Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibibi

częste sikanie

Polecane posty

Gość bibibi

hej, mam problem z sikaniem.. tzn z częstym sikaniem. Przez dzień jest spoko, gorzej wieczorem. jak się kładę spać to wtedy strasznie chce mi się siku. gdy kończe sikać dalej czuję ucisk jakiś na pęcherz.. i tak siedzę i czekam aż jeszcze jakaś kropelka spłynie. Przy czym mogę czekać i czekać, oprócz tego że czuję, że chce mi się dalej sikać, to że tak się wyrażę nic już nie leci ;P To szczególnie kłopotliwe w przypadku, gdy z narzeczonym kochać się chcemy.. często tak jest, że w trakcie po prostu muszę wyjść do ubikacji. co robić? Co może być przyczyną? Dodam, że przy oddawaniu moczu nic mnie nie boli. tylko to nieprzyjemne uczucie, że ciągle chce mi się sikać. pozdrawiam i na rady czekam!

Gość crazyfrogg
Jezeli czesto sikasz nie pijac duzo, to zbadaj sobie cukier. To moze byc objaw cukrzycy.

Gość bibibi
dzięki za rady.. kurcze spróbuję z tym uroseptem.. no i cukier chyba też w wolnej chwili przebadam.. :/

Gość to może być
na tle nerwowym, skoro nie ma innych objawów charakterystycznych dla zakażenie dróg moczowych... jakby co to ostatecznie wątpliwości rozwiewa badanie ogólne moczu ;)

Gość bibibi
a jeśli na tle nerwowym, to co z tym robić ?? :(

Gość taka jedna kobietka
badanie ogólne moczu niekoniecznie rozwieje wątpliwości, ale mam nadzieje że nie masz zap.pęcherza ( nic cię nie boli itd?)

Gość bibibi
nie , nic mnie nie boli..

Gość elzunia bez hasla
urosept nie za bardzo. Ja uzywam Furagin z wit "C" pomaga.

Gość a dlugo to trwa
ja czasem tak mam, np. jak zmarzne, wtedy po prostu trzeba przeczekac - trzymac sie cieplo, duzo pic, lykac sporo wit. C (zakwasza mocz, bakterie nie lubia kwasnego srodowiska). tak mi doradzila farmaceutka i dziala.

Gość Ola_Lola
Witam, ja mam podobnie. Ciągle chce mi się siku, na poczatku nic nie bolało ale teraz owszem piecze... :(( nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ,że dzień wcześniej się kochałam z chłopakiem. Strasznie to uciążliwe bo dosłownie co sekunde mam wrażenie ,że mam pełen pęcherz i pędze do łazięki. mogłabym zresztą z niej wogole nie wychodzić.. ubieram się raczej dobrze do pogody ostatnio to dosyć ciepło było.I tak jak już ktoś wcześniej napisał idę znadzieją ,że coś jeszcze w sobie mam a tu nic nie leci jakieś pare kropelek i tyle.. a zachwile to samo.. Planuje wyjechac do pracy za granice i nie chce iść teraz do lekarza bo nie mam na to po prostu czasu bo wyjazd już za chwile.

Gość nocny
To facet się wkurza jak wychodzisz na sikanie w czasie seksu .Ty się denerwujesz i o tym myślisz, on nie wie kiedy ty wyjdziesz siku i czeka na to kiedy sie zdenerwuje no a ty denerwujesz sie znowu bo nie wiesz czy on już sie denerwuje.koło się zamyka.

Gość dlatego musisz sobie
poszukać faceta, który lubi chiński deszczyk. I wtedy nie będziesz musiała wstawać z łóżka. Będzie to obopólna korzyść i przyjemność.

Gość madlen264
Hej ja też mam ten problem... Tylko no cóź ja mam to na podłożu psychicznym, mam dystymie (depresje lękową,nerwicową) stwierdzoną przez psychologa. Chciałabym się od tego uwolnić ale nie wiem jak... Mam dopiero 16 lat i jest to strasznie uciążliwe. Za niedługo mam egzaminy 2 godz. spędzone w sali, potem bierzmowanie 2,5 godz. w kościele, później zmiana szkoły następny stres... Naprawde nie wiem już co robić mam dość gonienia do toalety co 5 min, boje się wychodzić z domu i mam dość ciągłego zamartwiania o wc :(... możecie coś poradzić?? Dodam szczerze że raczej nie stać mnie na wizyty u psychologów itd a leki nie pomagają.

Tez tak mam nic mnie nie boli cukier mam ok a czasem co chwila musze biegac do lazieniki. No wlasnie najgorzej jest podczas seksu...:-( mialalm nawet usg pecherza bo podejrzewali ze mam maly pecherz ale jest ok wiec nie wiem gdzioe jest przyczyna???

