Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana matka

ZERÓWKA

Polecane posty

Gość zalamana matka

Nie przyjeto mojego dziecka na przyszly rok do zerowki, przegapilam termin skladania karty zgloszeniowej. Pomimo tego ze chodzila do tego przedszkola 3 lata. Jestem zalamana. Co robic? Napisalam juz podanie do dyrekcji, dostalam odpowiedz ze jest to niemozliwe. :-(

Gość szkoła musi ....
przyjąć dziecko do zerówki.Wiadomo ,że nie jest to przedszkole,więc bedzie mniej siedzieć na zajęciach ale co sie ma nauczyć to sie nauczy.

Gość przykre
NO nie ciekawie to wygląda. Może warto pójść do najbliższej szkoły podstawowej i tam zapisać córeczkę do zerówki. W szkołach zwykle są świetlice, więc może tam mała mogłaby być po zajęciach dopóki nie będziesz mogła jej odebrać. Życzę powodzenia i pozdrawiam

Gość zalamana matka
Tak, ale dodatkowo jestem w trakcie rozwodu i zmiana otoczenia malej...szkoda gadac..

Gość Przedszkolanka z powołania
A niby dlaczego Ci odmówili skoro wnioski składa się do końca kwietnia??????????????????????Zresztą sprawdz czy były inne dzieci na liście rezerwowych nie z Twojego przedszkola...Jeżeli tak to jakim prawem Ci odmówili?Zapisz też odrazu dziecko na tą liste,

I jeszcze jedno,jeżeli szanowna Pani dyrektor nie zmieni zdania to natychmiast trzeba złożyć podanie do DYREKCJI PRZEDSZKOLI i opisać co i jak.Nie do kuratorium.

Gość zalamana matka
U nas wnioski skladalo sie do konca marca. Pytalam czy sa jakies listy rezerwowych - uslyszalam ze nic takiego nie ma, czesc dzieci zostala przeniesiona do innych przedszkoli, bo bylo ich za malo zeby utworzyc 2 zerowki, a za duzo na jedna grupe. A co to jest ta Dyrekcja przedszkoli?

Gość przecież zerówka jest obowiązk
owa - jest tak już od paru lat . Muszą przyjąc twoje dziecko , ale nie tam gdzie chcesz ale tam gdzie jest twoj rejon.

Gość dowiedz się gdzie twoj rejon
i idz tam zapisz swoje dziecko . skoro zerowka jest obowiązkowa to mają obowiązek przyjąc twoje dziecko

Gość ale nigdzie nie chcą przyjąć
twojego dziecka czy chodzi ci konkretnie o to przedszkole ?

Gość zalamana matka
Dowiadywalam sie w szkole rejonowej, powiedziano mi ze nie ma absolutnie mijsc i mam sie dowiadywac po 15 wrzesnia. Niemniej jednak podanie musze zlozyc. Natomiast bardzo zalezy mi na tym przedszkolu do ktorego chodzila 3 lata, zeby dodatkowo nie stresowac jej zmiana otoczenia w naszej i tak juz trudnej sytuacji.

Gość zalamana matka
Najgorsze jest to ze nic mnie nie usprawiedliwia, moge miec pretensje tylko do siebie :-0

Gość zalamana matka
do Przedszkolanki z powolania: prosze odezwij sie, bo szukalam w necie ale nie znalazlam takiej instytucji jak Dyrekcja Przedszkoli :-(

Gość salomon
udaj sie do kuratorium przeciez nie moga tak zrobic to niedorzecznosc termin jest do konca kwietnia w moim przedszkolu nie ma miejsca ? w czasach nizu ?

Gość zalamana matka
Nadzor nad przedszkolami sprawuje gmina, dzwonilam dzisiaj kazali mi zlozyc podanie w szkole w rejonie, ale mi bardzo zalezy na tym konkretnym przedszkolu ze wzgledu na mala i na to ze wychowuje ja sama :-(

Gość klasa
no to zostaje jeszcze prywatne przedszkole ( niestety drogie) tam zawsze przyjmą.

