Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Juleńka

Cesarka na życzenie!

Polecane posty

elm... Ja też na początku ciąży myślałam o porodzie i to intensywniej niż teraz pod koniec... Trzęsłam portami że hoho... spędzała mi ta myśl sen z powiek...

Gość ryzop
ja mialam 1 porod sn i ostatnio cc cc jest wygodna, nie meczysz sie, lezysz wyciagnal ci dziecko ale pozniej.... lezalam plackiem, bolalo jak choler... nie moglam nic przy dziecku zrobic, kiedy matki po naturalnym juz lataly i przyjmowaly gosci :( po naturalnym meczylam sie 8 godzin, nie cieli mnie, mialam 3 szwy, to cudowne uczucie kiedy polozyli mi dziecko na brzuchu z fotela sama zlazlam, po 3 godzx poszlam pod prysznic, normalnie chodzilam i nie bolalo mnie zreszta po cc zostal mi taki flaczek nad blizna, niby jestem dosyc szczupla, waze 59 kg na 172 brzuch mam dosyc plaski ale odstrasza wlasnie ten flaczek i u mnie w bikini jak leze widac blizne cc mialam 2 lata temu

Gość ja mialam cc
O wlasnie ja swoja tez smarowalam specjalna mascia.i jest ladna:)

mam doświadczenie porodu siłami natury i przez cc.I gdybym miała w=możliwość wyboru,której kiedyś byłam pozbawiona,to tez zapłaciłabym każdą cene,aby mieć cc.Więc rozumiem autorkę topiku i popieram.Owszem,znam przypadki,że są porody krótkie,lekkie(będąc optymistką zakładałam,że mnie też taki się przydarzy)Niestety,to było tylko pobożne życzenie.

Gość nudna rozmowa
julusia nie denerwuj sie tak bo poronisz i nici z cc :-/ twoje wypowiedzi sa zalosne czasami wyciskac to mozesz pryszcza na swojej buzi a nie dziecko....

Gość cc - sn
blizna blizna posmarujesz czy nie i tak bedzie i zostanie na cale zycie!a czytajac wasze wypowiedzi mozna uznac ze po cc nic nie widac, co jest smiechu warte jakby tu kazda miala teraz pokazc zdjecie po cc to autorka zmienilaby zdanie wlasnie z tego powodu wole sn

wiem jak wygląda blizna po cc, pod majtkami jej nie widac!!!- to dla tych którzy nie wiedzą

Gość ja mialam cc
do wypowiedzi powyzej-taak! ja sie czuje jak by u mnie nie bylo nic widac tak blada i nisko jest ta blizna.nie mam z tego powodu nawet cienia kompleksöw

Gość ja mialam cc
to bylo do cc-sn

Gość Ideeaa
Wszystkie kobiety boją się bólu porodowego a ja na odwrót. Strasznie boję się cesarki i mam nadzieję, że będę mogła urodzić naturalnie. Moja przyjaciólka owszem ma śliczną bliznę po cc, której prawie nie widać, ale na sali porodowej przeżyła horror a raczej jej mąż, który najpierw mógł stracić dziecko a później żonę. Na szczęście wszystko skończylo się dobrze. Tylko długo nie może wrócić do dawnej figury bo po cc dłużej to trwa.

Gość eksza
Myślę, ze jeszcze masz czas , zawsze jednak mozesz umówic sie z lekarzem na cos takiego w ostateczności, ale zaufaj mu tez jesli wszystko bedzie przebiegało prawidłowo. Gdy byłam w ciazy z pierwszym dzieckiem nie dopuszczałam innej opcji, jak cesarka.Poród był dla mnie najgorsza rzeza jaka może sie przydarzyć kobiecie.Na drugi dzień gdy odpoczęłam po nocnym rodzeniu z bólami krzyżowymi, delikatnie pocieta i obolała dziekowałam Bogu, ze jednak mnie nie pocięli.Po pierwsze mogłam zając sie dzieckiem i karmieniem, po drugie bardzo szybko dochodziłam do siebie, a co najwazniejsze szybko wróciłam do domu. Przy drugim dziecku była obawa ze bedzie ciecie, ale tym razem to tego cicia nie dopuszczałam do myśli. Udało sie , rodziłam 15 min. Bóle to jest problem, samo rodzenie, gdy juz na to czas przy bólach okołoporodowych to pikuś! Po cesarce jest trudniej i bolesniej.

