Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nika33

choroba bardzo czystych kobiet

Polecane posty

Gość Nika33

Może przeczyta to ktoś kto ma podobne dolegliwości do moich i zabierze głos w sprawie. Moje problemy zaczęły się od infekcji pecherza i cewki moczowej. Strasznie mnie piekło więc często się myłam. Potem, po kuracji antybiotykiem dotkliwe pieczenie ustało, ale nie ustąpiło do końca. Zaczęło się pieczenie sromu. Właściwie to już nie wiem co mnie piekło, czy cewka moczowa, czy przedsionek pochwy, czasem paliły mnie nawet pośladki. Zostałam przeleczona czałą masą leków przeciwgrzybiczych i przeciwbakteryjnych, kilkoma antybiotykami, a dolegliwości został. Robiłam posiewy moczu, wymaz z pochwy, z cewki z warg sromowych i nic. Z pochwy wyszło e coli więc brałam globulki z amoksiklavem, a potem antybiotyk doustnie. Byłam już u kilku ginekologów i urologów. Nikt nie wie co mi jest. Poszłam do jeszcze jednego ginekologa i pierwszym pytaniem jakie mi zadał, po przedstawieniu mu mojej historii, było: jak często się pani myje? Odpowiedziałam, że od czasu tej choroby kilka razy dziennie. Pokiwał głową i stwierdził, że cierpię na chorobę czystych kobiet. Zbyt częste mycie nie służy sprzyjającej nam florze bakteryjnej. Powiedział, że takich kobiet jak ja przchodzi dużo więcej, i mimo braku bakterii odczuwają takie dolegliwości. Nie wiem czy postawił trafną diagnozę. Ciekawa jestem czy jest faktycznie więcej osób z takimi problemami. Jeśli tak to proszę o odpowiedź.

Gość choroba psychosomatyczna

Gość arabska kawa
Pewnie tak,tez o tym słyszałam

Gość moj gin twierdzi ze
woda i mydlem (zadnym plynem!!) moge sie umyc RAZ dziennie, jak chce/potrzebuje wiecej to sama woda, do tego ZADNYCH wkladek, jak mi cieknie to mam sobie zmienic wilgotne majtki (bawelniane) na czyste i tyle, od roku tak robie i nie mam zadnych problemow a mialam nawracajace grzybice, swiad itd

Gość Nika33
no wlaśnie zauważyłam, że gdy nie noszę żadnej bielizny to czuję się lepiej. Może też powinnam zrezygnować z wkładek, bo one odparzają i zaostrzają dolegliwości. Ja myje się samą wodą, bo myło dla niemowląt też mnie podrażnia.

Gość Nika33
do ona 82 piszesz że miałaś to samo, więc udało ci się wyleczyć. Jak tego dokonalaś?

Gość kama 0
ja też miałam częste stany zapalne mój ginekolog mówił, że może zbyt dokladnie się myję, przestałam używać żeli do higieny intymnej, tampaxy, zaczęlam używać podpasek i nie powracają

Gość ja też o tym słyszałam

Gość Nika33
ja chyba tym częstym myciem "spaliłam" sobie srom i teraz nie mogę dojść do siebie. A wcześniejszy ginekolog kazał mi się podmywać nadmanganianem potasu.

Gość ja robię tak

Gość ja robię tak
podmywanie: tylko mydełko dla bobasów żadnych tam wkładek tylko papiero toaletowy 3 warstwowy podkładam i wymieniam w ciągu dnia i zero infekcji a przedtem (oBoziu) grzybice, świądy i inne pierdoły Aha i żadnych TAMPONÓW!!!

Gość ja robię tak
tak prosto a efekt murowany!!!

Gość Nika33
dzięki za rady, a z tymi wkładkami to prawda, szczególnie jak jest gorąco to wszystko się odparza i czuję się jeszcze gorzej.

