Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanili

Grzybica paznokci - jak ją pokonać.

Polecane posty

Gość Agusia78
No niestety kochana, stosowac musisz do momentu,az objawy znikna, ale wydaje mi sie,ze i potem trzeba raczej sie pilnowac. To troche zalamujace,wiem,ale niestety ta choroba dopadla wlasnie nas,wiec jakos musimy ja wykurzyc z organizmu.3maj sie cieplo!

Gość roseee
Najlepiej wydrukować listę, powiesić w kuchni,,,,,, i jeść coś innego niż do tej pory... gwarantuję,że zapełnisz brzuchol czymś innym i nie będziesz głodna...tylko musisz to jakoś smacznie przygotować... zapewniam , przestawisz się ... nie jem pieczywa od roku i ciast!, słodkości ... ❤️ da się!! powodzenia....

Jestescie wielkie - bardzo dziekuje i mam nadzieje na poprawe. ja walcze z moimi paznokciami od lat i nigdy nie przyszlo mi do glowy ze cukier moze byc przyczyna, a lekarze rozkladali rece. Fakt ze od 8 lat mieszkam w Anglii nie pomogl - tu sluzba zdrowia jest tragiczna! jak bylam na wakacjach w Polsce kupilam unifungicid i citrosept, teraz dieta + tasoda z woda utleniana i moze cos z tego wyjdzie. Tymczasem bardzo serdecznie pozdrawiam. Ewa

Gość roseee
Gredalka... po raz kolejny słyszę, że służba zdrowia na wyspach jest tragiczna! czyli co...nasza jest lepsza? Ja wyleczyłam sie płynem Acifungin, dietą, ale były też pulsy Orungalu....i w końcu nie wiem , co pomogło....ale wydaje mi się, że Acifungin przez 3 m-ce...

Tak tak to nie mity z ta sluzba zdrowia na wyspach. Tu wszystko sie leczy paracetamolem. oststnio jak bylam u lekarza to nawet mnie nie osluchal. Tragedia - naprawde.

Gość Agusia78
Popieram,tez mieszkam w Anglii i wizyty u lekarza sa smiechu warte. Rownie dobrze ja moglabym usiasc na jego miejscu i leczyc...

Gość Agusia78
Roseee-mam pytanie-wyleczylas calkiem grzybka? I nie bardzo rozumiem, bo napisalas o ziemniakach,a z tego co wiem to przy leczeniu grzybicy nie wolno ani cukru ani weglowodanow... I jablek tez nie,bo kazde jablko ma cukier

Gość roseee
Wydaje mi się,że wyleczyłam, ładnie pazurki wyglądają....a czy tak jest? ....obaczymy za jakiś czas ....jabłka kwaśne! ...jeden produkt z listy...można wpleść...do diety...czyli jak ziemniaki, to rezygnujesz z pozostałych....i tak na zmianę... głównie to cukru, słodkiego, piwa, drożdży, chleba, słodkich owoców i suszonych ...nie jadłam...i oczywiście napoi gazowanych, soków ...

Gość roseee
...zobaczymy...

Gość Agusia78
Siedze sobie z papka z sody na paznokciach i tak sie zastanawiam. Czy paznokcie,jak juz sie wykurzy spod nich grzybice rosna juz normalnie-nie podniesione?Bo teraz te chore mi odstaja i jestem ciekawa,czy sie potem normalnie uloza na swoim miejscu...

Gość roseee
Aguniu... dawaj tę papkę również pod paznokcie! bo grzyb jest i pod nimi...i wokół paznokci.. :( powinny ładnie rosnąć, ale to ujrzysz za kilka miesięcy...:) jeśli rzeczywiście podziała? Trzymaj się!

Gość Agusia78
Dzieki Roseee:) milego dnia:)

Gość młoda wdowa
:O:O:O:O:O Powodzenia! dziewczyny! :):):):)

Gość roseee
Hej! i...co słychać?

Gość chcialam tylko...
stosuje juz papke od kilku dni + citrosept. paznokcie sie wybielily, wygladaja lepiej. ale czy to dziala? nie wiem, przekonamy sie za jakis czas. czy ktos sie wogole wyleczyl tym sposobem?

Gość roseee
:P My jesteśmy prawdopodobnie pionierkami! :O

Gość chcialam tylko...
czemu pionierkami? ja sie mecze z tym juz kilka lat :o i nic nie pomaga :o wiec szukam niekonwencjonalnych metod... czy u Was cos podzialalo? jestescie zadowolone z jakijs metody?

