Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podnosimy

chodzik a jezdzik-widzicie roznice?

Polecane posty

Gość podnosimy

mam na mysli to ze chodzikom mowimy nie a sporo mam kupuje jezdziki-i tu prosze o opinie jak to jest

Gość llllkkkkkkkkkkk.........
chodzik służy do nauki chodzenia -podobno- a jeżdzik -to cos na czym dziecko siedzi i albo je ciagasz albo odpycza się nóżkami

Ja widzę zdecydowaną różnicę między chodzikiem a jeździkiem - chodzik zmusza dziecko do postawy, na którą być może jeszcze jego ciało nie jest gotowe, potem często dzieci mają problemy z prawidłowym stawianiem stóp, krzywe nogi itp, bo niby stoi, ale musi się tylko odpychać żeby się przesuwać. Przy jeździku wstanie, żeby go pchać wtedy, kiedy da radę, więc nie zmusza a mobilizuje do nauki chodzenia. Chyba tak to chciałam ująć:D

Gość trudno powiedzieć
Lekarze są przeciwnikami chodzików. Ja od 8-miesiąca życia chodziłam w chodziku paręnaście godzin dziennie, moja siostra tak samo i nic nam nie jest, ale skoro lekarz mówi, to chyba coś, w tym musi być. Mam chodzik pożyczony od siostry, moja córeczka uwielbia w nim siedzieć, ale staram się nie trzymać jej w nim dłużej niż pół godziny. Chodzik ma bardzo dużą zaletę: mama ma chwilę spokoju, bo dziecku nic się nie stanie, a kiedy maluch siedzi w jeździku, to trzeba go non stop pilnować.