeżdzą mi w brzuchu....az SLYCHAC.....masakra :O

Gość tez mam
ale lepsze to niz sraczki

Gość ble**ble
tez tak mam...najgorzej jak wstrzymuje gazy w towarzystwie i czuje jak mi brzuch rosnie i boli i mam wrazenie,ze mi zaraz peknie!!

Gość do Esk00
mozesz podac namiary na tego doktora Lorenza z Krakowa?

Gość chyba też to mam
a ja nie mam żadnych problemów z wypróżnianiem, chodzę do kibla 3 razy dziennie i nie jest to tak zwana luźna kupka tylko normalny stolec, jedynie jak wyjeżdżam gdzieś w obce miejsce mam problemy, ale to też zależy jakie miejsce, generalnie jednak z tym nei mam zadnego problemu więc nie wiem dlaczego mam te bóle?:O

Gość ble**ble
ja ciagle mam roznie,bo czasmi potrafi mnie pogonic do kibelka z 5 razy dziennie,a czasem robie dopiero co drugi...ale tez wole zadziej niz biegunke,bo po biegunce jestem strasznie odwodniona i mam tak skore sucha

Gość ble**ble
a czy jak macie zatwardzenie to pomagacie sobie w jakis sposob czy poprostu czekacie\?

Gość dfggg
Z tego co wiem najważniejsze to odstawić słodycze, alkohol, produkty z dużą ilością błonnika (wszystkie ziarna, rośliny strączkowe, owoce typu wiśnie, banany), ogólnie ważna jest dieta tzw "bezresztkowa", czyli wszystkie ziarenka odpadają, przechodzimy na białe pieczywo, odstawiamy też rzeczy smażone (!) i często należy też odstawić produkty mleczne (nie zawsze bo to kwestia jakiegoś tam enzymu, a właściwie jego braku), zwłaszcza jogurty i kefiry, bita śmietanę itd. I radzę dobrze się przebadać. U mojego męża długo podejrzewali IBS i na to leczyli, a potem się okazało że to wrzodziejące jelito i wylądował w szpitalu :o Dobrze że się obeszło bez operacji..

Gość chyba też to mam
ja nie mam zatwardzeń, bo codziennie chodzę do kibelka

Gość chyba też to mam
dfggg----------> poważnie? nie strasz? chyba pójdę z tym do lekarza, bo wystraszyłaś mnie:(

Gość ble**ble
jak to produkty bez blonnika...mi wlasnie lekarz przepisal blonnik w proszku,ktory musze pic raz dziennie...?????

Gość do dfggg
a jakie mial objawy??

Gość ble**ble
dfggg a jakie robil badania?

Gość tez mam
ble**ble dokladnie !!!!!!!!!! a w kiblu tylko same begale zamiast kupsztala :O ja robie tylko rano......no bo w sumie nie jem jakos wiele zeby produkowac kupe 3 razy dziennie biegunki mnie nawiedzają rzadziej...nauczylam sie po prostu czego mam nie jesc....jezeli mam ochote na placki ziemniaczane to wiem ze mam ich zjesc niewiele....i nie mieszac z niczym.....popic herbatką...a najlepiej meliską no sraczka jest przewalona....ja kiedys z powodu sraczek mialam juz takie jazdy ze balam sie autobusami jexdzic bo myslalam ze mnie w nim dopadnie :O.....ale zwalczylam to .... po tym jak przejechalam kilka kilometrow ze sraczką w jelicie.....:O masakra....ale to raczej sraczka po antybiotyku.....ale w koncu sie z tego lęku wyleczylam :P

Gość dfggg
biegunki, wzdęcia, gazy...

Gość chyba też to mam
biegunki to mam raz na rok rosyjski, ale wzdęcia i gazy to praktycznie codziennie:( a czy coś jeszcze?

Gość ble**ble
dfggg to te same objawy ale jakie robil badania?

Gość ble**ble
ja tez mam codziennie wzdecia...biegunki zadziej,ale najgorsze jest to,ze non stop chce mi sie gazowac...a nie zawsze moge!!!

Gość ble**ble
co jeszcze...okropny humor kiedy mnie wszystko boli i musze udawac,ze wszystko jest ok...

Gość tez mam
ja uwielbiam fasolke szparagową :D...nic mi po niej nie jest