Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meandra mozaiczna

Mam tak niskie poczucie wartości, że niedługo utonę...

Polecane posty

Gość meandra mozaiczna

Obiektywnie patrząc na siebie (co jest ciężkie:O ), wyglądem nie straszę - mogę się podobać (chyba:O) bo się zdarza, że się komuś podobam (chyba:O ). Dbam o siebie, zewnętrzenie i wewnętrznie; ale gdy ktoś mi mówi że jestem ładna, nie potrafię w to uwierzyć - reaguję wręcz jak byk na płachtę, wydaję mi się że ta osoba tak mówi, żeby mnie pocieszyć :O. Nie cierpię siebie. Realizuję się ( poniekąd) edukacyjnie, ludzie mnie lubią, w wielu dziedzinach jestem dobra, b. dobra, ale kiedy staję z kimś do rywalizacji, nawet z kimś słabszym - wycofuję się, bo kompletnie w siebie nie wierzę :O Jestem samotna, ale nie uzależniam swojego życia od bycia z kimś - jeśli ktoś kto dobrze wygląda zaczyna się mną interesować, uciekam - bo głowę zaprząta mi myśl, co taki fajny facet może chcieć od kogoś takiego jak ja...:O Takich sytuacji jest wiele, a na ich skutek coraz bardziej zamykam się w sobie :O. Dziękuję 🖐️

Gość meandra mozaiczna
qrde, miałam zapytać, jak sobie z tym radzić :O ? Czy jest tutaj ktoś podobny komu udało się wyjść z tego impasu :( ?

Gość kajjkaa
To zupelnie tak jak ja!Dokładnie.To jest katastrofa życiowa!

Gość Joanna zwana Bubą
Jestem podobna do Ciebie. Nie udalo mi się z tego wyjść, już nie walczę. Powodzenia

Gość kajjkaa
Nie wiem jak sobie z tym radzic bo ja już stara baba jestem i nijak sobie z tym nie radzę

Gość a co tu można jeszcze pisać
no ciężko. ja się w końcu zamknęłam na świat, siedzę w domu...tez niby uważam że jestem ok...

Gość meandra mozaiczna
stańczyk nie zaczynaj moim zaniem każdy jest ode mnie lepszy:O a każdy (prawie) facet który się mną zaczyna interesować, za fajny/za przystojny/za... (nawet jeśli zdaniem innych tak nie jest)

Gość meandra mozaiczna
kajka a ile masz lat ?

Gość kajjkaa
Pewnie padną tu rady -psycholog'.Nie pomogły w moim przypadku.Probowalam

Gość a co tu można ...
a w młodości często gdzieś jeździłaś, wychodziłaś, miałaś dużo znajomych ? lubiłaś z ludźmi przebywać ?

Gość kajjkaa
No duża jestem.37

Gość niebieskooka mrówka
wydaje mi się że jesteś nieśmiała dlatego uciekasz. nie rozumiem dlaczego nie wierzysz w siebie. moja rada: wstań rano, ale zanim to zrobisz zobacz którą nogą to robisz (jeśli lewą to zmień szybko na prawą) potem wyszykuj się ładnie spójrz w lustro i pomyśl że jesteś ładna i że to będzie ładny dzień. wyjdz na miasto idz z głową zadartą do góry, broń boże nie patrz pod nogi. i dużo się usmiechaj. może pomoże? pozdrawiam i życzę wiary w siebie:)

Gość meandra mozaiczna
ja chyba jeszcze jestem dość młoda (22l); w latach licealnych wręcz byłam duszą towarzystwa, rozgadana, wesoła, ciągle w biegu, od 3 lat jest tak jak wyżej :O kiedyś mi ktoś powiedział, że "duża dawka uczucia" powinna mnie z tego uleczyć - tylko jeśli ja nie dopuszczam do siebie ludzi. a czy Wy próbowaliście takiego sposobu?

Gość hej trefny
no tak jest. jak jesteś brzydki, niski to ładna i wysoka raczej się nie zachwyci twoim wyglądem - ale okreslenie fajny będzie dotyczyc wygladu zewnętrznego - ona się nie zachwyci tym jak się prezentujesz - zawsze jednak mozna probować szczęścia i się zaprezentować nie tylko jako niski i brzydki ale jeszcze jako mądry i fajny co nie ?

Gość a co tu można
meadra, nie próbowałam i uważam że to głupota. nie pakuj się w związek jak masz takie mniemanie o sobie. a miałaś faceta na dłużej ?

