Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ratana

FABACUM - działa? Czy też kolejny nic nie warty preparat?

Polecane posty

Witam :) Czytałam, że preparat Fabacum żekomo \'pochłania\' kalorie skrobiowe. Czy któraś z Was może stosowała? Jakoś nie chcę mi się wierzyć w działanie tego preparatu, ale chciałabym poznać Wasze opinie. Pozdrawiam.

od siebie mogę powiedzieć że stosowałam Fabacum i rzeczywiście się sprawdził.stosowałam przed obiadkiem i śniadaniem:) nie można spodziewać się cudów oczywiście, których pewnie niektórzy oczekują zażerając się stertami naleśników i bochnami chlebów myśląc, że dzięki neutralizatorowi są bezkarni a potem opowiadają, że preparat nie działa.nic nie działa jak się je bez umiaru.

od siebie mogę powiedzieć że stosowałam Fabacum i rzeczywiście się sprawdził.stosowałam przed obiadkiem i śniadaniem:) nie można spodziewać się cudów oczywiście, których pewnie niektórzy oczekują zażerając się stertami naleśników i bochnami chlebów myśląc, że dzięki neutralizatorowi są bezkarni a potem opowiadają, że preparat nie działa.nic nie działa jak się je bez umiaru.

Gość A.R. TopModel
Jestem modelką, pewnie widziałyście mnie w niejednym piśmie i zachwycałyście się moim ciałem, bądź mówiłyście pod nosem. ale chuda s.... Tak naprawdę też jestem zwykła dziewczyną, która dba o linie. A na złość gdzie się pojawię pokusa. To tort u koleżanki, siostra pastę przygotuję, pójdę na imprezę a tam pizza no i właśnie - od 2 lat moim słodkim sekretem który wam zdradzę jest fabacum. Goździkowa ma swój sposób ja mam swój. Polecam dziewczyny. Warto

Gość Fasolamina wiki
wyniki badań klinicznych A double-blind , placebo-controlled study of 60 human subjects showed that those who took Phase 2 lost an average of 6.45 lb (2.93 kg) in 30 days, compared to those on placebo , who lost less than 1 lb (0.45 kg), on average. Podwójnie ślepej próby, kontrolowanym placebo badaniu 60 osób wykazały, że u ludzi, którzy wzięli Faza 2 stracił średnio 6,45 funta (2.93 kg) w 30 dni, w porównaniu do tych z placebo, który stracił mniej niż 1 lb (0.45 kg) średnio. Those participants on Phase 2 also lost, on average, over 10% of body fat mass, and more than 3% in waist circumference. Tych uczestników Etap 2 również stracili średnio o ponad 10% masy ciała tłuszczu, a więcej niż 3% obwodu w pasie. The study was conducted by Leonardo Celleno MD, Alessandra D'Amore MD, and Maria Toliani of the Cosmetic Research Center , Rome, Italy. Badanie zostało przeprowadzone przez Leonardo Celleno MD, Alessandra D'Amore MD, Maria Toliani z kosmetyczne Research Center, Rome, Włochy. Analysis was conducted by Harry Preuss MD, Georgetown University Medical Center ; and Nicholas Perricone MD, "Clinical Creations", Meriden CT. Analiza została przeprowadzona przez Harry'ego Preuss MD, Georgetown University Medical Center i Nicholas Perricone MD, "Clinical Creations", Meriden CT. The study was published in the International Journal of Medical Sciences , 2007. Badanie zostało opublikowane w International Journal of Medical Sciences, 2007. A double-blind, placebo-controlled, crossover pilot study of 11 adult human subjects showed that starch absorption averaged 66% less in the group taking Phase 2. Podwójnie ślepą próbą, kontrolowane placebo, crossover pilot study of 11 dorosłego człowieka osób wykazały, że wchłanianie skrobi średnio 66% mniej w grupie przy Faza 2. The study was conducted by Joe A. Vinson, Ph.D., and Donna M. Shuta, BS, Department of Chemistry, University of Scranton , April 24, 2002. Badanie zostało przeprowadzone przez Joe A. Vinson, Ph.D., and Donna M. Shuta, BS, Wydział Chemii, Uniwersytet Scranton, 24 kwietnia 2002. A double-blind, human pilot study published in Alternative Therapies in Health and Medicine found that those who ate the most carbohydrates and took a supplement containing Phase 2, lost significantly more weight and inches from their waist than the placebo group. Podwójnie ślepej próby u ludzi badań pilotażowych opublikowane w Alternative Therapies in Health and Medicine stwierdzili, że ci, którzy jedli najwięcej węglowodanów i wziął suplement zawierający Phase 2, stracił znacznie więcej kilogramy i centymetry od pasa w porównaniu z grupą placebo. When stratified by total carbohydrate intake, the Phase 2 group lost an average of 8.7 lb (3.9 kg) and 3.3 inches off their waists, while the placebo group lost an average of 1.7 lb (0.77 kg) and 1.3 inches. Po stratyfikacji przez wszystkich węglowodanów, Phase 2 grupa straciła średnio 8,7 funta (3.9 kg) i 3,3 cm poza ich waists, podczas gdy w grupie placebo straciła średnio o 1,7 funta (0.77 kg) i 1,3 cala. The results were statistically significant . Wyniki były statystycznie istotne. In a clinical trial performed by Jay Udani, MD (Assistant Clinical Professor at the UCLA School of Medicine ), a randomly selected group of obese subjects were given 1500 mg of Phase 2 twice daily with meals. W badaniu klinicznym, w wykonaniu Jay Udani, MD (Assistant Clinical Professor at UCLA School of Medicine), losowo wybranej grupy osób otyłych dano 1500 mg Phase 2 razy dziennie z posiłkami. Over the period of the eight week trial, which 27 subjects completed, the group using Phase 2 showed an average weight loss of 3.79 pounds (1.72 kg) pounds, compared with an average of 1.65 lb (0.75 kg) for subjects taking a placebo. Przez okres ośmiu tygodni badaniu, które ukończone 27 osób, grupa za pomocą fazy 2 wykazały średnie zmniejszenie masy ciała o 3,79 kg (1.72 kg) funtów, w porównaniu ze średnią 1,65 lb (0.75 kg) dla pacjentów przyjmujących placebo. No adverse effects were observed during the trial. Nie obserwowano działań niepożądanych w trakcie procesu. The study was published in Alternative Medicine Review , Volume 9, Number 2, March 2004. Badanie zostało opublikowane w Alternative Medicine Review, tom 9, nr 2, marzec 2004. An open-label 6-arm [ clarification needed ] crossover study with 13 randomized subjects using standardized GI(glycemic index)testing showed that the GI of Wonder brand white bread was significantly reduced by the addition of 3000 mg of the Phase 2/StarchLite white bean extract in powder form with other dosages and formulations trending toward significance. Otwarte 6-ARM [wyjaśnienia potrzebne] crossover z 13 randomizowanych badań przedmiotów za pomocą standardowych GI (indeks glikemiczny) Badanie wykazało, że GI z marki Wonder biały chleb został znacznie zmniejszony poprzez dodanie 3000 mg Phase 2/StarchLite biały Ekstrakt Fasola w postaci proszku z innymi dawkowania i składu, trendów w kierunku znaczenie. The study was conducted by Jay Udani, MD Medical Director, Medicus Research) Badanie zostało przeprowadzone przez Jay Udani, MD Dyrektor Medyczny, Medicus Research)

Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale może kogoś zainteresuje - na mnie działa. Dieta bardzo lekka, ale do posiłków łykam, np do owsianki pół tabletki, jak kanapkę to całą; generalnie mało węgli jem, ale czasem trzeba, jak nie ma innej opcji na mieście czy cuś. Do tego dużo ćwiczę i cidrex, widać jak spada.