Gość ja tez wywalilam tampony
wkladki i zele do higiney intymnej i nareszcie czuje sie dobrze - koniec z grzybica (wyleczylam bez nawrotow tfu tfu od roku, gynofemidazolem) swiadem zaczerwienienie pieczeniem yeah mam wrazenie, ze ten przemysl zostal stworzony po to zeby zarabiac na kobitach, ktore po tym wszystkim choruja -popytajcie swoje mamy czy babcie, podobno dawniej grzybica pochwy to byla zadkosc a teraz co druga laska sie leczy i nie moze wyleczyc :-O

Gość a jakieee
a jakie uzywacie podpaski? ktore njlepsze ? bo ja tez mam dosyc tamponow :O

ja zdecydowalam sie je pozegnac jak gionekolog powiedzial, ze mam nadzerke a wtedy wogole nie wspolzylam - powiedzal,ze od tamponow :-O uzywam glownie belli, nie mam specjalnych wymagan ale szukam bawelnianej powloczki i unikam takiej jakby foliowej powloki na wierzchu z dziurkami jak maja always (nazywa sie to drinette chyba)

Gość a jakieee
no wlasnie ja tem mam nadzerke w pizdu wywale te tampony

Gość ja robię tak
nienawidzę always i tego typu. Stosuję bellę. I takie jedne z Lidla - nie pamiętam nazwy ale kosztują coś koło 1,29 i nie są osobno pakowane (znaczy się każda podpaska osobno, bo koleżanka takie sobie w Lidlu zakupiła i przezywa męki)

a jesli mozna wiedziec jak lekarz leczy Ci te nadzerke? bo moj smarowal kwasem ale nie przynosilo rezultatow i powiedzial, ze jesli nie planuje dziecka na razie (nie planuje jeszcze 2-3 lata ) to trzeba ja usunac bo sie powieksza, sama nie wiem co robic bo ile osob tyle opini :-O a tampony wywal w pizdu - popieram inicjatywe :-P

Gość a jakieee
dzieki

Gość a jakieee
no mi obserwuje ją jedynie :O raz mialam leczoną czyms...i tyle ale teraz zmieniam ginka....piernicze i chce to leczyc....przynajmniej tym Solyc...czy jak to tam sie zwie jejkkuu a OB to mam calą szafkę w lazience :O chyba siostrze opyle :P

dzieki, ja wlasnie mielam to Solco cos tam i niestety dupa blada - nie dziala u mnie :-O

Gość tez lubie belle
a najbardziej takie zwykle, mieciutkie, dosc grube ze skrzydelkami :-P pewnie to niepopularne ale wole podpaski od tamponow, poza tym mam tylko 1 dzien dosc obfity a potem tylko troszke wiec nie mam klopotow z przeciekaniem czy cos

Gość _potydka_
a ja mam chore ręce bo je bardzo często myję... to jakaś mania ale ciągle czuje, że sa brudne, nie mogę znieść tego, że jest na nich kurz... doprowadziłam do tego, że mam targicznie suchą skórę na dłoniach.. skóra między palcami jest aż biała, strasznie napięta a czasem nawet peka do krwi... nie wiem co teraz robić, bo niczym nie moge tego wyleczyć:(

Gość nerwica natręctw
to sie leczy

Gość leczy sie leczy
i to u psychiatry, a skore natluszczaj, moze w aptece cos doradza, mi jak skora na rekach peka (mieszkam w Norwegii i w zimie roznie bywa :-O ) to zmaruje gruba warstwe masci z wit A, super gruba warstwe, na to rekaiwczki bawelniane i ide spac, sproboj - a noz widelec...

Gość szare mydło
jest najlepsze :-)

Gość cordegarda
wiecie co zauwazylam , ze jak uzywam plynow do higieny intymnej (i nawet ten wychwalany lactyd z kwasem mlekowym) to zawsze cos mnie swedzi i mam jakies podraznienia. a jak przechode na mydelko dla dzieci (ostatnio to z rosmana) to wszystko jest ok . ale tak sie zastanawiam czy takie mydelko na dluzsza mete mi nie zaszkodzi?

Gość Tina***
potydka tak to jest zespół natręctw , wiem bo mój synek to ma , tak często myje ręce ze ma zywe rany ,:( też jest leczony psychiatrycznie i bierze tabletki na to