Psikuska 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 Nie moge schudnąć przez tabletki, poza tym boje się, że poźniej bede miała problemy z zajściem w ciążę...Ale jak inaczej się zabezpieczać? Nie chcemy mieć na razie dzieci. Prezerwatywy odpadają - nie mamy do nich szczęścia. Jakie inne skuteczne sposoby zabezpieczenia można polecić nieródce? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość beliss. Napisano Kwiecień 23, 2007 Ja nigdy nie bralam i nigdy nie bede brac tabletek.Od 2 lat stosuje kalendarzyk, w dni plodne prezerwatywe lub pozostajemy przy pieszczotach :) Wiem, ze to ryzykowne metody ale o tabletkach nawet nie chce slyszec.Zreszta gdybym juz zaszla w ciaze to tez nie bylby koniec swiata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czyzby tyle miala Napisano Kwiecień 23, 2007 a plastrow nie stosowalas?? moze sprobuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta1983 Napisano Kwiecień 23, 2007 Może twoj mężczyzna niech bierze zastrzykiantykoncepcyjne ale musisz się przygotować że po takich hormonach plemniki są osłabione. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fuu 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 Z tego co wiem, są spirale dla dziewczyn, które jeszcze nei rodziły. ALe spirala, to zawsze jakieś ryzyko powikłań (jak przy wszystkim zresztą). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Psikuska 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 A czym sie różnią plastry od tabletek? W zasadzie chyba tylko tym, że nakleja się je raz na tydzień i nie trzeba pamietać o codziennym zażywaniu, ale czy maja mniej hormonów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Psikuska 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 W czerwcu bierzemy ślub, więc wpadka nie byłaby jakąś tragedią, wręcz przeciwnie dzidzia byłaby dla nas prawdziwym szczęściem. Ale mamy studia, za rok bronimy pracy magisterskiej, chcielibyśmy jeszcze gdzieś wyjechać, pozwiedzać. Ponadto niedawno zaczęłam pracę, a jestem na odpowiedzialnym stanowisku - nie moge tak po prostu zajść w ciążę... Też wolałabym wszystko metodą naturalną, ale to jednak nie daję takiej pewności jaka by nas w pelni satysfakcjonowała... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Corby 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 Może zdecydujesz się na spiralę? Spiralę w każdej chwili można wyjąć. Metoda naturalna wymaga cierpliwości, systematyczności, a i tak nie jest zbytnio skuteczna (i dobrze bo nie byłoby mnie na świecie:P). Tutaj możesz poczytać o plastrach: http://kobieta.wp.pl/kat,26355,wid,8379143,wiadomosc.html?ticaid=139e1 Z tego co wyczytałam, to plastry mają jeszcze więcej hormonów niż tabletki. Jeśli poszukujesz naprawdę skutecznej metody, to chyba będziesz musiała zostać przy tabletkach.:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tylko ze ta Napisano Kwiecień 23, 2007 WKLADKA DOMACICZNA TEZ ZAWIERA HORMONY, NIBY MNIEJSZA ILOSC ALE DO ORGANIZMU PRZEDOSTAJKE SIE TYLE SAMO I EFEKT MOZE BYC PODOBNY JAK PRZY TABLETKACH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tabletki anty NIE POWODUJA Napisano Kwiecień 23, 2007 bezpłodnosci ani NIE POWODUJĄ prblemów z zajsciem w ciazę !! :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość elizaaaa Napisano Kwiecień 23, 2007 oczywiscie, ze mogą powodowac problemy z zajsciem w ciaze Nie w kazdym przypadku ale mogą Brak jest owulacji Moja kolezanka 8 lat bez przerwy brała tablaetki ( od 16 roku zycia) Jau 5 rok nie moze zajsc w ciaże bo ma farmakologicznie wywoływana owulacje Lekarze stwierdzili ze zbyt dlugo zazywała tabaletki Ja po 3 latach brania tabletek przez ponad rok tez nie mialam owulacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gdyby sie zbadała na plodnosc Napisano Kwiecień 23, 2007 przed braniem tabletek - CZEGO NIE ROBI ZADNA KOBIETA (bo wszystkie sa przekonane ze ich to nie spotka) badania z problemem plodnosci wyszlyby juz przed braniem tabsów :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta1983 Napisano Kwiecień 23, 2007 A z kąd kobiety mają wiedzieć że takie badania powinno się robić okresowo?? To durni ginekolodzy przepisują tylko po wywiadzie z pacjentką tka POLSKA prawda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spokojnie to tylko awaria 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 Jaki zastrzyk dla faceta???Nie ma czegoś takiego.Jedyną metodą anty dla faceta jest prezerwatywa albo wazektomia.No nie piszcie głupot.I nie każda spirala ma hormony!No,darujcie sobie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panna dzeszczowa 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 branie tabletek nie powoduje problemów z ciażą zrób sobie badania to podstawa przed tabletkami plastrami i już kalendarzyk jest zawodny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hgzh Napisano Kwiecień 23, 2007 Ja tabletki troche brałam dwa razy i tak przez około okres pół roku, ale źle się po nich czułam i teraz nie biore żadnych i już nie chce wcale, stosujemy prezerwatywe niekiedy z globulką i jest dobrze, moze lekarza zapytaj co by ci polecił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeżeli ciąża nie byłaby Napisano Kwiecień 23, 2007 tragedią, to może spróbuj inna metodę naturalną-znam ją tylkoz reklam , więc szczegółow i nazwy ci nie podam. Podobno w aptece można kupic "aparacik", który mierzy twoją płodnośc w danym dniu, nazywa się chyba persona coś tam. może ktoś to stosował, to ci do radzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tfuuu Napisano Kwiecień 23, 2007 a co sadzicie o zastrzykach hormonalnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panna dzeszczowa 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 duża dawka hormonów rozwala strasznie organizm nie polecam zastrzyków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach