Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kruszynkaaa

Ehh znowu to samo!

Polecane posty

Znowu to samo...albo i nie... Chciałam zapytać czy np plamienia, upławy (brązowe i skąpe) na tydzień przed okresem moge być spowodowane stresem np przed egzaminami lub nadmiernym wysilkiem fizycznym? w tamtym roku miałam tak że pojawiały się owe brązowe plamienia na jakies 3-4 dni przed @ na co ginekolog stwierdził że jestem lekko rozregulowana i przez 3 miesiące jakieś tabletki ...no po prostu hormonalnie...i PRZESZŁO! i teraz to samo tyle ze na tydzień przed...a zadnych boleści nie mam! jestem zdrowa...nawet 21 marca ginekolog mnie dokładnie wybadał ...nawet ultrasonografem dopochwowym i nic! ZDROWA JAK RYBA! jesteście w stanie coś poradzić? :(

Gość mala 86
przecztaj jest tutaj temat o plamienich moze tam cos w nim znajdziesz. a ja ci powiem ze jka od pewnego czasu tak mam. przewaznie zaczyna sie to przez okresem kilka dni plamie a pozniej dopieroleci krawe wedlug mnie to twoj okres sie sam reguluje a zeby moze mu pomoc idz po jakies tabletki

Można mieć plamienia w czasie owulacji. W sumie by pasowało z twojego opisu

Jeśli owulacja występuje 3-4 dni przed okresem, to jest to coś dziwnego i na pewno świadczy o problemach z hormonami. Owulacja teoretycznie występuje 14 dni przed miesiączką.

teoretycznie to występuje 14 dni od pierwszego dnia cyklu. Nie wszystkie mamy cykle książkowe

Gość mala 86
czyli jesli mialam plamienie owulacyjne to tak mnie wieccej po jakim czasie powinnam miec okres minelo juz 14 dni

To różnie bywa. Niektórzy mają po 10 dniach, inni po 14 lub po 20. Przecież każdy ma inaczej wyglądający cykl. Nie da się wszystkich wrzucić di jednego worka i uogólnić

Catie, właśnie z takiej rachuby bierze się najwięcej wpadek :D Owulacja występuje teoretycznie 14dni PRZED okresem. Podam na podstawie mojego cyklu: w tamtym była 28 dc, miesiączka pojawiła się 14 dnia po owulacji. W tym miałam owu 16 dc i miesiączka pojawi się w następną niedzielę (chyba, że będą jakies megastresy, które przesuną mi cykl). http://www.npr.prolife.pl/cykl.htm

dzieki wielkie za te opinie ale ja jednak juz nie rozumiem swojego ciała.. z godziny na godzine zaczyna to przekształcać się w normalne miesiączkowe krwawienie :/ i stąd moje pytanie czy np na tle nerwowym miesiączka może wystąpić niewiele po owulacji, a na tydzien przed spodziewanym okresem? dodam ze cykle mam mniej wiecej 30 dniowe a dzisiaj jest dopiero 23...wiec jak byk tydzien przed

Ze stresu to można nawet oślepnąć. Jeśli masz teraz okres, to być może owulacja wystąpiła wcześniej. Pomierz w tym cyklu temperaturę - regularnie i poobserwuj śluz.