Gość cc bleee
tak, tak wszystkie rafilyscie na jakiegos boga i cud, blizny nie widac... :-/

Gość ja mialam cc
MITY MITY I JESZCZE RAZ MITY!!! ze nibby powröt do formy trwa dluzej po cesarce..A to niby dlaczego?? Jakies racjonalne wytlumaczenie?? Ja schudlam w trzy mies 17 kg i wröcillam do sylwetki sprzed ciazy.Jak komus sie nie chce odchudzac to inna sprawa a nie zwalac na cc.

pamietaj, że Ty możesz sobie planować z lekarzem cesarkę ale gdy nagle wcześniej dostaniesz bóli i będzie coś nie tak i będziesz musiała ją mieć wtedy lekarz nei patrzy na układ i wysokość blizny tylko nacina tak by było szybko i wygodnie do ratowania dziecka

Gość ja mialam cc
Nie wiem co ma byc bolesniej po cc,bo ja sobie tylko przypominam narzekania znajomej kiedy ja juz dawno "zapomnialam" o porodzie:" chodz lepiej postoimy bo ja nie moge dlugo siedziec tak mnie boli to szycie" ...

Gość strazniczka2
o jasne tak po oepracji czulas sie lepiej niz koleznka z 5 szwami oj bajkopisarze ja mialam staz w szpitalu, bylam 2x na poloznictwie i widzialam te kobiety po cc wiec nikt nie wmowi mi juz ze po cc kobieta czuje sie lepiej niz po porodzie silami natury

dziewczyny!!! ja urodzilam 11miesiecy temu synusia!Bardzo chcialam urodzic naturalnie ale skonczylo sie cesarka.bOLE SAME W SOBIE BYLY STRASZNE PO CESARCE troche bolalo ale moj synus mi wszystko wynagradzal.Najgorsze pierwsze 24h dreny cewnik wstawanie leje sie strasznie!A przede mna znow rodzila dziewczyna pierwsze dziecko miala ladne rozwarcie i ani nie pekla ani jej nie cieli to nie jest regula!znow jedna z moich kolezanek zaplacila i dostala znieczulenie ponizej pasa takie co do cesarki i urodzilia normalnie nic nie czula wszytsko mowila jej polozna! jESLI CHODZI O CC NA ZADANIE TO DOSC DAWNO MOJA ZNAJOMA POSZLA DO ORDYNATORA ZE CHCE RODZIC W TYM SZPITALU ALE CHCE MIEC CESARKE A ON NA TO ZE NIE BEDZIE UKRYWAL ALE TRZEBA ZAPLACIC 1200ZL I ZAPLACILA I MIALA! drugi przypadek moja kolzenak chodzila prywatnie do swojego lekarza i rodzila w tymn w szpitalu w ktorym on pracuje i powiedz.mu zeby on cos wymyslil bo ona chce cesarke.Wiec on kazal jej isc do okluisty prywatnie okulista napisal jej jakas wade wzroku i przeciwaskzanie do naturalnego porodu i normalnie miala cesarke. jeste duzo sposobow pogadaj wogole ze swoim lekarzem.

Gość c...c...
ja mialam cc na zyczenie i bylam bardzo zadowolona... jezeli chodzi o wykonanie cc to uzgodnilam to z moim lekarzem prowadzacym i to on wykomywal cc za cc lekarzowi zaplacilam 1000 zl a anestezjologowi 500 zl w szpitalu bylam 3 dni przed planowanym porodem gdzie zrobili mi wszystkie potrzebne badania po 20 min moj dzidzius byl juz na swiecie a ja spowrotem na sali nawet boli porodowych nie mialam mialam znieczulenie doledzwiowe wszystko slyszalam odrazu zobaczylam dziecko musialam pozniej lezec 12 godzin bo po tym znieczuleniu trzeba swoje odlezec pozniej od razu poszlam pod prysznic i nie mialam zadnych problemow minely 3 lata a blizna jest prawie niewidoczna i widzac jak bardzo meczyly sie kobiety rodzac naturalnie w zyciu nie zdecydowalabym sie na inny porod niz cc POLECAM !!! jest to duzy komfory psychiczny...

