Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dor00

Solarium...?

Polecane posty

Gość Kamila cierpiaca bo czerwona
Nikt nie pomoze :( ?????

Gość czarny ptak
stojące lepsze bo: -równo opala -szybciej opala -nie masz stycznośći z nim beżpośrednio:P -chyba mam klaustrofobię i bałabym sie położyć i zamknąć :D:D:D

Gość czarny ptak
dorOO idz na 10 min byłaś juz pare razy więc będzie ok. Pójdź sobie w poniedziałek czy we wtorek i na pewno będzie już widać:) Pozdrawiam

KAMILA ----> ja też nie razsię spaliłam.. posmaruj ciało jakimś balsamem np kojąym jeśmi masz... albo ogólnie kremem spażone miejsca.. możesz iśc pod zimny prysznic ale może cie troche piec gdy polejesz na opażenia.. za 2 dni powinno ci wrócic do normy wszystko.. współczuje ci ze spaniem.. ja nie mogłam spac gdy się spaliłam..

Gość moty lek
ktoś mi powie jak często trzeba chodzi przy jasnej karnacji żeby najpierw złapać kolor taki średnio opalony a potem jak często, ile razy w tygodniu trzeba chodzić żeby utrzymać efekt?

moty lek --> hmm.. trudno tak powiedzieć od razu ile trzeb achodzić aby być ładnie opalonym.. każdy inaczej się opala i w różnym tempie.. inni będą opaleni już za 1 razem a inny za 4 dopiero.. i t też zależy jaki masz typ skóry i na jakie solarium [o jakiej mocy] będziesz szła :D ale przecietnie na takie łózko wystarczy 3 razy pójść na jakies 10min z przerwami co najmniej 3 dni :D jeśli 1 raz idziesz do solarium to najpierw idz na 5 minut a za pare dni możesz iść na 8-10 :D i tak z 4 sesje :D ale nie obiecuje że będą takie efekty.. bo nie wiem jak się opalasz :Daby potrzymać kolor wystarczy raz w tygodniu 10 min. pzdr.. :D:D

mnie na początku też spaliło ale teraz chociaż dalej chodze na 10 min ledwo mnie łapie

do Aniunitka --> to może idź na mocniejsze solarium albo po prostu więcej minut 12 albo 15 :D

Gość moty lek
dzięki patrycja, no łatwo się opalam ale mam jasną karnację chciałam iśc na stojące nie wiem jaką ma "moc" czyli myślisz że wystarczą 3 sesje w co 2 czy 3 dni?

moty lek--> wiesz nie wiem.. zapytaj się pani jaką moc ma stojące...zazwyczaj stojące są mocniejsze no jak bd miało powyżej 150w to starczą ci 3 sesje ale przerwa 3-4 dni wtedy.. bo za szybko wysuszuy ci skóre i może schodzic..=/ i pamiętaj po każdym opalaniu smaruj się kremem nawilżającym albo oliwką żeby nawilżyć skóre bo solarium bardzo wysusza niestety;P

Gość pierwsza pomoc
kojaco dziala Panthenol w piance, oklady z maslanki, zel aloesowy, ewentualnie preparaty kojace i lagodzace skutki opalania, ale raczej nie tluste. tlusciochy sa dobre, kiedy skora jest lekko podrazniona i wysuszona przez slonce.

Gość pierwsza pomoc
co to za pomysł, żeby paćkać kremem oparzone miejsca? :O

pierwsz pomoc ---> jak byśnie wiedziała to tak się robi można również użyć tych kosmetyków które ty podałąś.. ale niestety nie którzy nie maja pod ręką tych preparatów lub nie stać ich na nie.. najlepszy i prosty sposub to łagodzenie kremem.. jest zimny i dobrze koi skóre.. również na suchą co ją nawilży :D

Gość ale ale ale
moze utrudnic gojenie, szanowna specjalistko ;)

ale ale ale --> tu się znalazła secjlistka!!;/ co tu ma się goić?? ja odpowiedziałam na pytanie \"co złagodzi podrażnienia i pieczenie\" to chyba najprostrzym i szybkim sposobem jest balsam kojący ;P przeczytaj najpierw a potem się wypowiadaj!!

