Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nickyyy

czy moge podrozowac po USA?

Polecane posty

Mam pytanie czy moge podrozowac po USA majac niewazna wize?Czy ktokolwiek z Was mial jakies problemy na lotnisku?Niektorzy mnie strasza ,ze moga mnie odeslac do Polski.Prosze odpowiedzcie!

Gość emilkaaaaaaa
ja jestem w usa od 7 lat,wiza stracila waznosc po pol roczku:) a 3 lata temu bylam w los angeles,bez zadnych problemow na lotnisku,tylko ID lub DL trzeba pokazac...mam duzo znajomych ,ktorzy sa w podobnej sytuacji jak jak a mimo to korzystaja z przelotow na terenie usa i nigdy nie spotkalli sie z zadnymi problemami."latalabym"czesciej,ale moj maz niestety ubzdural sobie ze moga gozlapac i deportowac,tak wiec na jakiekolwiek wakacje jezdzimy niestety autem(wole tluc sie kilkanascie godzin np na floryde niz w ogole nie pojechac:)).ale gdyby moj nie robil takich problemow bez zastanowienia wsiadlabym do samolotu znowu.takze glowa do gory!nie sprawdzaja nic poza ID

Gość djskdj
Tak tylko ze Nickyy moze nie ma ID zadnego, wiec co pokaze na lotnisku? tylko paszport. Ja bym odradzala.

wlasnie mam tylko paszport,nie wiem czy beda patrzec na wize?Wiem wlasnie ,ze ludzie lataja bez waznych papierow,a niektorzy wlasnie sie boja.Nie wiem czy mam zaryzykowac?Wlasnie nie chce siedziec wciaz w tym samym miejscu, chialabym cos zwiedzic.Moze wiecej na tej kafe jest ludzi z USA?Prosze podzielcie sie doswiadczeniami pozdrawiam

Gość do Nickyyy
Nicky zwiedzac mozesz autem, tez jest fajnie:) Poza tym wiesz jak teraz jest jesli chodzi o emigrantow wiec po co sobie robic problemy, to ze tam jacys twoi znajomi latali czy lataja to wiesz nic nie znaczy, bo z kazdym jest inaczej.A urzednicy imigracyjni sa rozni.Bedziesz miec papiery to bedziesz sobie latac:)jak chcesz podrozowac to raczej nie zapuszczaj sie gdzies blisko granicy z Kanada albo Meksykiem, bo tam lubia sprawdzac na drogach.

Gość a ja sie zastanawiam
dlaczego nie zrobilas sobie jakiegos ID?

Gość ojajajj
a jakie niby miala sobie zrobic ID???

Gość elizabethttt
dziewczyna jest nielegalnie a wy ja pytacie dlaczego sobie nie zrobila ID:/

Gość wertyyu
Nicky rozumiem ze juz nie chcesz wrocic do PL ?

Gość ojajajj
a co to za roznica czy chce czy nie chce?

Nie zrobilam ID dlatego,ze juz bylo za pozno na robienie przynajmniej DL, wiec mam tylko paszport. Chcialabym sie dowiedziec osob ,ktore lataly bez waznych papierow po Stanach i czy mialy jakies problemy.Jesli zagladaja tu takie, prosze o rade! Oczywiscie ,ze chce wrocic do kraju, czemu nie?

Gość Kazio Siekiernik
Najpietrw cię zastrzelą ,a potem będą pytać !!! Tak jak Indian ! :classic_cool:

Gość trawa
Nickyyy, jestes tam jeszcze? Lecialas gdzies? Ja mam podobny problrm...odezwij sie

raczej nei polecam .... jesli wyskoczysz z paszportem, sprawdza ci wize, jesli jest niewazna rozpoczna dochodzenie i proces deportacji

Gość hella bella
A to moge podczepic pytanko, bo widze ze Stany na forum siedza:) Co jest wazniejsze, moja promesa wizowa w paszporcie czy to co mi wbil na lotnisku ten ich urzednik? Poniewaz kupilam bilet do konca \'wizy\' w paszporcie - czyli 1. czerwiec, a na lotnisku dostalam do pazdziernika i chcialabym zmienic bilet na inny termin, ale mam obawy czy nie beda sie czepiac. Co do podrozowania, to wiem, ze ludzie sie boja zazwyczaj, zwlaszcza jesli nie masz zadnego dokumentu, prawa jazdy tez nie pewnie, to bedzie ciezko. I ktos mi kiedys opowiadal ze na Zachodzie bardziej sprawdzaja, ale nie wiem, bo nie bylam. Zgadzaloby sie jednak to, gdyz tam wiadomo boja sie o ludzi z Meksyku.

No raczej odradzam podrozowanie na paszporcie i to z niewazna wiza. gdybys miala wazne ID to co innego a tak to nawet nie wiem czy jest mozliwosc kupienia biletu. Ja mam ID i DL a i tak czuje sie bezpieczniej podrozujac autem.

Wazniejsza jest wiza, czyli pieczatka wbita do paszportu na lotnisku. Promesa wizy to tylko pozwoilenie na przylot i probe otrzymania wizy na lotnisku. Podrozowanie po USA... ludzie, przeciez coraz czesciej sprawdzane sa autobusy wycieczkowe, samochody zatrzymywane i legitymowani pasazerowie... Kolega w zeszle lato trafil na lapanke w pociagu - dwoch policjantow stalo na koncach wagodnu, a 2 panow z immigration sprawdzalo ID... i jezdzil przez pol roku do sadu w Baltimore, a teraz sie ukrywa, bo ma nakaz deportacji... nie ryzykujcie z samolotem... Wprawdzie wszedzie moze zdarzyc sied kontrola, alejednak lostnisko to juz ryzyko na calego.

nie jest tak zle jak opowiadaja....ale powaznie samolot sobie odpusc! jesli chcesz gdzies jechac, wybierz samochod! milego zwiedzania

Gość trawa
Czyli kolejne wakacje w NJ! Co za los...A moze ktos wie jakie ID moglabym sobie wyrobic? Mam tylko paszport.

teraz to juz chyba zadnego nie wyrobisz. kiedys mozna bylo Dl a teraz to juz spalona sprawa :(

mozesz spokojnie jechac na wycieczke, nikt cie bez powodu nie sprawdzi ani nie deportuje. moi znajomi jezdza po calych stanach bez problemu z paszportem i przeterminowana wiza i nigdy ich nikt nie zatrzymal :) moj kolega natomiast byl na hawajach ostatnio bez waznej wizy ( tylko na id ) i swietnie sie ma nie panikuj i milych wakacji

Gość pfihihihaha
Wracaj do polski ;)

Gość trawa
Widze, ze wszystko zalezy od szczescia i wydaje mi sie rowniez, ze trzeba isc na calosc i sie nie zamartwiac czy dmuchac na zimne! Zastanawiam sie tylko po co ludzie traca czas na wpisywanie glupich uwag? Wracaj do Polski? Gdybym chciala to bym wrocila...moje pytanie dotyczy czegos innego!