Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolaaaaa

DOSTAłAM ZAPROSZENIE NA BEZPłATNą CYTOLOGIE CZY WY TEZ DOSTALYśCIE JUZ?I CZY RZE

Polecane posty

Gość lolaaaaa

dostalam i zamierzam zaraz po @ isc sie przebadać a jak to z wami drogie Panie?

Gość ja też dostałam
:)

Gość lolaaaaa
kobitki lepiej niech kazda z nas pojdzie bo mozemy uniknac smierci -prawda?

Ja nie rozumiem! To trzeba dostac zaproszenie zeby isc?Wiem, wam chodzi o bezplatne ale przeciez w kazdej placowce, ktora ma kontrakt z NFZ takie badania robione sa bezplatnie. Ja takie badania mialam i nic nie placilam. Kto mi wytlumaczy o co chodzi?

Gość Aphrodesia
No Nitka ja też nie kumam.To badanie robi się co roku w państwowych placówkach i oczywiście nic się nie płaci

Gość taka tam sobie pomarancza
Ja rok temu musialam zaplacic i to w panstwowej placowce :O Pani doktor powiedziala mi ze badanie to jest refundowane tylko dla kobiet powyzej 35 roku zycia :O

ja ja nic nie placilam no chyba ze prywatnie ginekolozka mi robila cytologie, a tak nic, ani za wymazy, ani za cytologie... a zaproszenie dostaja chyba te kobiety ktore sa w srednim wieku, te mlodsze raczej nie, bo czesto gdy sie ma prace, dom dzieci, zaniedbuje sie sama siebie, i te zaproszenia maja kobietom prtypomniec w lasnym zdrowiu, bo nie raz sie zdarza ze trafiaja do szpitala za pozno... Natia 🖐️

Gość Aphrodesia
co Ty piszesz pomarańcza...? a w jakiej miejscowości takie coś ma miejsce? ;

a wlasnie jak robilam badanie prywatnie to zaplacilam za nie 20 zl, a nie 35 wiec ja poczulabym sie w takiej sytuacji oszukana...

Gość taka tam sobie pomarancza
No kurde placilam 25 zl :O w rejestracji w panstwowej placowce i jest do tego ubezpieczona!!!! Zlodzieje :O :P

Gość mnie meczyly
ja tez dostalam zaproszenie. ponoc 2 miliony losowo wybranych kobiet dostaly. mojej mamy kolezanka tez dostala. Nie wiem co rozumiecie przez wiek sredni. Mysle ze dostaly osoby po 25 roku zycia. ja mam 29 lat. kolezanka mamy ma ponad 50.

Gość CYTOL
do taka tam sobie pomarancza no to nieźle Cie pani doktor narżnęła :O

Ja chodzę do gina regularnie (NFZ) i raz na rok mam robioną cytologię bezpłatnie (wczoraj byłam i nic nie musiałam płacić). A zaproszenie też dostałam a mam 24 lata. Kilka dni temu moja mama dostała również zaproszenie, ale.... na mammografię (ma 52 lata).

ja mam prawie 24 latka i tez nie dostałam zaproszenia... a cytologie robiłam w prywatnej przychodni która ma kontrakt z NFZ i ja chodze do niej państwowo...płaciłam 20 zł..bo za darmo podobno jest tam dopiero dla kobiet od 25 roku zycia ..dziwne....

Gość CYTOL
no ja nie wiem ja mam od 18 roku zycia cytologie za FREEE a teraz mam juz 26 takze mi to loto :P

Gość CYTOL
moja mam dostala jedynie na mamografie ja z siorką na cytologie nie moze dlatego ze sie badamy co chwile :)

u mnie we wsi cyto za free ale weź się doproś o usg piersi (mimo że 35 na karku ;) ) ee że nie trzeba, że za wcześnie i takie tam i to jest opieka medyczna i profilaktyka..to ja pierniczę

ja tez dostalam.tzn moja ginekolog zaproponowala mi jak bylam u niej niedawno po recepte.teraz jest taki program dla mlodych kobiet przeciwko rakowi szyjki macicy. robia nam cytologie, na winiki czeka sie ok 3 tyg . ja mam jakies drobne zmiany ale to nic powaznego.dziewczyny warto sie przepadac !!!! :)

Gość CYTOL
ja USG cyckow robie sama prywatnie i wybieram placowke z najlepszym USG...nie na moje nerwy szarpanina o skierowanie

Gość moj gin w przychodni z NFZ
sam zaproponowal mi cytologie i kolposkopie i wymrazanie nadzerki za free, mam 24 lata, nie wim skad takie rozbieznosci w placeniu :-O

Gość tez mam nadzerke
:O Pani doktor zaproponowala mi zabieg u siebie w prywatnym gabinecie :O ale mnie na niego nie stac wiec chodze tak z ta nadzerka mam nadzieje ze nic mi od tego nie bedzie :O Ale powiedzcie mi czy usuwanie nadzerki wykonuje sie tez na fundusz?? tzn bezplatnie??

Gość CYTOL
do moj gin w przychodni z NFZ e ooo to ja tak juz nie mam a laze z nadzerka tez

Gość Bron Boze nie laz z ta
nadzerka, bo jeszcze cos Ci sie rozwinie. Wcale nie musisz korzystac z propozycji pani doktor i wykonania zabiegu usuwania w prywatnym gabinecie.Taki sam zabieg biedziesz miala wykonany bezplatnie, z tym ze musisz miec skierowanie do szpitala ze swojego osrodka zrowia, wydanego przez ginekologa u ktorego sie leczysz . I tam idziesz doslownie na jeden dzien robia Ci zabieg, a drugiego wychodzisz ( moja siostra tak miala, tez nie miala kasy na zabieg w prywatnym gabinecie).Masz wszystko na miejscu i za darmo.W zadnym razie nie zaniedbuj nadzerki bo to bardzo niebezpieczne.Pozdrawiam.

Gość CYTOL
ja mam swoją nadzerke obserwowaną :O tez mnie to wkurwia i mam nadzieje, ze nowy ginekolog cos zaradzi ale jestem jeszcze przed ciązą takze nie polecają wymrazac i wypalac

nie rozumi..jak jestes przed ciaza?? Ja swoja mialam przypalana w wieku 17 lat, nie bylo problemu, ze jeszcze nie rodzilam.Nie wiem czemu to ze kobieta nie rodzila ma byc przeszkoda do wykonania takiego zabiegu?

Gość tez mam nadzerke
yyy to ekstra bo juz rok czasu z nia chodze :O za miesiac mam wizyte u gina (wczesniej nie bylo wolnych miejsc :O ) to z nim o tym porozmawiam!!

koniecznie porozmawiaj, a nawet jezeli bedzie robil problemy (ale mysle ze nie),uwazam ze warto poprosic o takie skierowanie, bo to w koncu chodzi o Twoje zdrowie. Tym bardziej ze masz zabieg zalecany.

Gość CYTOL
do Bron Boze nie laz z ta bo wtedy moze powstac zbliznowacenie mogące utrudnić poród są rozne poglady na te sprawy co lekarz to metoda ja sobie tego nie wymyslam