Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sucha skóra

codzienny prysznic powoduje, ze mam wysuszoną skórę

Polecane posty

Gość sucha skóra

Jak ten problem rozwiązać, czy wy też tak macie? Żel mam aktualnie Timotei, potem wklepuję balsam Cztery Pory Roku, ale i tak skórę mam ściągniętą, daleko jej do nawilżonej :(

Gość Też tak miałam
Wypróbowałam tysiące żeli pod prysznic i dopiero po dove moja skóra nie jest tak przesuszona i ściągnięta.

Gość wiem co dobre
A może byscie tak wode zaczeły pić a nie herbate i cole??? ;/ conajmniej 2 litry wody dziennie i zobaczycie jaka bezie skorka!

Gość dbfnmsdbfsdmhbfsmhdbfdnmb
no dove jest super.... najbardziej lubie ogorkowy z czyms tanm..... a balsam uzywam antyalergiczny z erisa Tilia... kosztuje jakies 8 zł i pieknie pachnie.... jest ok

Gość żelewysuszają
wiekszość żeli wysusza skóre awierają takie subst, które zmywają dosłownie wszystko ze skory, nawet to co dobre i powinno na niej zostac:( mi nawet dove nie pomaga i musze odrazu balsam nakładać

Gość Timotei wysusza
Timotei wysusza. Wybierz jakiś żel z łagodnymi detergentami albo dodatkiem olejków, np. Dove z olejkiem makadamia, Emolium albo sam olejek myjący np. Nivea. Możesz też dodać oleju roślinnego do żelu pod prysznic np. niebieskiego Babydream z pompką. Przydałoby się też coś wewn. np. Capivit Hydrokontrol albo olej z wiesiołka Gal.

Gość wiem co dobre
Nierozumiem was. Wszystkie zele jeszcze bardziej wysuszaja skore!!! Trzeba skore od wewnatrz nawilzyc najpierw. A zeby tak sie stalo rzeba sie zdrowo odzywiac i pic duzo wody!

Gość sucha skóra
dzięki za rady, w taki razie jak tylko skończę ten timotei kupię sobie jakis żel dave albo właśnie olejek

Gość sucha skóra
piję dużo zielonej herbaty, wody też, ale niestety nie aż 2 litry dziennie, po takiej dawce latam na siku co 20 min, co jest męczące :O

NAJLEPIEJ BIORĄC PRYSZNIC ZWRÓCIĆ SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ NA TEMPERATURĘ WODY. jEŻELI BĘDZIE ONA ZA GORĄCA SKÓRA SZYBCIEJ SIĘ ODWODNI I DLATEGO JEST PRZESUSZONA :D

Gość okropne niestety
polecam kąpiel, i do wanny wlej trochę olejku(może być oliwka dla dzieci, ja obecnie używam Nivea), wychodzisz z wanny z super nawilżoną skórą.

Gość do wiem co dobre
dlaczego jestes taka zbulwersowana? jesli sie ma sucha skore powinno sie wzbogacic diete w tluszczcze, zwl. wielonienasycone kwasy tluszczowe, a nawet wspomoc sie suplementacja. czyms myc sie jednak trzeba, dlatego zel jest potrzebny. taki, ktory przede wszystkim nie zaszkodzi ;)

Gość kac
Mam podobny problem , jednak myśle ,że w moim przypadku to papierosy w duzym stopniu powodują suchość skóry . Myśle ,że zdecydowanie powinna być pomocna duuuuuuża ilośc wody , poprawia ogólny wyglą skóry a po za tym wiecej witamin czyli ważywa i owoce . Jezeli chodzi o mydła polecam dave .

Z może spróbujcie natulanych żeli?Polecam Laverę. Z takich zwykłych dobre są Palmolive. Kupcie też sobie porzadny balsam do ciała.Do bardzo wysuszonej skóry polecam Avene z Cold Cream (w aptece).

Gość o matko i córko...
a może Capivit hydro control?słyszałam, że dobry

Gość sucha skóra
niestety nie stać mnie na balsamy pokroju Avene :(

Gość niebieskooookaa22
garnier czerwony żel to moze Palmolive cashmire