Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos wie

jak wyglądają krostki przy ospie?

Polecane posty

Gość czy ktos wie

jak sie ta choroba zaczyna?

zaczyna sie od kilku pryszczopodobynch krostek, czesto swedzacych. Krostki sie rozsiewaja, szczegolnie jak sie je rozdrapie. Krostki sa czerwone, potem wypukle z plynem w srodku, na koncu robia sie strupki. Swedzenie jest uporczywe i czasem stan podgoraczkowy.

u mnie zaczęło się od powiększonych węzłów chłonnych a potem krostki na dekoldzie i biuście, na początku wyglądały jak pryszcze takie w jasnym kolorze, później już było tylko gorzej :-( Mimi że ospę miałam już ponad rok temu to nadal mam ciary jak pomyślę jak się wycierpiałam

Moj syn pokazał mi kiedyś jakąś małą rankę,myślałam że się otarł,trochę go swędziało,po może dwóch dniach gdy mi ją pokazał była już wypełniona płynem,miał też inną w drugim miejscu.Wtedy już wiedziałam że to ospa.W moim przypadku,od razu zauważyłam pod biustem coś wypełnione płynem,wtedy jeszcze nie wiedziałam co to jest,dopiero mama koleżanki mnie uświadomiła,no i miała rację.

Gość czy ktos wie
ojej moja corcia miala dwa dni lekko podwyzszona temperature teraz ma ze 3 krostki takie czerwone wypukle-jedna na nozce, druga na raczce trzecia na pleckach. kurcze...moze to jednak jakiesv uczulenie.

no to hyba cie nie pociesze...to raczej ospa...u mnie bylo podobnie..najpierw pryszcz na szyjce i w pachwinie ...przedtym goraczka..a pozniej wysypalo corke na glowce i plecach...musisz to przezyc...pamietaj o smarowaniu i zeby nie drapac...pozdrawiam:)

Gość kuba-buba..........
moga ale nie musza ja chorowałam na ospę w wieku 26 lat -koszmar !!!

Gość Górnik
normalnie

Gość Lifeisbeautifull
Masakra wychodzą mi jakieś ktostki małe ale takie jakby pryszcze wypełnione płynemmm :( to chyba ospa ale da się ją jakoś szybko wyleczyć ??