Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzobardzobardzobardzotłusta

JAK TO MOŻLIWE, żeby cera była AŻ TAK tłusta?????

Polecane posty

już nie wyrabiam, to jakiś..fenomen.. moja cera wytwarza tyle sebum że normalnie czuje się jak jakaś fabryka :O z tym cholerstwem nie da się wygrać.. świecę się non stop, POMIMO GRUBEJ WARSTWY PUDRU!!!!!! bez niego to w ogóle nie wyjdę na zewnątrz, ale nawet to niewiele daje..gdy tylko dojdę do tramwaju, w szybie widzę świecącą gębę :O po godzinie natomiast to juz jest istna tragedia, zwłaszcza nos. ogólnie cała cera jest jakas dziwna, w słońcu po prostu się świeci.. no ale nos i górne części policzków to wyglądają jakbym je olejem wysmarowała! musze wyglądać jak trędowata jakaś.. chyba powinnam co 15 minut pudrować twarz od nowa, co jest nierealne.. już nie wiem co robić.. kiedys tak nie było.. błagam, niech ktos powie, że można się tej przypadłości jakos pozbyć bo sie całkiem załamię..:(

Gość beznadziejna osoba
a może masz nadczynnosc tarczycy ? moja cera tez sie strasznie swieci i niedłuugo ide zrobic badania pod tym kon(ą?)tem

Kup sobie absorbentki-chusteczki matujące - bardzo fajna sprawa. Też mam tłusta cere

Gość maybe babe
nawilzanie dobrym kremem nie zapcyhającym pory POLECAM poprawi Ci sie po kilku tyg stosowania !!!! gwarantuje nie stosuj matujących kosmetykow bo to pogarsza ewentualnie na noc mozesz je aplikowac

Gość też tak mam.........
nie pomagają żadne kosmetyki do pielęgnacji, pudry, skrobia kukurydziana z mazideł, sposób z oliwką bardzo tutaj polecany...NIC.

to to jest antybiotyk? słyszałam, że moze on spowodować wiele skutków ubocznych i lekarze zapisują go w ostateczności, przy uporczywym trądziku niedającym się wyleczyć innymi metodami. na łojotok nikt tego nie zapisze.

Gość lacuna celebrata
ja mam trądzik- choć teraz już dobrze zaleczony, i problem z tłusta błyszczącą cerą.Pomógł mi Brevoxyl.Makijaż wykonuję rano i poprawkę robię raz w ciągu dnia.Tylko efektem ubocznym Brevo jest początkowe łuszczenie skóry i jej wysuszenie.Potem to mija.

w Polsce lek ten nie jest refundowany, jedno opakowanie kosztuje ponad 100 zł o ile dobrze pamiętam..... a skutki uboczne - śledze temat na którym wypowiadają się osoby przechodzące tego typu kurację i skutki uboczne mogą być bardzo poważne..... aspiryny nie zażywasz codziennie przez kilka miesięcy:)

Gość monya31
Moze masz zespol plicystycznych jajnikow? uzywaj delikatnych kosmetykow La roche posay jest bardzo dobry. Tez mam tlusta cere i te kosmetyki mi nawet pomagaja. no i zmien diete na lekko strawna, wiecej warzyw i owocow, powodzenia, aha nie biez roaccutane, nie daje zadnej gwarancji na lepsza skore, owszem polepsza sie ale wszystko moze wrocic jak tylko przestaniesz zazywac lek, ponadto musisz brac tabletki antykoncepcyjne, bo nie mozesz zajsc w ciaze w trakcie przyjmowania leku( jezeli cie to dotyczy)

to mnie przestraszyłyście z tymi jajnikami czy tarczycą.. ale szczerze mówiąc wątpię.. moja cera po prostu taka jest.. do tego mam obrzydliwie duże pory i może to jakoś powiązane jest.. byłam ostatnio u kosmetyczki i usłyszałam od niej że wszelkie kremy matujące działają odwrotnie do pożądanego skutku..załamać się można :( stwierdziła że powinnam używac na nioc kremu-UWAGA-półTŁUSTEGO.. już nic z tego nie rozumiem:( antybiotyków jednak bym wolała unikać.. najgorsze przy tym, że mam zapalenie łojotokowe, czyli skóra jest niby tłusta, ale się cholernie łuszczy, sprawiając wrażenie przesuszonej.. ręce mi opadają, już nie wiem co robić z tą gębą :( zwłaszcza latem jest u mnie tragicznie.. wystarczy mi parę minut na słońcu..:O

także za brevoxyl to podziękuję.. z tym kremem nawilżającym to nie wiem.. wg tego co powiedziała kosmetyczka na cere tłustą to właśnie nie krem nawilżający, a regulujący PółTłUSTY.. średnio to widzę, bo nawet lekkie kremy nawilżające w ogóle mie sie nie chca wchłaniać przez ten piekielny tłuszcz

Gość a moze jednak posłuchaj rad
kosmetyczki, bo z tych twoich mądrości nic nie wynika i cały czas masz tłustą twarz tylko, że na efekty trzeba poczekać, a nie liczyć, że po jednej aplikacji wszystko wróci do normy

spróbuj tych kosmetyków FABERLIC - katalog majowy str. 22 i 23 www.faberlic.pl b.tanie a b.dobre dla takiej cery, możesz u mnie zamówić

