Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co napisac

WSTEP DO PRACY MAGISTERSKIEJ

Polecane posty

Gość nie wiem co napisac

pisze o finansach gmin co mam napisac we wstepie??? bo nie mam pojecia bladego

a masz już napisaną pracę? tzn rozdziały? we wstępie pisze się na ogół kilka zdań ogólnych (można skorzystać ze wstępu książki / rozdziału z którego korzystałaś jako źródła) a potem omawiasz czym zamierzasz się zająć w pracy (tzn streszczasz rozdziały) ma to zająć ok 1-2 stron potem w zakończeniu robisz ponowne streszczenie ale już \"w czasie przeszłym\", tzn co zostało omówione w pracy

musisz napisac dlaczego wybralas ten temat dlaczego on Cie interesuje mozesz napisac ze chcesz po studiach podjac prace zawodowa zwiazana z tym tematem w paru zdaniach musisz zdefiniowac ten temat i dlaczego on jest taki wazny ze go opisujesz pozniej musisz przedstawic strukture pracy tzn co bedziesz pisala w kolejnych rozdzialach powinnas tez napisac z jakich zrodel bedziesz korzystac i jak bedzie wygladala czesc praktyczna twojej pracy :)

Stefan Telefan też ma rację - u mnie np. takie motywowanie pisania pracy nie było potrzebne (administracja na UŁ) - zależy od zwyczajów uczelni. poza tym w bibliotece powinni mieć przykładowe prace i udostępnić ci je bez żadnych ceregieli - wtedy zobaczysz jak to przykładowo wygląda na twojej uczelni

We wstępie pisze się powód wybrania tematu, co zamierza się w niej udowodnić/przedstawić, z jakich źródeł głównie się korzysta, opisuje się po krótce każdy z rozdziałów, zwyczajowo wstęp w pracy magisterskiej powinien mieć nie więcej niż 2 strony