Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękny to był czas

Tęsknię za latami 90-tymi...

Polecane posty

Gość kobieta zatroskana
U nas targ był codziennie. Przypominam sobie te zapachy: proszek ariel.....pamiętam smak pierwszego kęsa snickersa.....Jak byłam dzieckiem to nie było nic tylko bezwonny proszek ixi, lizaki sowy i czekoladopodobne wyroby...a tu nagle......jest tyle kolorów, zapachów, smaków......urodzeni po tym czasie(lata 90) nigdy tego nie doświadczą a to było coś pięknego

Gość albo albo
zidane,baggio,kowalczyk,a citko?to były gwiazdy

Gość albo albo
finał brazylia-włochy w 90tym,a nawet francja -brazylia w 98 to miało jakąs magię ,nie to co teraz

Gość kobieta zatroskana
Magię to miał mój pierwszy raz .............w latach dziewiędziesiątych.........pamiętam w co byłam ubrana...nawet gatki.....leciał dr Alban i hadeway9 nie iwem jak to ise pisze),

Gość a jaaaaaaaaaaaaaa
a ja pamiętam walkmana i pisma kaczor donald;)

Gość a jaaaaaaaaaaaaaa
albo power rangers, czarodziejke z ksiezyca mari mar, marie z przedmiescia, tajemnicza dame, luz klarite, palome...

Gość kika321
A na komunie dostawalo sie takie male,elektroniczne gierki...No i zegarki :)

Gość apap
jak ja mialam komunie to ludzie z reguly dostawali rowery (80% dzieciakow chyba:P). Teraz zamiast rowerow sa komorki, I-pody, mp3, komputery i Bog wiec co jeszcze

Gość =------=
batony kuku ruku i oranżada w szklanej butelce. to bylo cos:) i mlodziezowe czasopisma(ktore dzisiaj tez sa ale za duzy nacisk kladzie sie teraz na wyglad i seks) i ludzie byli inni...dzieci przede wszystkim. i dziecinstwo(najlepszy okres w zyciu:) ) i mozna by bylo jeszcze dlugo wymieniac. ile bym dala zeby te czasy wrocily!

Gość właśnie zjubileuszowałam topik
...

Gość =------=
na komunie tez dostalam gameboya :D byl duzy jak cegla , nie co te dzisiejsze :)

Gość apap
wtedy dzieci byly dziecmi, a teraz chca jak najszybciej dorosnac... nie wiedza głuptasy co traca bo dziecinstwo to zaledwie... moze z 15% calego zycia. Jakis czas temu bylam swiadkiem jak pewna grupa 8-letnich dziewczynek siedziala pod blokiem i robila sobie makijaz tuszem do rzęs... I pomyslec ze ja pierwszy raz uzylam mascary w wieku 14lat.

Gość =------=
i pamietam ze na moim osiedlu byly organizowane festyny :) a glownym hiciorem tych imprezek bylo "bo wszyscy Polacy to jedna rodzina..." :)

Ja takze tesknie za wszystkim, co sie wiaze z ta dekada :( Wspaniale, beztroskie czasy, muzyka, klipy w mtv i na vivie (mialam fiola na punkcie nagrywania teledyskow), fajne koncerty i wydarzenia muzyczne, super filmy (moja ukochana \"Filadelfia\"), fajne ubranka, ale przede wszystkim czlowiek czul sie bezpieczniej na ulicy i w szkole, teraz strach gdziekolwiek wyjsc... Te czasy minely bezpowrotnie...

a jeszcze przypomnialam sobie o pierwszych numerach mojego ukochanego \"Popcornu\" (koniec \'90 i \'91) oraz serial "W labiryncie\", ktory wspominam wspaniale (ostatni odcinek wyemitowano w czerwcu 1991 roku :( )

Eh, jeszcze niezapomniany klimat Listy Przebojow Programu III (tamte hity czynily liste ciekawa i sledzilo sie z emocjami losy swych ulubionych piosenek), plakaty z czasopism wisialy na scianach, a jeansy mogly byc podwiniete i lekko poszarpane, oczywiscie nie biodrowki :(

Gość apap
ja sie podpisze pod tym ze w latach 90 lcialy super filmy. Prawie wszystkie ktore lubie sa z tamtego okresu. Teraz efekty specjalne wszystko psuja... Telewizja XXI wieku schodzi na psy

Gość jjustyś
"mlodziezowe czasopisma(ktore dzisiaj tez sa ale za duzy nacisk kladzie sie teraz na wyglad i seks) "- teraz nasze gazety dla nastolatkow zaczynaja sie coraz bardziej upodabniac do niemieckiego "Brava"

och te czasy oddalabym wszystko zeby wrocily...mielismy marzenia pelno kolezanek kolegow BYLISMY TACY PRAWDZIWI a teraz jestesmy ZAKLAMANI SAMI W SOBIE kiedys wszystko ubieralam i we wszystkim czulam sie dobrze nawet jak czlowiek byl troche grubszy to nie sprawialo to zadnego klopotu..a teraz diety kapusciane wyscig szczurow konkurencja na kazdym kroku nawet w ciuchach figurze ..kiedys sie kochalo do upadlego a teraz...jak ciezko znalezc dobrego prawdziwego chlopaka wszystko jest przeliczane milosc kalkulowana ...patrze w lustro i wokol i wszystko jest takie sztuczne wykreowane...pozdrawiam nasze dziecinstwo...

Gość apap
lara5- swietnie opisalas to, co sama mialm na mysli