Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooooo

Kubek niekapek Od ktorego miesiaca mozna stosowac??

Polecane posty

Gość ooooooo

Czy mozna zamiast z butelki nauczyc dziecko pic z takiego kubka? corka ma 5 miesiecy i jak narazie byla tylko na cycu a z butelki nie chce

Gość -ala-
kubek niekapek pierwszy raz podalam po skonczonym 6 miesiacu, tak jak pisze na kubeczku z wielks porazka maly niby pil z niego, ale 2 razy na lezaco i raz mi sie tak zakrztusil i zwymiotowal, myslalam ze maly mi zemdleje :( bylo tragicznie po konsultacji z pediatra, powiedziala ze nie spieszyc sie i podac przed roczkiem i tak zrobilam,maly swiadomie pije z niego i ja nie boje sie ze moze sie zachlysnac, bo sam kontroluje

Gość ooooooo
dzieki:-) w takim razie bede uczyc z butelki:-)

Gość -ala-
nie ma sprawy wg mnie nie ma co sie spieszyc sama zauwazysz jak dziecko z niego pije ale po 5 miesieczniaku nie spodziewaj sie cudow niektore dzieci b dobrze z niego pija w wieku 6 mies, inne dopiero w wieku 10-12 pozdrawiam :)

Od 10 m-ca. Z małego niekapka pije herbatke, soki a z butelki Aventu z końcówką niekapkową pije mleko i rzadkie kaszki. W 10 m-cy ostawiliśmy butelki ze smoczkami. W 12 m-cy zaczął pić sam, bez potrzeby podtrzymywania czy przechylania niekapka. Teraz staram się nauczyć go pić z kubeczka. Ale więcej trafia na podłoge i ubranko niż do buzi. :)

Gość iwonka d-_-b
moj syn ma 9 miesiecy z kubka pije od 5-6 mie.wczesniej pil z butelki tez sie dlawil ale to narmalne w butelce sa male dziurki i zeby sie pozadnie napic trzeba sie troszke napracowac a w kubku sa wieksze wiec nie ma sie co dziwic ze dzidzia sie dlawi ale za jakis czas bedzie ok wiem to z doswiadczenia pozdrawiam

Gość iwonka d-_-b
a co myslicie o slomkach?tam tez trzeba pociagnac kiedy sprubowac z kubka pije ladnie

starszy zaczal jak mial 6 mc. napoczatku gryzl ustnik. mlodszy pije od jakichs 2 tyg(ma 5 mc) :) idzie mu ladnie. slomki podobno sa zdrowe bo napoj nie osiada na zabkachs starszy pije przez slomke ale z piciem \"normalnie\" nie ma najmniejszych klpotow

Gość iwona d-_-b
:) moj Oliwier ma juz 2 kubeczek tak gryzie ustnik chodz ten tez juz niezle pogryziony :) to chyba norma :)