Gość c...c...
a jezeli chodzi o powrot do wagi przed porodem to pierwszy raz slysze ze jest to uzaleznione od rodzaju porodu... ja przed ciaza wazylam 55 kg w ciazy przytylam 25 kg a w 3 miesiace po porodzie wazylam 48 kg...

Gość c...c...
a i jeszce jedno moja kolezanka miala bardzo duze problemy z gojeniem sie nacietego krocza strasznie bolaly ja szwy a dotego krzywo ja zszyli i do tej pory odczuwa bol...

A ja uważam że i cesarskie cięcie i poród naturalny ma swoje dobre i złe strony... a tak naprawdę każdy przypadek jest inny... Moja koleżanka np. miała cc i póxniej też cierpiała, przez dwa tygodnie prawie nie mogła zajmować się dzieckiem, musiała kożystać z pomocy i uprzejmości rodziny... Znów inna koleżanka- ginekolog położnik mówi że cc lepszed la dziecka a naturalny dla matki... (w sensie dochodzenia do siebie). A tak w ogóle to mówi że jak się napatrzyła i na to i na to to w ogóle nie wyobraża sobie samej urodzić :) bo obie opcje są okropne hehehe....

Gość ona 33
a ja urodzilam dwoje dzieci sn i jestem zadowolona planuje teraz trzecie i mam nadzieje ze w ten sam spsob odbedzie sie porod ja boje sie cesarki u mnie z kroczem problemow nie bylo na szczescie,choc bylam szyta w seksie tez raczej bez zmian moim zdaniem wybor powinien nalezec do kobiety jesli sie bardzo boi niech rodzi przez cc

Gość Dziczek-KORZYSTAC

Gdzie Wam robiono to CC, że miałyście takie bóle i tak długo dochodziłyście do siebie? Ja miałam CC z musu, bo małej zaczynało zanikać tętno i przyznam szczerze, że po 8 godzinach porodu CC było wybawieniem. Po cesarce musiałam leżeć 12 godzin, ale po porodzie naturalnym byłam tak zmęczona, że te 12 godzin poświęciłam na spanie i czas szybko zleciał. Bólu nie odczuwałam żadnego, bo przez 7 dni pobytu w szpitalu byłam na środkach znieczulających, a kiedy wróciłam do domu, to już nic mnie nie bolało. Mogłam nosić dziecko, pchać wózek, schylać się. Ominął mnie ból gojącego się krocza, na który tak narzekały kobiety będące ze mną w sali. Na CC nie mogę narzekać. Jeśli chodzi o CC na życzenie, to musisz dogadać się z ginekologiem, który prowadzi Twoją ciążę, albo z każdym innym lekarzem, który wypisze Ci skierowanie na CC ze wskazań medycznych.

Gość zdegustowana...
niby w takich dobrych klinikach wszystkie rodzily, ze po cc czuly sie lepiej niz przed porodem :-D, nie maja blizny i wogole a lezaly na sali z babkami po porodzie silami natury.. hmm ja mieszkam w malym miescie ale tam koniety po cc nie widza na oczy kobiet po sn, bo maja odsdzielny pokoj i odzielne polozne zreszta cc to jest operacja, nie wyobrazam sobie jak ktos po oeracji moze lezec na sali ogolno dostepnej, co za warunki.... a nioby taka super klinikia wiec krecicie ze lezaly obok was kobiety ktore rzekomo cierpilay z powodu gojacego sie krocza sluchaj, ja najpierw rodzilam sn, mialam rozwarcie na 6 cm, jak mojemu malemu spadlo tetno, szybka cc, maly urodzil sie w zamartwicy, byl reanimowany, dostal tylko 2 punkty, zyje po cc cierpialam 1,5 dnia, do tego krocze mnie bolalo okropnie, wiec dla mnie to jest bajka ze krocze po cc nie boli, wychodzily takie skrzepy ze szok itp autorka zrobi jak uwaza, jezeli ma kase zeby placic, to jej sprawa, ja wolalabym te tysiace wydac na jakis porzadny wozek i super wyprawke dla dziecka :)