U nas jest tak.Jeżeli nie przyjmą dziecka do przedszkola żadnego(chodzi o to w okolicy domu) to składasz podanie do głównej dyrekcji przedszkoli(spytaj w przedszkolu lub dzwoń na info) powinni Ci podać miejsce siedziby.Nie do kuratorium bo i tak oni Cie pokierują do dyrekcji.Dyrekcja ma obowiązek znaleść dla Twojego dziecka miejsce w przedszkolu(tymbardziej ,że zerówka jest obowiązkowai myśle ,że wezmą pod uwage to gdzie i ile dziecko chodziło).Co do tej listy rezerwowych to jest w każdym przedszkolu i niewiem dlaczego Tobie gadają bzdury.

Gość U mnie panie przedszkolanki
przypominaly o terminie skladania wniosków

Ale to już nie chodzi o przypominanie tylko o ludzką złośliwość.Dziecko chodzi od lat do jednego przedszkola a dyrekcja robi matke w h..a i nie przyjmuje dziecka do ostatniej grupy.Zreszta jak nie ustąpią to ja na Twoim miejscu sprawdziłabym czy rodzice nowo przyjętych dzieci pracują...W więkrzości przedszkoli jest tak ,że pierwszeństwo mają dzieci których mamy pracują.......I wcale by się nie przejmowała,tylko walczyła o swoje.

Gość zalamana matka
One mi twardo mowia ze bardzo im przykro ale nie ma miejsca i wspolczuja sytuacji w jakiej sie znalazlam. jestem z wawy

To zostaje Ci wizyta w Dyrekcji przedszkoli

Po takiej wizycie w Dyrekcji, jeśli odgórnie dziecko zostanie przyjęte do zerówki w miejscu, w którym chce mama, a którego jej odmawia pani dyrektor, mała nie będzie miała potem jakichś problemów? Zresztą, u mnie w przedszkolu, te starsze grupy mają termin do końca kwietnia. Niby w każdym mieście jest inaczej ad opłaty stałej, to może w Wawie faktycznie było do końca marca, choć śmiem wątpić. Zrób, jak radzi Przedszkolanka z powołania, nie daj sobie w kaszę dmuchać. :) W końcu zerówka jest obowiązkowa..

no niestety obowiązkowa jest- ale jesli sie przeoczyło termin to umieszcza sie dziecko gdzie jest miejsce- trzeba przejsc sie do kuratorium i oni dają listę wolnych jeszcze zerówek. wioem bo niestety sama przeoczyłam termin i nie miałam już wyjścia ( mimo tego ze poprostu przeprowadzilam sie z miasta do miasta- nie było tłumaczenia) zapisałam małego do zerówki szkolnej i jestem bardzo zadowolona

No i szkolna ma plus,że bezpłatna.

Gość zalamana matka
Dziewczyny zrozumcie mnie ze jestem sama, pracuje po odprowadzeniu malej musze zdazyc na 8 do pracy i w tym momencie miejsce przedszkola ma znaczenie :-(, a moja mala jest jeszcze taka dziecinna, nie wyobrazam teraz jak ona sie zaaklimatyzuje w nowej klasie, nowe panie i kto jej zapewni calodniowa opieke? Przeciez w swietlicy jest zbieranina dzieci ze wszystkich klas.

Najpierw odwiedz Dyrekcje i zobaczysz co oni na to.Póżniej będziesz się martwiła.Życze powodzenia.

Gość zalamana matka
dzieki, musze odnalezc te dyrekcje, w necie nic nie ma ten temat

A do którego przedszkola chodzi Twoje dziecko?

ja malego oddawalam do zerówki- dzieciaki mlodsze cały czas mialy wymyślane wspólne zabawy i trzymały sie razem. sama zerówka - klasa- też nie wygląda jak klasa szkolna tylko jak bardziej oddzial przedszkolny. maly znalazl wielu kolegów z ktorymi potem dla zasady spędzi 6 lat szkoły- więc plusy duże są. wiesz nie przerażaj sie - idz najpierw zobacz jak taka szkolna u was wygląda- przejdz sie do swietlicy, stłowki, zajrzyj do klas zerówkowych. ja naprawde nie żaluję że tak wyszło. teraz coprawda nie pracuję bo lada dzień będę rodzić - a mały i tak czasami prosi czy może na troszke zostać w świetlicy. jak sie nie uda to sie nie załamuj- bo może całkiem dobrze jeszcze wyjdzie

Gość zalamana matka
dzieki dzieczyny za slowa otuchy. Przedszkolanko tak na forum? Wolalabym nie.. Na pradze..