Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balerina prima

Kiedy powinno wykonywać sie badania hormonów ??

Polecane posty

Gość balerina prima

Mam nieregularne miesiączki od 32 do 40 dni. Ginekolog zaleciła badanie hormonów ale podobno wykonuje się je 7 dni po miesiączce - czy to prawda?

od 3dc do 7dc ale najlepiej zrobic miedzy 3 a 5 dniem cyklu-pozdrawiam.

Gość Marta1983
podczas okresu między 3 a 5 dnem cyklu.

Gość asiulka23
miałam ten sam problem i robiłam badania poziomu hormonów to się robi między 21 a 23 dniem cyklu aż pięć różnych hormonów(prolaktyna ,fsh, lh estriadol,i progesteron.)dziwne że lekarz nie wiedział w których dniach cyklu te badania robić , warto też zrobić sobie poziom hormonu tarczycy bo czsami on jest przyczyną nieregularnych miesiączek.

podłączę sie pod ten temat i spytam ile kosztuje takie badanie (jesli robi sie je w przychodni ale prywatnie, nie na receptę)

Gość asiulka23
to zależy jaki hormon ja płaciłam od 20 zł do 25 zł za jeden hormon ale w każdym mieście ceny mogą być różne (za 5 hormonów zapłaciłam ponad 100 zł)

między 2 a 4 dc ..koszt max. 30 zł za każdy-ale to tez zależy w jakim laboratorium

Gość asiulka23
warto też zrobić sobie cytologię i badanie usg jajników , bo przyczyna może być inna niż hormony jak chcecie coś więcej na ten temat to napiszcie na maila to wam odpowiem bo robiłam te wszystkie badania

tak drogo? o matko...a mój jaśnie gin raczej nie wpadnie na pomysł by dać mi skierowanie więc będę musiała bulić, banda złodziei z barkami pełnymi koniaku...a chodzi mi konkretnie o to że mam zbyt obfite @ i tabsy anty nie mogą go zmiejszyć

Gość asiulka23
ja po porostu zmieniłam lekarza i chodzę tylko prywatnie , jest miło sympatycznie i dowiem się wszystkiego co chcę wiedzieć o swoim zdrowiu,i nie muszę czekać w kolejkach po kilka tygodni do lekarza.

Gość balerina prima
Kurcze! 6 dni temu dostałam okres i co teraz - czy jeszcze mogę zrobić np. jutro badanie czy lepiej czekać do następnego okresu?

to ja mialam nietypowo- mi gin kazał zrobic badania wszystkich hormonow w 24 dc. wyszedł mi za niski progesteron, a 4 dni pozniej okazało sie ze jestem w ciązy...i z powodu tego niskiego progesteronu ( tak przypuszczam) poroniłam w 6 tyg :(

Gość balerina prima
Ja mam na skierowaniu: CRD -- ?? OB -- ?? Hematokryt Hemoglobina Krw. czewone i białe i inne