Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turysta

wiza do Turcji ??????

Polecane posty

Gość turysta

czy potrzebujemy czegos takiego zeby poleciec do Turcji??

Gość nie bylem tam
nie wiem

Gość wiza do Turcji
up

Gość Lenor
tak, jest potrzebna. Lecac zorganizowana wycieczka, wykupujesz na lotnisku w Turcji

Gość turysta
dzieki wielkie;) a jak sie prywatnie leci?

Gość Lenor
musialbys zapytac w ambasadzie ale wydaje mi sie ze tak samo

potrzebna jest wiza do turcji :) Najlepiej nabyc ja na lotnisku w turcji. Mozna tez przez ambasade, ale wiecej zlatwiania z tego co sie orientuje. Na lotnisku nie robia problemow. :) Informacje mozna znalezc na stronie www.turcja.org.pl

Gość a o czym byl..
w ambasadzie wiza kosztuje 10 euro, Na miesiac, Nie przesadzajcie, nie ma dlugiego stania w kolejce. mozna pojsc do ambasady.

Wiza do Turcji kosztuje dla obywateli UE 10 E a dla pozostałych 15 $. Są dwa okienka opisane gdzie jaką trzeba zakupić. Wysiadasz z samolotu i kupujesz wizę . Proste. Ambasada Tobie nie potrzebna.

Gość susanchen
a czy ktoś może orientuje się jak to jest jak się przekracza granicę turecką,że tak powiem, w sposób naziemny? Planuję jechać autobusem/ pociągiem z Bułgarii.

Przekraczając granicę drogą lądową jest tak samo. Płacisz. Wbijają znaczek wizowy, ważny 30 dni i to wszystko. Od maja wiza podrożała i kosztuje dla obywateli z polskim paszportem 15 E lub 20 $ lub 10 GBP.

Cześć! Ja teraz tydzień w sobotę lecę do Istambułu na własną rękę. I tak czytam forum i się trochę przestraszyłam ponieważ pierwsze słysze o wizie to Turcji z Polski. Wszyscy do okoła mi mówili, że nie potrzebuję wizy! Teraz mam stres ogromny bo wyjazd tuż tuż a tu wizy nie mam. Formalności przez ambasadę będą trwały zbyt długo. Jak to jest z wykupieniem wizy na lotnisku? czy do wypupienia tej wizy będę musiała pokazać im np. rezerwację w hotelu i cel przedstawić dla którego tam jadę? proszę o pomoc! Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość Vortera
http://www.ankara.polemb.net/ ZMIANA ZASAD WYDAWANIA WIZ TURYSTYCZNYCH DLA OBYWATELI POLSKICH "Informujemy, że od dnia 1 marca 2011 roku obywatelom polskim, posiadającym paszporty zwykłe, na przejściach granicznych Republiki Turcji jest wydawana wielokrotna wiza turecka uprawniająca do pobytu łącznie do 90 dni w ciągu 180 dni jej ważności (licząc od daty pierwszego wjazdu), w formie naklejki wklejonej do okazanego przy wjeździe do Turcji paszportu, za opłatą w wysokości 20 USD/15 EUR. W związku z powyższym obywatele polscy przy wjeździe do Turcji winni posiadać paszporty ważne na okres co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Wydawane na przejściach granicznych obywatelom polskim wizy w formie naklejki są wyłącznie wizami turystycznymi. Obywatele polscy, którzy zamierzają przebywać w Turcji na pobyt dłuższy (powyżej 90 dni) w celach innych niż turystyczne np. podjęcia szkolenia, nauki, pracy, uczestniczenia w badaniach, wykonywania prac montażowo-serwisowych, połączenia się z rodziną, powinny otrzymać w Ambasadzie Republiki Turcji wizy odpowiednie do celu planowego pobytu. Powyższe zmiany w praktyce wydawania wiz tureckich nie obejmują obywateli polskich, którzy wjechali do Turcji przed 1 marca 2011 r."

A czy ktoś byl może w Turcji biznesowo? Wiza biznesowa jest w miarę droga, zastanawiam się czy jak wykupię sobie wizę turystyczną na lotnisku to coś takiego przejdzie czy nie? Wyjazd biznesowy pewnie polączę ze zwiedzaniem, wg informacji na www.turcja.org.pl wystarczy wiza turystyczna, ale tak z czystej ciekawości chcialabym się dowiedzieć czy ktoś już robil w ten sposób. Nie chcialabym mieć problemów.

Gość Ewka Plewka
na lotnisku kupisz wize na 30 dni 15 dolarów

Tak, wiem ze mozna kupic na lotnisku, bo juz nie raz kupowalam jak jechalam na urlop,tylko czy taka wiza nadaje sie na podroz biznesowa? Nie zwiedzanie, tylko siedzenie na spotkaniach, zwiedzanie tylko wieczorkiem, i to w obrębie jednego miasta, bo czasu za malo zeby sobie jezdzic z jednego do drugiego. Mam nadzieje ze nikt sie nie czepnie.

Gość cicek
hmmm widze ze trafilam na interesujacy mnie temat, wiem najlepiej zadzwonic do ambasady ale kto ma doswiadczeni moze powie jak to wyglada w pranu. Interesuje mnei wiza nie turystyczna gdyz tak jest na miesiac. Chodzi o pobyt dluzszy. Czy faktycznie pierw musi moj turecki pracodawca wycalc umowe o prace abym otrzymala taka wize na dluzszy pobyt (zdaje sie ze daja na 6 do 12 miesiecy)

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej