Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dor00

Solarium...?

Polecane posty

weź mi nie wmawiaj czegoś ok?? potem chodziło o coś innego i sama przeczytaj jak nie wiesz!! =/ co do piegów to nie wiem.. to zalezy od typu skóry i jak reaguje na słońce mi się wydaje ale dokłądnie to nie wiem.. poszukaj w necie na różnych normalnych forach bo tu same kłótnie się tworzą :D pozdrawiam.. :D:D:D

Gość bassi77
dziewczyny a nakładacie okulary?Byłam dziś pierwszy raz na 6 min,opalałam się bez nich i oczy jakos mnie szczypią(może przewrażliwiona jestem).Nie stosowałam balsamu przed solarium,choć takowy był w kabinie(stosować go przed czy po opalaniu?)

jak sie opalasz z otwartymi oczami to sie nie dziw że cie pieką.

bassi77 ---> jak bd się opalać w okularach to bd miała ślady na twarzy ;P a to za ciekawie nie wygląda.. jeśli szczypia cię oczy to pamiętaj że przy opalaniu zamykaj oczy albo zawsze możesz wyłączyć lampy na twarz [ przeważnie jest taka możliwość w solariach zależy od łózka] :D

ja się opalam z zamkniętymi oczami bez okularów i nic mnie nie szczypie

Gość klaudis
Aniunitka chciałabym przepisac ten kod z tej strony i sie wkurw..m bo ja tam nie widze zadnego kodu do wpisania

no właśnie czasem się nie pojawia nie wiem czemu, chyba chodzi o IP

Gość do bassi77
Skoro nie opalalas sie w okularach to sie nie dziw. Okulary ochronne sa OBOWIAZKOWE. W wiekszosci solariow wisza tablice przypominajace o tym, ktorych nie umieszczono tam dla ozdoby, ale dlatego, ze to WAZNE. Wylaczenie lamp albo zamkniecie oczu nie wystarcza bo skora powiek jest przeciez cieniutka. Zamknij oczy i przesun przed nimi reka, zobaczysz jej cien - tak slaba to jest ochrona. Poza tym, przeciez powieki drgaja. Nie utrzymasz ich zamknietych np. przez 10 minut. Nawet dzieci wiedza, ze nie patrzy sie na zrodla swiatla, np. na slonce, iskry przy spawaniu itd. Na szkoleniach zaleca sie, zeby personel solarium, nawet jesli tylko przez chwile ma kontakt z lampami chronil wzrok i zakladal okulary. Skutki nieuzywania okularow moga byc rozne - szczypanie, pieczenie, mroczki, kolorowe punkciki, zapalenie spojowek, suchosc oka, pogorszenie wzroku, nawet jaskra. Moga sie ujawnic dopiero po jakims czasie.

Gość do bassi77
Balsamy sa rozne - do uzywania przed opalaniem i po opalaniu. Zanim wybierzesz sie kolejny raz do solarium, radzilabym poczytac troche o skutkach opalania, zaleceniach i przeciwwskazaniach ;) Zebys sobie nie zaszkodzila

Gość dor00
agusia agusia- opalenizna leciutka... ale jest ;) byłam już 3 razy :) a teraz zamierzam iść na solarium brązujące bez UV :D zobaczymy jak zadziała :D

Gość motyl ek
ja też byłam:) złapałam delikatną opaleniznę, mimo nawilżania schodzi mi skóra z twarzy :/