Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co bedzie

jak opoznic okres...

Polecane posty

Gość nie wiem co bedzie

jestem w trakciekrwawienia miesiaczkowego, nie biore tabletek antykoncepcyjnych. nastepny okres wypada mi na bardzo wazny dzien, kiedy potrzebna mi bedzie pelna koncentacja, bo inaczej bedzie dno... co moge zrobic w takiej sytuacji, czy w ogole cos sie da zrobic? Widzialam w histroii na forum pare watkow na ten temat. Znalazlam cos o leku Orgametril czy cos takiego... pomozcie mi :(

Gość hmm najlepszy
to bedzie bys zaszla w ciaze:) wtedy prawie na 100% nie dostaniesz okresu nawet przez 9 miesiecy:D

Gdybys brala tabletki anty to bylby luzik bo bys nie zrobila sobie przerwy ale tak to nie wiem. Czy tak czy inaczej najlepiej jest pojsc do ginekologa po porade, bo to bardzo nie zdrowe ingerowac w nature :/

Gość Exactly
Zajdź w ciąże

Gość nie wiem co bedzie
zajscie w ciaze nie wchodzi w rachube :/ mam dopiero 21,5 lat ;] a ginekolog pewnie by mi nie przepisal czegos takiego bez zrobienia dodatkowych badan...? A jakies ziola czy cos? Ponoc melisa przyspiesza okres..a cos na opoznienie?

Gość a ja odpowiem
cytryna. okres sie spóźni jakiś tydzień jak zjesz cytryne najlepiej całą kilka dni przed. może być mniejszy jak zjesz jak już dostaniesz. i możesz jteż np. jeść jak najmniej to też może opóźnić okres ale jest mniej pewne

Gość Exactly
do: a ja odpowiem Sposób w 100 % pewny stać na jednej nodze podczas pełni

Gość
Ewa 33, ja miałam podobny problem, zapomniałam wziąć ostatniej pigułki i zgodnie z zaleceniem nie robiłam przerwy... i przez to prawie 4 tygodnie plamienia gorszego niż okres :/

Gość Shift 999
niewłaściwa dieta- anorektyczki nie mają okresu

Gość hmm najlepszy
a tak serio to niektorzy uwazaja wlasnie ze ziolami mozna cos zdzialac. osobiscie tak nie uwazam, bo to zalezy od organizmu. Niektórym dziewczynom po koprze wloskim opóżniała się miesiączka. Ja pije i koper wloski (codziennie) i melise, miete, i rozne inne ziola, a okres mam jak w zegarku.

Gość nie wiem co bedzie
zdawalo mi sie ze melisa przyspiesza okres... tylko w ktorych dniach trzeba by ja pic, na pczatku cyklu czy pod koniec? Slyszalam ze na dlugosc cyklu wplywa to, jakie beda te pierwsze dni (poczatek cyklu) .. Nie menopauza tez mi nie grozi :D Czy z ta cytryna jest pewne? To moze to zastosuje!.

Gość dobrze czytałaś
Jest taki lek orgametril, przepisać Ci go może lekarz. Ja przesunęła nim okres w zeszłym roku, żeby nie wypadł mi w czasie urlopu. Bierze się go od chyba od ok 15 dnia cyklu, tak długo jak chcesz przesunąc okres. Żadnych plamień nie miałam, po odstawieniu dostałam okres za dwa dni. Tylko lekarze nie bardzo chcą zapisywać, bo to lek hormonalny starej generacji. Kosztuje około 7 zł.

Gość dobrze czytałaś
wrzuć w google, jest ulotka z tego leku.

ewa33 ja nie probowalam nigdy nie robic przerwy wiec wsumie nie wiem.... Ale w pierwszym miesiacu brania tabletek tez mam paskudne plamienie.....taki lekki okres 28 dni no i pozniej jeszcze ten normalny ble.....jakos trzeba to wytrzymac

Gość cytryna tez nie dziala
pije sok z niej i to bardzo duzo, na okres w zaden sposob nie wplywa.

Gość a ja odpowiem
na mnie cytryna działa.

moim ulubionym owocem jest cytryna bo nieznosze słodkich rzeczy, wiec zajadam się cytrynami bardzo często a okres jak w zegarku....

