Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionna

prosze o odp.czy to ciaza pozamaciczna??

Polecane posty

Gość zmartwionna

moja przyjaciolka...odzeszlego piatku ma plamienie takie delikatne, myslala ze to okres, zreszta spozniony..nagle wczoraj zaczela wymiotowac i slabo jej bylo i czula straszny bol w podbrzuszu, poszla do gina. zrobili jej usg dopochwowe, lekarz stwierdzil, ze oprocz sluzu okresowego czy jakos tak nic nie widzi, kazal zrobic badanie krwi zrobila i dzis wyszlo, ze niby jest w trzecim tygodniu, od wczoraj mocno krwai i pobolewa ja brzuch, rano wizyta u gina..ktos wie co to moze byc???

Gość ja rzucilam palenie we
rozumiem, ze z bad. krwi wyszlo ze ciaza? no to albo normalna albo pozamaciczna-jak pozamaciczna to czeka ja operacyjne usuniecie bo inaczej grozi to zyciu :-O nie wiem skad sie wzielo, ze to 3. tydzien?? i ze ginekolog nie zobaczyl rozpulchninej szyjki macicy i zasinienia przedsionka pochwy -to pierwsze objawy ciazy jutro sie wyjasni-powodzenia :-)

Gość zmartwionna
dziekuje:) z badania krwi wyniklo ze to niby trzeci tydzien z bhcd czy jakos tak nie pamietam skrotu:( a lekarz..hmmm...powiedzial, ze nie widzi , ale nie wyklucza...jakis durny chyba, jutro idzie do innego...

no koniecznie trzeba isc, ale nie martwcie sie na zapas bo przy fizjologicznej ciazy zdaza sie krwawienie w czasie gdy powinien przypadac okres (ja mialam do 3. miesiaca taka niby miesiaczke) :-)

Gość zmartwionna
dzieki za zainteresowanie;) mam tylko jeszcze jedno pytanie...skoro robil jej usg dopochwowe to naprawde by nie zauwazyl czegos??? skoro wedlug cyferek po badaniu krwi to 3tydzien??? dodaje ze 6 lat temu...poronila w 5miesiacu:(

wydaje mi sie, ze mogl nie zauwazyc bo przeciez to jeszcze taki zlepek komorek a obraz USG sama wiesz jak wyglada, dlatego wczesna ciaze rozpoznaja po szyjce i zasinieniu przedsionka i zlecaja badanie krwi na gonadotropine kosmowkowa dla pewnosci, poza tym slyszalam juz o lekarzach, ktorzy nie zauwazyli ciazy w 8. tygodniu i o takich, ktorzy podejrzewali ciaze u kobiet, ktore nie wspolzyly (kolezanki w pracy rozne cuda opowiadaja :-) ) co do poronienia 6 lat temu, jesli kolezanka nie ma jakis wad anatomicznych macicy czy szyjki, to nie powinno miec wplywu

Gość zmartwionna
hmmm...no nic pozostaje czekac do jutra...mimo wsyzstko wielkie dzieki:)

nie ma sprawy :-) daj znac jak sie wyjasni i powodzenia bo kolezanka chyba czeka na te ciaze