Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Texassss

czy to prawda???????? PISZCIE!!

Polecane posty

Gość yhy
dla koscioła miłosc to miłosc, a seks to seks...dla koscioła seks przed slubem to grzech---nie rozumiem po co sie kosciół w to pieprza

ja tez uwazam ze sex to nie grzech...ja uwazam ze jesli ktos jest w związku z kims kogo kocha i współzyje z tą osoba to nie jest grzechem co innego jak ktos skacze z kwiatka na kwiatek to juz inna bajka..

Gość szalallala
czy dzielenie sie z ukochana osoba uczuciem i przyjemnoscia, jest grzechem??? przykazania mowia, ze cudzolostwo jest grzechem. "cudzo" + "lostwo". - czyli w lozku z kims obcym, tylko dla zaspokojenia popedu seksualnego, romanse dla "niezlej jazdy". A wiec czy pelna uczuc para popelnia grzech? ja uwazam, ze nie, bo to juz nie jest "cudze lozko", tylko ich, ich dwoje. Taka mala dygresja.

Gość yhy
wpieprza---miał byc

Gość racice
internet to narzedzie sztana,pigułka to diabelski wynalazek ,a seks to grzech śmiertelny.Wszystkie bedziecie sie smazyc w piekle z kopytami

Gość ciągła grzesznica
ja nie kumam tego, jak kobieta ma piątkę dzieci i NIE MOŻE sobie pozwolić na więcej, i stosuje pewną antykoncepcje to "miłosierny" kościół ją odrzuca, popełnia grzech, żyje w grzechu jakie to żałosne

no ja juz czuje to ciepło...im blizej mojego mista jest autobus w którym siedzi moj chłopak tym coraz bardziej gorąco mi sie robi :D:DD:D:D:

Gość racice
kosciol to tez dzieło szatana

Gość heheheheheheheh
:-D

Gość yhy
ale wiecie co? wcale mi nie zal takich wielodzietnych rodzin,ze u nich bieda...bo skoro sa tacy głupi zeby co rok na swiat przychodziło nowe dziecko a i tak sie zabezpieczaja bo to grzech...

Gość ciągła grzesznica
Kościół katolicki to jedna wielka ściema i dawno zapomniał o co w tym wszystkim chodzi. Katolicy oddają cześć pomniejszym bóstwom, takim jak matka boska, święci, papież i ojciec dyrektor. A pierwsze przykazanie...

to chyba tylko w jakichs mniejszych miastach tak jest....im mniejsze miasto tym kosciół,dziekan ma wiekszy wpływ na decyzje ludzi...to chore

Gość ciągła grzesznica
większość kościołów na wsiach to kościoły maryjne

Gość yhy
a zauwazyłyscie ze czym wieksza bieda tym wiecej dzieci?

Gość szalallala
najgorsze jest to, ze jak kobieta ma np. 6ske dzieci, i juz ich wiecej w zyciu miec nie chce, to w Polsce nie moze sobie zrobic zabiegu, aby juz tych dzieci nie miec? na zachodzie sa ludzie, najczesciej po 40sce, ktorzy nie chca sie truc chemia, i sa pewni, ze juz nie chca wiecej dzieci. Nawet panowie decyduja sie na podwiazanie nasieniowodow, by miec problem antykoncepcji z glowy. Ale w Polsce - nielegalne oczywiscie. Jakbysmy nie mogli sami o sobie decydowac.

wg kościoła katolickiego nawet uzywanie gumek jest grzechem :O bo małżeństwo ma się rozmnażać a nie wyrzucać plemniki z guma do kosza :O o tabletkach anty już nawet nie wspomnę :P a wogóle to seks trzeba uprawiać pod kołdrą, przy zgaszonym świetle i abslutnie nie wolno się skupiać na orgazmach bo nie w tym rzecz wg nich :P ale kurcze księżom łatwo powiedzieć, zeby się ludzie rozmnażali nie ?? dlatego ja jestem za tym, żeby w Polsce księża mogli mieć żony i dzieci i wtedy na pewno zmienili by zdanie jakby im przyszło utrzymać i wykarmić 10 małych dzieciaków :O ehhh żenua

Gość wewe
PRZECIEŻ OD RAZU WIDAĆ ŻE TO JAKAŚ STRONA O TREŚCIACH ZAANGAŻOWANYCH IDEOLOGICZNIE A ZATEM NIEOBIEKTYWNYCH, TENDENCYJNYCH WOBEC TEGO MOGĄ SIĘ TAM ZNAJDOWAĆ BZDURY, PRZEKŁAMANIA, PRÓBY MANIPULACJI ODBIORCĄ I TYM PODOBNE O CZYM WIĘC TU DYSKUTOWAĆ, BO NA PEWNO NIE O FAKTACH !?

Gość yhy
szalallala===zupełnie sie z toba zgadzam...w polsce to człowiek wogole nie moze o sobie decydowac

Gość racice
no coz, "ojczyzny " się nie wybiera :/

chcą z ludzi swiętych zrobic a sami robią co chcą i to co robią wcale nie jest dobre...zadko kiedy mozna spotkac fajnego ksiedza, który nie bulwersuje sie poruszając takie tematy ehh

Gość szalallala
w moim rodzinnym miescie byla afera, bo ksiadz dwom pannom dzieci zrobil :)

Gość yhy
chyba w kazdym miescie ksiadz ma dziecko

noo własnie....a w moim dmiescie sprowadzał sobie po nocach panne....domyslcie sie jaką

Gość szalallala
no tak, ale podobno robili w kosciele jakiestam zajecia o kalendarzyku i metodach naturalnych, ksiadz pomagal w zajeciach, a te dwie mlode to byly uczestniczki kursu:)

no raczej u mnie nawet sie z tym specjalnie nie kryją :O :O ale potem ma czelnośc mi mówić podczas spowiedzi, ze ciężki grzech popełniam uprawiając seks przed ślubem :O no co za obłuda :O raz sie wkurwiłam i mu powiedziałam, ze jak bedziemy sie smażyć w piekle to razem bo z tego co wiem ksiądz nie może uprawiac seksu a co gorsze miec dziecko zatkało i dał mi rozgrzeszenie :classic_cool: a potrzebowałam papierek bo miałam być matka chrzestną

Gość dlatego ja jestem za rezygnacj
ą z cleibatu,niech kasiądz ma żoną i dzieci,tak jak pastor w innych krajach!!