Też męczę się z tłustą cerą. Wszyscy pocieszają mnie, że taka skóra wolno się starzeje i później od innych kobiet będę miała zmarszczki- jakoś mnie to nie pociesza. Chcę korzystać z życia teraz, póki jestem młoda, a nie ciągle przecierać buzię chusteczkami i jeszcze przy okazji zmywać podkład z twarzy.:( Przez krótki czas brałam Diane35- rewelacja. Przez czas stosowania miała spokój z tłustą cerą, nakładałam podkład i po 5 godzinach, nawet nos mi się nie świecił. Diane odstawiłam i na nowo musiałam się męczyć z tłustą skórą. W ciągu dnia nie nakładaj kolejnej warstwy pudru, bo to tylko pogorszy stan cery. Nałóż cienką warstwę podkładu rano i wystarczy. Jaki podkład stosujesz? Ja mam Lasting Performance MF i jestem w miarę zadowolona. Jestem zdania, że wieczorem trzeba skórę nawilżać, a dopiero rano, przed nałożeniem podkładu można sobie pozwolić na krem matujący. Im bardziej skórę starasz się zmatowić, tym więcej sebum ona produkuje. Na wizażu jedna dziewczyna polecała taki krem: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=5327 albo coś takiego: http://esentia.pl/Dermedic_Acne_Expert_Krem_nawilzajaco_kojacy_p23407.htm Masz trądzik??

Kremów nawilżających nie stosuj na dzień, bo naprawdę będziesz widoczna z daleka.:P Kosmetyczka też człowiek- czasem się myli.

Gość bardzobardzobardzotłusta
ale o to chodzi, że ja już jestem widoczna z daleka, niemal nawet w ciemnościach :O nie stosuję podkładu, tylko zwykły sypki puder.. po nałożeniu jakiegokolwiek podkładu w taką pogode po 5 minutach miałabym totalnie mokrą twarz. a chusteczki.. mi żadne wycieranie tłuszczu żadnymi chusteczkami nie pomaga!!!!:O:O dziś zrobiłam experyment i wynik jest po prostu załamujący.. nałożyłam na nochal i policzki z 5 warstw tego sypkiego (niby matującego) pudru po czym wyszłam na ulice, w pełnym słońcu spojrzałam w lustro i.. gówno.. nos pieknie błyszczący, tak jak zwykle.. normalnie nie wiem jak to możliwe?? właśnie mam zamiar posłuchać rad kosmetyczki :o kupiłam od niej ten krem regulujący ale teraz już naprawde nie wiem co robić, każdy mówi co innego, a prawda jest taka że nikt chyba nie poradził sobie z tym..

Nie masz wycierać twarzy, tylko przykładać chusteczkę do tłustej partii skóry i to ściąga tłuszcz. Może dermatolog, endokrynolog?

Gość Tragedia komedia żal
Też tak mam :O

Gość Tragedia komedia żal
Ja to sie nawet malowac nie moge bo jest wtedy jeszcze gorzej :O ale co jakis czas przecieram twarz papierem toaletowym takim szarym lub co lepsze zielonymi recznikami z papieru. fajnie odsaczaja tluszcz no ale tylko na jakis czas niestety 😭

Gość bardzobardzobardzotłusta
no kurde, a mi chusteczka nie jest w stanie ściągnąć tego tłuszczu!! także nie wiem czy jest sens wydawac tyle kasy na te absorbentki.. a gdzie można w ogóle kupić te chusteczki matujące??

Miałam na myśli zwykłą chusteczkę higieniczną. Kiedyś miałam absorbentki Clean & Clear, ale pieniądze uważam za wyrzucone w błoto, bo po użyciu zwykłej chusteczki- efekt jest taki sam. http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=618 Oczywiście nie są znowu takie złe, idealnie pochłaniają tłuszcz, ale tylko na 15 minut, potem znowu musiałam wyciągać kolejną chusteczkę i po tygodniu opakowanie było puste. Absorbentki możesz dostać w drogeriach, perfumeriach, sklepach internetowych. Wybór jest duży.

Gość a bibulki matujace
sa naprawde swietne...znajdziesz na allegro

kosmetyczka miała racje, na noc stosuj krem poltlusty !! skora musi sie wyregulowac, wyprowadzic, tak bardzo sie przetluszcza bo jest przesuszona!! dlatego też sie luszczy, krem poltlusty na noc (czasami nawet na dzien - szczegolnie jak jest zimno), a moze zafunduj sobie green peel ?? ja go mialam tydzien temu, efekt mnie powalil :) pozytywnie oczywiscie ;)

Ja tez mam,tzn mialam problem z tlusta cera!!!Odkad uzywam brevoxyl jest o niebo lepiej:)Naprawde i nawet syfkow mniej wyskakuje!!!!Sama jestem w szoku!Kiedys zawsez musialam przecierac chyba ze sto razy twarz chysteczka albo papierem toaletowym a teraz??Teraz jest naprawde duzo lepiej!Nigdy bym nie pomyslala ze cos mi pomoze na te moja tlusta gebe:((

Gość AlinA.
Ja też stosuję Brevoxyl (bardzo nieregularnie, bo mam wrażliwą cerę) i widzę, że skóra mniej się przetłuszcza. Coś w tym musi być ;)

Ja tez mam wrazliwa:(uzywam go tylko na noc,ale skora i tak jescze troszke sie luszczy ale nie tak jak na poczatku:( Stosuje go juz jakies 3 tygodnie i jestem naprawde zadowolona:)

Gość AlinA.
Stosujesz co noc? Nie miałaś problemu z podrażnieniami i zaczerwienieniem?

Gość niooo
effaclar K LPR na noc tez jest ok

Tak stosuje na noc,choc na poczatku takze i na dzien.Wlasnie nic mnie nie pieklo ani skora nie byla czerwona po prostu jakos toleruje brevoxyl:)