Gość Joanna zwana Bubą
Próbowałam jak to się mówi...bardziej wyjść do ludzi, myślałam że jak będę miała dużo znajomych , w kółko imprezy itp, to będzie lepiej. Inny sposób: co rano powtarzanie przed lustrem: jesteś wspaniała, jestem z ciebie dumna, jesteś ładna zdolna itp. Wypisywanie sobie na kartce swoich zalet i wad - zalet było więcej... Nic nie działało. Mimo wszystko.

Cześć kajjkaa Czy masz ochotę ze mną pogawędzić ? A może już się znamy ? Przypomnij proszę z jakich okolic Polski pochodzisz ? Mieszkam w woj. mazowieckim. Pozdrawiam :)

też rozważałem. W parę lat temu a teraz z perspektywy to widzę że było by to bez sensu. Nawet jak moje życie było by żałosne dla 3/4 ludzi to czasami jest zabawne dla mnie. :D jak autorka ma jakieś własne życie, osiągnięcia, przyjaciół, ktoś się interesuje... to trochę pracy i bez problemu z tego wyjdziesz :) 🖐️

Gość meandra mozaiczna
w zasadzie to tak, za czasów z tego 1. związku byłam totalnym ekstrawertykiem, pewnie też dlatego, tamtem zwrócił na mnie uwagę; było ok z drugim było mniej ok, w końcu mnie zostawił bo nie chciałam iść z nim do łóżka i masa innych rzeczy ; jak długo u Ciebie trwa już ta agonia? a dlaczego nie "pakować się " w związek ? uważasz, że takich ludzi nikt nie jest w stanie obdarzyć uczuciem?

Gość oj trefny
nie ma sprzeczności skoro fajny = fajny wygląd. gdzie ta sprzeczność ? czy ty masz innych (dziewczyny) za jakieś bezmózgi ? jasne że ładny i wysoki = fajny (z wyglądu). ale tylko głupia i nie szanująca się panna poleci na faceta co jest extra z wyglądu a z charakteru burak... więc ? ;)

Cześć \'trefny stańczyk\' , znowu kobiet chcesz dręczyć kobiety ? Pogonić mam Ciebie w końcu ?

Gość meandra mozaiczna
Joanna ile masz lat i jak długo już się tak męczysz ?

Gość meandra mozaiczna
stańczyk jak Ty pierdzielisz :O nic a nic się nie zmieniłeś, a mi się nawet nie chce powtarzać tego co kiedyś wciąż powtarzałam dla mnie, dla takiego zera, za jakie się mam, fajny jest prawie każdy ! a że mam tendencję do pożądania intelektualnego, ważniejsze mi to co ma w głowie ! całość składa się na bycie fajowym KPW ?

Gość Joanna zwana Bubą
ja wygrałem życie - PRÓBOWAŁAM wyjśc do ludzi, chodzić na imprezy...;) Poszłam na 1 (słownie jeden) i mi się odechciało. Afirmacje, zalety - stosowałam kilka miesięcy. I gucio. Nie przeczę że to nie działa, może autorka powinna i z tym spróbować. Czytałam, że to ludziom naprawdę pomaga. meandra - mam 25 lat, to trwa jakieś 10 lat.

Gość a co tu można
hm.. możesz spróbować, skoro już trochę poznałaś facetów... chociaż jak tak liczę, to byli to pewnie dość młodzi faceci ? nie ma sensu się pakować w związek przy tak niskim poczuciu wlasnej wartosci bo uczucie faceta tego nie zaleczy na 99%. chyba że zniesiesz konkurencje w postaci panienek z filmów erotycznych , sama lubisz takie fimy, nie zniechęcisz się do faceta na przyklad wtedy, gdy wchodząc do mieszkania zobaczysz że Twoje kochanie w najlepsze ogląda film ze striptizem supermodelki i tak dalej.....dużo by pisać. kochana wystarczy poczytać inne topiki. nie tędy droga. nawet te panie które myslaly ze są silne psychicznie i atrakcyjne w związku - ich poczucie wlasnej wartosci zostalo baaaardzo podkopane. zależy na kogo się trafi ale.... :O ostrzgałam.

Gość meandra mozaiczna
Joanna już to przerabiałam + wielkie uśmiechnięte słońce na lustro i każdego dnia szczerzenie zębów do niego :O A takie słowa jak jestem z siebie dumna, jestem cudna etc przez usta mi się nie przecisną :O