Gość ale ale ale
tak, poparzenie to uszkodzenie skory. uszkodzenie termiczne. sa rozne stopnie oparzen. skora po czyms takim musi sie zregenerowac. takiej skory nie powinno sie smarowac tlustymi masciami, kremami, balsamami, a jesli na niej znajduja sie jakies kosmetyki, np. olejki do opalania to powinno sie je zmyc. nie jestem specjalistka, ale widze, ze ty chcesz za taka uchodzic i nie znosisz sprzeciwu. specjalne preparaty lagodzace skutki opalania wymieniono obok srodkow aptecznych i domowych, prawda? czepilam sie kremow i tlustych balsamowl :) nie mam ochoty z toba dyskutowac o tym kto ma racje. a jak kogos to interesuje, to moze sobie sam poszukac info :P i moze powinen to zrobic :)

ale ale ale---> ok ja rozumiem ale ja nie mówie o paparzeniach tylko o zwykłych podrażnieniach...a pisze to dlatego zę sama stosowałam mi pomogło :D a podrażnienia a poparzenia to 2 inne znaczenia.. :)

Gość ale ale ale
"KAMILA ----> ja też nie razsię spaliłam.. posmaruj ciało jakimś balsamem np kojąym jeśmi masz... albo ogólnie kremem spażone miejsca.." To ja już nie wiem o czym ty piszesz. Myślałam, że te te "spażone miejsca" to poparzone :P Cześć

Gość droga Patrycjo90
otóż nie jest to podrażnienie ale POPARZENIE! lepiej jakby posmarowała się tym co mówi pierwsza pomoc a jeśli nie ma tego pod ręką to kefir śmietana lub cokolwiek podobnego Krem niekoniecznie. Wiem że Tobie pomogło ale to niezdrowe. Dlaczego nie przyjmujesz do siebie innych głosów tylko uważasz że TY masz rację, bo tylko TY jesteś mądra? Pozdrawiam

ej sory ale jak było pytanie o PODRAŻNIENIACH to mówie że mi pomógł balsam kojący jak napisałam i polecam.. nic nie pisałam co nakładać na poparzenia!! otóż smarowałam na poparzenia kremem i nie polecam bo bardzo szczypie!!..;P skończmy temat.. zamiast się kłócić o byle co!

Gość madlenne
nie wiem co się taka nagonka na patrycję zrobiła, ona tylko poradziła co ona robi kiedy ma podrażnioną skórę

Gość Jaka nagonka
Rozmowa. Do tego służy forum i nie wszyscy uważają, że Patrycja udziela dobrych rad, choć może intencje dobre ma.

nie chodzi o to!! bo ja podałam przykład co może pomuc na podrażnienia skóry co mi pomogło sprawdzone i polecam a tu mi wmawiają że na oparzenia nakłada kremy... a jeszcze jedna osoba[nie pamiętam kto] wytykałą mi że nie smaruje się balsamami oparzeń a polecała balsami kojące.. nie wiem o co wam chodzi..

Gość czytaj ze zrozumieniem
Nie czytasz ze zrozumieniem i masz pretensje niewiadomo o co. Jeszcze raz wszystko przeczytaj bo się pogubiłaś. Nie wiesz o co chodzi, ale to dla ciebie nie ma znaczenia, bo najważniejsze to, żeby pokazać, że to ty masz rację i bijesz pianę. Kto tu wmawia, że na oparzenia nakłada się kremy? Tylko ty tak napisałaś. Nawet tu zacytowano ten fragment! Tak samo balsamy - tam rozróżniono tłuste balsamy i preparaty łagodzące skutki opalania. Potem to powtórzono!

czy wiecie dlaczego po soalrium nie wychodza mi piegi a po słoncu tak...?