Gość denis dum denis dam
srodki bez recepty moga czasami tylko lagodzic objawy lub zaciemniac wrecz obraz choroby. lepiej takie rzeczy brac DO kuracji lub PO (profilaktycznie) a leczyc sie jednak srodkami na recepte, przepisanymi przez lekarza, rodzinnego lub urologa. mozecie sie smiac, ale u mnie takie samoleczenie pecherza doprowadzilo do dwutygodniowej kuracji cipronexem i lezeniem w domu w tym czasie.

tez miałam takie objawy, badania wszystkie były ok, poszłam do urologa i stwierdzono PĘCHERZ NADREAKTYWNY, dostaółam leki na tą chorobę, które biorę juz prawie rok :(, jest dużo lepiej, ale jeszcze nie rewelacja. dużą rolę tu odgrywa stres-zawsze się pogarsza w sytuacjach stresowych. i nie ma co leczyc się samemu, bo mozna sobie zaszkodzić naprawdę, od pęcherza może dojśc do zakażenia nerek, a to juz powazniejsza sprawa. jesli problemy z pęcherzem pojawiaja sie po stosunku, to trzeba przebadac siebie i partnera, bo byc moze on jest sprawcą.

Mam 15 lat , jestem w 2 gim . na lekcjach potrafie wychodzić po dwa razy , i wiem że nauczycieli to denerwuje a często zarzucają jakieś głupie uwagi na ten temat . Nie wiem co mam robić , nie jeżdże na wycieczki bo ciągle myśle o tym sikaniu jest to cholernie uciążliwe , pomoże ktoś ?

Gość Agata Lis.
Vatina, byłaś z tym u lekarza? Wszystko w porządku pod względem zdrowotnym jeśli chodzi o zapalenia dróg moczowych, infekcje? Jeżeli tak, to powinnaś dostać skierowanie na inne badania - usg, cystoskopie, badanie przepływu moczu a także sprawdzić, czy na pewno nie ma problemów z jelitami, bo czasami zespół jelita nadwrażliwego tak się objawia. Generalnie lekarz, lekarz i badania, badania i jeszcze raz badania! A osoby, które mają częstomocz i w badaniach wychodzi jasno że to infekcja dróg moczowych, to polecam Prouro - środek żurawinowy i podmycie się PO KAŻDYM stosunku roztworem Tantum Rosa.

Gość Belaa
Hej. Mam taki głupi problem.Mam "ataki", w których muszę iść szybko do wc bo nie wytrzymuje. I tak mam tylko w szkole , na lekcjach już się nie chce pytac nauczyciela czy mogę wyjść, bo już się to robi krepujące, jeszcze czy całej klasie;/ Byłam u urologa i badania nic nie wykazały. A w domu to nawet pół dnia mogę siedzieć bez toalety....

Gość szkrabku
wydaje mi się, że może to być na tle nerwowym. bardzo się stresujesz w szkole? i czy robiłaś sobie badania moczu? może masz jakiś stan zapalny i częściej sikasz w szkole bo jest tam np chłodniej niż w domu? w takim wypadku możesz kupić sobie w aptece bez recepty apiurin. oczyszcza drogi moczowe, taki napój do picia. dobry też w profilaktyce. oba przypuszczenia są bardzo prawdopodobne.

Gość skoro rodzłyście dzieci
i wyniki badań są dobre to może zapadł się Wam pęcherz. Z tym to do ginekologa i na stół chirurgiczny.

Gość Belaa
Też mi sie wydaje ze to wszystko moge bys spowodowane na tle nerwowym... Ale moi rodzice nic sobie z tego za bardzo nie robia wiec nie wiem co bym mogla sama zrobic zeby sie tego pozbyc albo troche mniej tego wszystkiego bylo. Wszytakie badania mam dobre zreszta ogolnie jestem zdrowa

Gość merkans
mój problem z częstym sikaniem zaczął się po stosunku z moimi chłopakiem, czy może to byc objaw ciązy ? ;/

Gość fifi366
witam mam 20lat pierwsze problemy z częstym oddawaniem moczu miałam ok 2 lata temu. Pierw chodziłam do lekarza i dostawałam leki ale to powracało po ok 3miesiącach to aż było mi głupio chodzic do lekarza. Ostatnio wyleczyłam sie uroseptem ale znowu ból i częste sikanie powróciło. Co mam zrobic? Badania sobie robiłam i są ok

Gość idź do urologa
ale jakiegoś dobrego,ktory nie zbagatelizuje Twoich dolegliwości>A czy oprócz częstego sikania masz inne objawy?

Gość do merkans
piewsze obajwy ciazy sa po ladnych paru tygodniach a nie od razu po stosunku!Pewnie czyms Cie zarazil,jakas grzybica czy cos?uzywaliscie gumek?

Gość inTime
ja mam podobny problem.bardzo czesto wstaje w nocy siku.a od ok 4 rano to juz co pol godziny. nie mam przeziebionego pecherza napewno.jestem cukrzykiem ale cukier mam w normie.nie przekracza mi 120 wiec to napewno nie z powodu cukrzycy.wiec co to moze byc??ciaza tez odpada

Gość agawaaa
ja mam to samo takie problemy ze w szkole nie moge wytrzymac bo zaraz wydaje sie ze sie zesikam,co mi radzicie.juz nie moge z tym zyc pomozcie prosze??piszcie na gg jak sobei z tym poradzilyscie lub radzicie??to podejrzewam ze jest na tle nerwowym:(moje gg to:39419713