Ja od ok 2 tygodni staram sie nie jesc slodkiego, drozdzy itd, jak mam byc szczera to mam chwile slabosci i np w weekend pozwalam sobie na kawalek ciasta np. Nie wim moze z czasem bedzie latwiej odzwyczaic sie od slodkiego ale na razie nie jest latwo. Dieta bezcukrowa to mja ostatnia deska ratunku bo nic innego nie pomoglo: tabletki(niby te najlepsze lamisil), lakiery, mascie, formalina itd. Wydaje mi sie ze ta dieta dziala, nigdy wczesniej nie polaczylam tych dwoch elementow cukier=brzydkie paznokcie aczkolwiek bywaly okresy kiedy bywaly ladniejsze, okazuje sie ze to wlasnie wtedy kiedy jadlam mniej slodyczy. Teraz dieta + masc Unifungicid i zobaczymy. Trzymajcie kciuki i zycz wszystkim powodzenia.

Gość roseee
Gradalko...ależ sie zaparłaś....:( pamiętaj, że słodkie owoce też zawierają cukier, ograniczaj je...tak za 2 tygodnie nie będzie jeszcze efektów, ale za kilka miesięcy powinnaś widzieć poprawę...

Gość Agusia78
Czesc dziewczyny, ja od kiedy tylko sie dowiedzialam caly czas sode i wode utleniona stosuje+ polfungicid i phytex paint ze starych srodkow. Paznokcie sa jakby lepsze w kolorze,bo wczesniej te brzegi,ktore mi odstawaly( i odstaja nadal)nieraz przybieraly taki szary odcien a boki paznokci nawet zoltawy. Teraz kolor jest bielutki wiec chyba to cholerstwo troche zostalo wyzarte:) Ale wiem,ze pare miesiecy mnie czeka jeszcze leczenia. Ale fajnie,ze chociaz estetyczniej to poki co wyglada:) W kazdym razie na biezaco bede pisac i mowic Wam,jak efekty. Wy tez dawajcie znac! Pozdrawiam serdecznie!!! ;)

Piszcie piszcie, ciekawam co komu pomoze. Ja tez bede zdawac relacje z mojej osobistej wojny z grzybem. Moze i tez kupie te sode i wode utleniona... Tymczasem dieta, dieta, dieta :( Ostatnio szukalam platkow bez cukru i okazuje sie ze w kazdych jest jakas zawartosc cukru, nie zdawalam sobie sprawy ze prawiw wszystkie produky go zawieraja... Pozdrawiam serdecznie. Ewa

Gość podnosicielka
Czść🖐️ Długo byłam na diecie dot. candidia...i wiecie,że nie mogłam jeść nawet pomidorów i ziemniaków, bo niestety zawierają cukier... Powiem Wam, że można zmienić menu i konsumować całkiem smaczne potrawy... Najważniejsze uwierzyć w skuteczność terapii!!!!

Gość Agusia78
Ja sobie pomyslalam,ze od poniedzialku przejde na diete kapusciana zeby odtruc organizm, raz juz to zastosowalam i jest dodatkowy plus-przez tydzien 5 kg w do ;)l, a organizm oczyszczony z toksyn i pewnie przy okazji z innych rzeczy,ktore nas wszystkie tu trapia. Bo tak sobie mysle,ze samo odstawienie cukru jest wazne, ale dobrze przy okazji sie tak konkretnie odtruc,co myslicie? Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn!

Gość podnosicielka
Agusiu... myślę, że dobry pomysł, zwłaszcza, jeśli spadają kilogramy... powodzenia.... czyli miałabyś 2 w 1 Pa...pa :classic_cool::classic_cool::classic_cool::classic_cool:

Gość chcialam tylko...
chyba ta soba+ woda utleniona i citrosept dzialaja....... nie chce zapeszyc, ale widze odrost zdrowego paznokcia... :) oby tak zostalo!

Gość Agusia78
Mnie tez sie wydaje,ze ten sposob dziala,choc u mnie trudno stwierdzic,bo mnie zawsze do polowy paznokcia rosly ladne rozowe paznokcie,dopiero od polowy odstawal paznokiec i mial szeroki szaro-zolty brzeg. Ale teraz brzeg jest bielutki,wiec jest nadzieja. Citroseptu nie mam,bo w Polsce mnie nie ma i nie mam jak kupic,ale juz we wrzesniu sie zaopatrze. Tak sobie ostatnio myslalam,ze jakbym mogla spelnic 1 zyczenie to bym nas wszystkie uleczyla z tego swinstwa... Pozdrawiam cieplutko!Aga

Gość podnosicielka
Oj, Agusiu... :classic_cool: A czy dajesz tę papkę pod paznokieć, czy tylko nakładasz na paznokcie?

Gość chcialam tylko...
wlasnie, chcialam zaznaczyc, ze ja wciskam papke pod paznokcie i dodatkowo jeszcze mocze cale stopy w wodzie z dodatkiem sody

Gość Agusia78
Na paznokiec i pod wpycham ile wlezie:) i jeszcze na skore wokol paznokci. Tylko,ze mam wode 6% i bardzo mnie to pali pod paznokciami... :( ale co tam,wazne zeby pomoglo:)

Gość podnosicielka
6% to może za mocna? rozcieńcz np z destylowaną... a nie wypala Ci skóry wokół palców?