Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maya luana

prezent na chrzciny

Polecane posty

Gość maya luana

niedlugo mam zosta w polsce chrzestna. prosze napiszcie ,co daja chrzestni w prezencie na chrzciny-pieniadze a moze lepiej prezent

Gość mama ochrzczonego
mogą być pieniądze a może być prezent. Nie kupuj tylko nic w rodzaju srebrnych łyżeczek. Są drogie a dziecko nie będzie miało z tego żadnego pożytku. Lepiej kupić coś praktycznego - huśtawkę czy chodzik. "Moi" chrześni tak własnie wybrali.

Gość maya luana
jezeli pieniadze , to ile?? moze kojec bedzie fajnym prezentem??

Gość mama ochrzczonego
myślę, że tak - z kasą nigdy nie wiadomo czy nie za mało

Kojec, owszem, ale pod warunkiem, ze rodzice maja w mieszkaniu warunki na jego ustawienie:)

kup zlaty lancuszek z z czyms jeszcze do niego a z tylu wygraweruj zyczenia i dziecko bedzie mialo pamiatke do konca zycia.

Gość maya luana
to jest chlopczyk i mysle,ze kojec bedzie ok, poniewaz mieszkaja w swoim domku i mozna go tez do ogrodu wystawic a z pieniedzmi nigdy nie wiadomo, czy sie gafy nie popelni. lancuszek mysle, ze to dobry pomysl dla dziewczynki!!

Gość mój mały własnie dostał od
chrzestnego złoty łańcuszek ze śliczną zawieszka ! mały ma cztery lata i nosi go -super pamiatka !

Gość powiem tak
uważam,że zawsze biżuteria złota ( z grawerką) jest pamiątka na całe życie.

Gość maya luana
dziekuje wam za podpowiedzi odnosnie prezentu a jakbym sie jednak zdecydowala na pieniazki to ile wypada dac??

Gość Mamuśka i to jaka
Ja jako chrzestna kupiłam wózek,Spacerowy.Nie chciałam dawać pieniędzy bo wiem ,że wydaliby je na siebie......

Chrzestna mojej córeczki kupiła kojec ( ale wcześniej rozmawiałysmy o prezencie). Od chrzestnego dostała 300 zł, ale każdy daje na ile go stać. Ja jestem za tym zeby kupic dziecku jakąś pamiątkę, ja za zebrane pieniądze kupiłam łańcuszek i medalik. Mojej koleżanki córeczka dostała śliczną srebrną ramkę z wygrawerowaną datą urodzin, waga dziecka, godziną porodu. Mozna wygrawerować datę chrztu.

Gość mama ochrzczonego
chrzestni mojego malucha zamówli też krzyżmo i świecę z imieniem i datą chrztu

Gość maya luana
a co z ubrankiem, bo kiedys kupowali chrzestni i swieczke tez??

Gość mama ochrzczonego
no napisałam, że i krzyżmo i świeczkę, ubranko kwestia dogadania, u mnie kupowali chrzestni

ubranko powinni sobie rodzice sami kupic, wiadomo kazdy ma inny gust natomiast chrzestna według zwyczaju powinna kupic szatke a chrzestny świecę, ale szatka to nie jest ubranko to jest taka specjalna szatka z haftowanym krzyżem, jej sie nie ubiera tylko kładzie się na dziecko jak ksiądz mówi o krzyżmie, to jest pamiatka chrztu