Gość a ja odpowiem
bo cytryna wpływa na naczynia krwionośne (tak jak zimno czy ciepło) a nie na gospodarke hormonalna organizmu.

Gość a ja odpowiem
i właśnie dlatego opóźnia okres.

no ale to jest witamina c, uszczelnia naczynia, ale w czasie okresu hormony wywolują skurczce naczyń by one pękły, pomyśl jak patologicznie musilaby byc twarde by do tego nie doszlo. Organizm jest tak skonstruowany by brać to co potrzeba i reszte wydalac by sobie nie zaszkodzic. Nadmiar wit c zostanie wydalony a naczynia uszczelnione tylko w takim stopniu jak to jest potrzebne. to tak jak z tabletkami obnizającymi temperature- nigdy nie obnizysz nimi temperatury prawidlowej.

nie probuj zadnych domowych srodkow ani dzialac na wlasna reke bo to i tak sie nie uda. Teraz bede miec okres, a nastepnie na mature ustna z nagielskiego:/ z tym ze ja wolałabym przyspieszyć, wywołac okres wcześniej. ech nie wiem, musze isc do gina Ty tez idź

Gość a ja odpowiem
do cytryna też nie działa: sposób dostałam od mojej siostry i na nią i na mnie działa. nie krzycz bo odpowiedziałam poprostu na pytanie. ale skoro ze mnie taki zabobon to może rzeczywiście lepiej truć się hormonami.

Gość Powiem ci tak
stres, stres i jeszcze raz stres! Ja już tydzień przez ten sposób nie widzę okresu... no dla mnie to akurat nie jest zadowalające...

nie krzycze, po prostu wyjasnilam fakt naukowo. Nie jestem zwolenniczka trucia sie hormonami. sama tez nieraz z checia przesunelabymsobie okres, po hormony nie pojde, a naturalne metody na mnie nie dzialaja. Oj czasem zdychalam przed egzaminami tak zle sie czulam, ale szlam, stres tez robil swoje bo zajmowalam sie egzaminem a nie ze mnie brzuch boli i nie myslalam o okresie.

Gość nie wiem co bedzie
troche boje sie teraz ryzykowac z cytryna, bo albo sie uda albo nie...Moge sie obawiac caly czas, ze dostane okres.. A mam egzamin z prawa jazdy :/ miewam cykle 29dniowe, 30dniowe, a to bedzie 30dzien... ostatni okres dostalam po 25dniach i nie wiem co bylo tego przyczyna, moze zmiany pogodowe.... szczerze to nie bralam nigdy hormonow i moge jeszcze gorzej na tym wyjsc, bo nie wiadomo jak na nie zareaguje :/ Chyba pozostaje cytryna :D no chyba ze udaloby sie przelozyc egzamin, ale ilez mozna czekac...

Gość nie wiem co bedzie
czy ktos moglby sie jeszcze wypowiedziec w tej sprawie?

Gość cytryna i ja
ja własnie \"szprycuje\" sie cytryna od dwoch dni bo chce opoznic sobie @ Nie zalezy mi w sumie na tym konkretnie okresie ale za 2 nastepne mam swoj slub i chce go przezyc bez TAKICH atrakcji Nie stosowalam jeszcze nigdy cytryny wiec nie wiem jak podziala Dla mnie beda dobre chociac po 2-3 dni przy kazdym okresie to bede miala tydzien po weselu

Gość nu
Hej to ja tez wyprobuje cytryne, nie jest niebezpieczna , wiec moge eksperymentowac. Jutro mam dostac okres. Napisze jak mi poszło. Juz mam plan zrobie sobie sok z grejpruta i cytrynki. :) moze troszke sie pokrzywie ale na zdrowie:)

Gość prosze o porade
ja regularnie spozywam tabletki antykoncepcyjne,ale w pazdzierniku biore slub i pech chcial ze wlasnie wtedy wypadnie ze bede miec okres(plamienie od odstawienia tabletek)moge nie robic przerwy i w tedy okres sie opozni,ale niektore z was pisza ze w tedy plamicie przez kilka tygodni.moje pytanie wiec czy chcac opoznic swoj okres o tydzien mam zaczac juz za miesiac czy wystarczy w pazdzierniku przed slubem????prosze o porade