Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdsSDD

Jak to jest z tymi swiatłami w samochodzie..

Polecane posty

spoko ale ja nie pytam złośliwie. Po prostu chcę wiedzieć czy one mają jakąś nazwę bo nigdy się nie spotkałam z jakimś konkretnym określeniem

Gość niektore samochody maja
swiatła mijania i z przodu i z tyłu i one swieca tak samo!

Gość 122345yyy
Z tyłu świeci zawsze goła dupa:classic_cool:

kopiuje to z tego linku ktory został podany w poscie :uwaga: - nie ma świateł drogowych ani mijania z tyłu! Dotyczy to samochodu opel corsa

co według ciebie znaczy że światła mijania świecą tak samo z tyłu jak i z przodu?? że niby jak na biało? czerwono? bueheheh To może podasz mi przykład samochodu który ma światła mijania z tyłu?

przewaznie samochody maja swiatła mijania i z przodu i z tyłu i one sa takie same, a co z choinki sie urwales ze nie wiesz? ja tez jestem kierowca, a ty masz samochod co ma swiatla mijania tylko z przodu? a tyłu dupą swiecisz?

no wiesz mi z tyłu te światła świecą na czerwono a z przodu na biało a nie tak samo jak napisałes. No chyba że miałeś na myśli samo nasycenie światła to co innego A co do ich nazwy to niewiem czy na pewno z tyłu się zwą mijania. Bo z przodu to jest oczywiste

\"Światła mijania - typ oświetlenia samochodowego, pierwotnie używany podczas wymijania samochodów (stąd nazwa) na drodze poza obszarem zabudowanym....\" Zaczęrpnięte z wikipedii. Na podstawie tej regułki wytłumacz jak te tylne światła które włączamy przy normalnej jeździe mogą się zwać mijania skoro mijami się przodami aut a nie tyłami? He?

Gość no to jakie swiatła
masz zapalone z tyłu jak jedziesz przy wlaczonych swiatlach mijania z przodu? to jak nazwiesz te tylnie swiatła?

no z tym mam właśnie problem :) nigdzie nie znalazłam nazwy tych świateł jak też nigdy nie spotkałam się z tym żeby ktoś je nazywał mijania... Nie mówię że tak nie jest ale wszędzie gdzie wpiszesz światła mijania jest mowa tylko o przednich.

Gość no to jakie swiatła
co zamurowało cię? czekam na odpowiedz na pytanie jak nazwiesz w takim razie te swiatła z tyłu ktore swiecą jesli jedziesz na swiatłach mijania?

Gość no to jakie swiatła
Więc szydziłes z autora/ki topiku a jak sie okazuje sam nie znasz odpowiedzi na pytanie , ktore ona zadała , a mianowicie Jak się nazywaja swiatła tylnie ktore swieca jednoczesnie przy światłach mijania przednich?

no przecież napisałam że niewiem jak je okreslić. A to że się włączają jednocześnie z przednimi światłami mijania to już inna sprawa. Czytałam wiele róznych tematów o tych nieszczęsnych światłach i wszędzie opisywane są one jako tylne lampy. Po prostu.. A skoro jesteś taki mądry to uzasadnij mi dlaczego te tylne też się nazywają mijania? Bo co?

Czerwone światła z tyłu: pozycyjne, stopu, przeciwmgielne. Tylne pozycyjne świecą się przy zapalonych z przodu zarówno pozycyjnych, jak i mijania. Kapujecie? ;)

owszem się świecą się zarówno przy mijania i pozycyjnych tylko z inną intensywnością

ehehe mijania i postojowe świecą z tą samą intensywnością dobre. To może światło stopu też świeci tak jak postojowe co?

bo mówisz że postojowe świecą jak mijania a przeca postojowe świecą słabiej od mijania

Gość no to jakie swiatła
Zdecydowanie Wielbiciel ma racje.A olik17 szydził z autorki pytania, a jej pytanie było jak najbardziej logiczne, na ktore teraz nawet on nie zna konkretnej odpowiedzi.Ehhhh załosne

tak tylko że pozycyjne światła możesz załączyć bez uruchamiania silnika więc nie wmawiajcie mi że to to samo co mijania :/ Tylne pozycyjne świecą się przy zapalonych z przodu zarówno pozycyjnych, jak i mijania ---> a z tym się zgadzam A samochód mam i wiem jak się poszczególne światła włącza.... to golf 2 i pozycyjne można właczyć na 2 sposoby. Przy uruchomionym silniku lub też nie. A mijania to wiadomo że przy włączonym silniku tylko.

hehe no nie mogę już :P to powiedz mi jakie to są światła postojowe :) Zaraz wyjeżdżam, jak wrócę to wam zobrazuję sowje \"spostrzeżenia\" bo chyba samymi słowami się nie zrozumiemy ;)

no właśnie to jak mogą świcic tak samo jak mijania? Przeiceż postojówki świecą słabiej nooo :)

Gość asawaa
gdy włączysz z przodu światła mijania z tyłu masz automatycznie światła pozycyjne. a pozycyjne z tyłu to po bokach i nad rejestracją.