Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andromeda_2

Co ja mam zrobić ?

Polecane posty

Gość Andromeda_2

Ostatnio prawie wcale nie chce mi się spać Kładę się do łóżka co drugi dzień. :) Nawet jak nie śpię od 40 paru godzin, to i tak nie ma szans, żeby udało mi się zasnąć w nocy. :( Tabletek nasennych nie mogę brać. ? :(

Gość Andromeda_2
po ziołowych po przebudzeniu jestem otępiała, mam zawroty głowy i mdłości. Z chemi odpowiadał mi stilnox ale kiedy jestem "pobudzona" - zdarza się, że lek w ogóle nie działa. Melisy itp w ogóle nie działają. Od urodzenia mam tak, że ciężko mi w nocy spać.

Gość ojej ale pierszy raz tak
masz?? czy to jzu sie kiedys zdarzalo ze nie moglas w ogole spac?? moze to jakies wiosenne przeilenie tak na Ciebie dziala?? czy tez moze zawsze mialas takie problemy??

Gość a nie jesteś
przypadkiem na diecie?

Gość Andromeda_2
przepraszam za błędy, ale chyba rozumiecie, że moja wydajność intelektualna jest ..... :( Ciężko normalnie myśleć prowadząc taki tryb życia jak ja... Nie jestem na diecie. Może rzeczywiście powinnam iść do neurologa.. Wiem też, że mam coś nie tak z przysadką i może to ma jakiś związek z moją bezsenością?

kochana ja tez mam cos nie tak z przysadka a mianowicie gruczolaka na przysadce i \"tysiac\" zornych objawow ale nie bezsennosc. jesli podejrzewasz ze to przysadka proponuje na wstepie wizyte u ginekologa badanie prolaktyny a nastepnie wizyta u endokrynologa

Gość Andromeda_2
wspólczuję, bo dokładnie wiem co się dzieje przy podwyższonej prolaktynie... :( Mi wszystko siada, robiłam już różne badania, zostały mi tylko nadnercza... Mogłabyś napisać czy bierzesz jakieś tabletki i jak ten gruczolak reaguje na leczenie? wiem, że to nie na temat, ale jak masz czas, proszę odpowiedz. a wracając do tematu - może taka już moja natura... Nie mam żadnych manii, ale taki okres, że czuję w sobie dużo siły, wydaje mi się że wiele mogę i może dlatego... :O

Gość spiąca dobrze
Witaj! a próbowałaś uprawiać sport?? ruch na świeżym powietrzu lub basen mógłby Ci pomóc. Działa uspokajająco i zmęczysz się trochę. Może sen przyjdzie? A może żyjesz w stresie? i stąd problemy? www.dlaurody.pl

z chęcią bym ci pomogla, ale sama mam taka przypadlosc ze bardzo ciezko mi zasnac :( w chwilach kryzysu, gdzie musze przespac te kilka godzin biore silne tabletki usypiające:O a rano, coż...jestem trochę otepiala :O

problemy ze snem mam od dawien dawna, rodzice mowia ze juz jako dziecko bardzo ciezko bylo mnie uspac, a w dzien nie bylo nawet mowy o jakims lezakowaniu, szybciej ktos zasnąl nade mną niz ja :O w moim przypadku to chyba wina psychiki :(

Gość Andromeda_2
niczym się nie stresuję ... wszystkiego mi się chce, ale mój organizm tyle nie wytrzyma... wysiłek fizyczny, długi wieczorny spacer (dotlenienie) niczego nie zmienia. Już nieraz tak próbowałam. Żyłam intensywnie, wieczorami wychodziłam na kilka godzin, biegałam i nic... Zasypiałam dopiero nad ranem, albo w południe.

Gość rada dla Ciebie
Musisz pojsc koniecznie do lekarza! Tak , to jest stres!!!! Jak tak tez mialam barzo dlugi czas , no nie powiem , ze sypim dobrze, ale po tabletkach jest ciu lepiej!!! Zycze powodzenia i dbaj o siebie!

Gość rada dla Ciebie
Przepraszam za literowki, ale dopiero wstalam, a zasnelam o 04, sama widzisz , ze to troche malo spania!!

Gość Andromeda_2
Sweet Dreams, u mnie jest tak samo. Może po prostu jestem nadpobudliwa ? Gdy byłam dzieckiem, lekarze tak mówili...

Gość rada dla Ciebie
Tak ,mnie tez sa takie dni, ze robie wszystko, ale za duzo mysle o wszystkim i to przygnebia, a szczegolnie przed snem!! A spruboj sie wieczorem zrelaksowac i wypij kubek cieplego mleka z miodeem! To tez pomaga!

Gość Andromeda_2
dziękuję za rady :) do lekarza na pewno pójdę, bo i tak muszę... a co do tabl. nasennych, to stilnox (zolpidem) działa tylko przez 5,6 godzin i nie powoduje znużenia... Inna sprawa to to, że podobno chcą go wycofać ze względu na możliwe dzialanie halucynogenne. :) Ja tam nie wiem, ale nic mi się po nim nie działo.

Gość spiąca dobrze
to powodzenia! mam nadzieje, że wizyta u lekarza pomoże bo to straszne tak się męczyć! trzymam mocno ksuki za twój dobry sen :) www.dlaurody.pl

Gość rada dla Ciebie
To moze spruboj____ Amitriptylin--neuraxpharm--- to napewno zadziala!!________ Ja to biore , jak juz naprawde nie spie!!

Gość rada dla Ciebie
Dodam tylko, ze to sa tabletki na recepte__ musisz pojsc koniecznie do lekarza!! Trzymaj sie:: jestwm z Toba!!

Gość Andromeda_2
dzięki wszystkim i na razie :) 🖐️

Próbowałaś melatoniny? Na mnie nei zwsze działa, ale niegdy nie ma po niej efektu otępienia rano