Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NAdziejkAAaa

Przelamałam sie, dzis pierwsza wizyta u DERMATOLOGA...

Polecane posty

Gość NAdziejkAAaa

Zawsze sie bala lekarzy bo sadziłam ze ze względu na stan mojej skóry zabronią mi sie opalać, lecz ostatnio zrobilo mi sie prezbarwienia, które ciemnieje podczas opalania i niestety przestałam chodzic na solarke a co sie z tym wiąze mam w tej chwili wysyp pryszczy...płakałam przez ostatnie dni, nie chce wychodzic z domu iiiii.... odwazyłam sie pojsc do dermatologa, powiedzialam ze chce leki, które mozna stosowac takze z opalaniem i nie protestowala lekarka. Moze ktos z Was stosował: -Akneroxid 5 -Zineryt - Skinoren ????? I jak te leki działają, to własnie dostalam od dermatologa. Modle sie o to bym mi pomoglo, ale mam jedną obawe, teraz skóra buzi jest o wiele jasniejsza od całego ciala i co w tym przypadku poradzilibyscie mi? Dermatolog powiedziała, ze jak sie bede opalała to mam stosowac filtry np. z Biodermy... czy gdy sie ich uzywa bardzo spowalniają proces opalania?

Gość NAdziejkAAaa
Ale uzywając filtrów buzia sie opala? A masz tradzik?

Gość uppppuppupu

Gość NAdziejkAAaa
Własnie na ulotce Akneroxidu 5 jest napisane zeby unikac silnego nasłonecznienia, a poprosiłam derotolog o leki, które nie koliduja z opalaniem wiec nie wiem... A jeszcze jedno tera tak czytam o tych lekach co mi przepisała i wszystkie sa wysuszające a moja skóra juz sie (tak sadze) wystarczajaco wysuszona, po umysi schodzi mi a po godzinie juz sie błyszcze cała i jest taka tłusta ta cera i co teraz buuu ...:( ??

Gość NAdziejkAAa

Gość wierzba nie-płacząca
No cóż - albo rybki albo akwarium. Jesli solarium bedzie twoim "lekiem" na trądzik czy pryszcze, to kiedy je odstawisz skóra znów ci sie cała wysypie bo bedzie chciała unormować poziom natłuszczenia czyli tzw. płaszcza lipidowego. A jesli juz dostajesz przebarwień to niefajnie. Ja ci radzę, zrezgnuj z solarium, wylecz trądzik, unormuj stan cery a jesli tak ci zalezy na opalaniu to sobie czasem zrób taką mała nagrode;)

Gość a ty tylko o opalaniu
Osoba powyżej ma rację - zajmij sie lepiej leczeniem buzi a nie opalaniem bo to moze ci poważnie zaszkodzić. Chcesz wyglądać jak dalmatyńczyk? Co ci wtedy po opaleniźnie?