Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Suri22

Usłyszałam wyrok-PCO a mimo wszystko czuje sie fantastycznie gdyż...

Polecane posty

Gość Suri22

Lekarka z byt pochopnie stwierdzila u mnie że to PCO.Miałam torbiele i cystki w jajnikach ,hormony w normie a mimo to po bardzo złym obrazie usg usłyszałam masz PCO.Załamałam sie totalnie.zmiejsca dostałam Diane któramiałam bracprzez conajmniej rok.Ale z racjji tgeo że nie ufam lekarzom nie zaczełam brac tych tabsów a wybrałam sie do pewnej pani ginekolożki która mnie wyelczyła amoz na powiedziec zaleczyła gdyz nie mam pewności że torbiele juz nigdy nie wystąpią.Po długich i częstach wizytach u pani doktor jestem zdrowiutka .Owszem najpierw dostałam anty ktore brałam przez miesiąc by wywołac okres bo luteina nie działała ale potem 3 opakownai zastrzyków Ovarium Composito i hormeel Sn oraz skierowanie do dietetyczki .P skończeniu kuracji zastrzykami i kropelkami jak mialam juz w miare regularne miesiączki zaczełam wiziyty u ditetyczki .Naprawde nadal kontynuuje jej zalecenia imusze przyznac że oby co torniela niema a w jajnikach czyściutko i wogóle .I najwaznijesze wystepuje owulacja czyli dni płodne.Oprócztego jestem sczuplutka i cera mi sie bardzo ładna zrobiła.Wiem z anglojęzycznych gazet że byłartykuł o Viktorii Beckham która wypowiadała sie że jest Pco-wiczką ale własnie dzieki temu że jest sczupła i zdrowo sie odzywia oraz równiez kilka lat temu brała leki hoepatyczne niedośćżeurodziła 3 dzieci toi czuje się śwetnie.Ona jest bardzo chudziutka aleto dzięki temu ze pewnie ma takąsamadiete jak ja hehehe:) tzw .zdrową dietke .Owszem jest szcupłaalejej płodnoścjest znakomita o czym świadczy trójka dzieciaczków na jej koncie .Nie wiem czy wiecie ale Viktoria beckaham mial kiedys poważne problemy z cera i owłsoieniem a jej twarz była obrośnieta włoskami jak u brzoskwinki .Mam nawet zdjęcia które o tym świadczą.Mimo że jest pcowiczkądzięki zapewne diecie która ma ogromny wpływ przy pco i zdrowym i aktywnym trybie zycie wyglada swietnie.To taka zianka o tej viktorii tylko .Tak więc niektórym udaje sięwyleczyc a może zyćw miare normalnie przy skłonności do Pco własnie dzięki diecie ,aktywnym ruchu i odpowiednim leczeniu przez lekarza i to w tak by w miare od wysokości problemu Pco mogło obyć siębez leczenia hormonalnego.Tak więc pozdrawiam i mysle żekomuśprzydadząsie moje rady .Dla zainteresowanych moge podac tez zalecenia mojej dietetyczki które musze przestrzegac.

Czesc, ja tez jestem pcowiczka, pol roku temu trafilam do gina, ktory wreszcie rzeczowo podszedl do sprawy - dostalam metformine, kazal mi cwiczyc. Schudlam w tym czasie prawie 12 kg. Nawet mialam samoistne @. Ale chcialabym w koncu zajsc w ciaze i chociaz byla owulka ciazy brak. Mozesz napisc glowne zalecienia diety - pomimo tego ze schudlam dalej moje BMI wskazuje na nadwage (25,8) . Co prawda wciaz chudne, ale moze twoja dieta wplynie jeszcze lepiej na moje jajniki. Napisz jesli mozesz czego nie wolno, a co jest wskazane. Z gory dziekuje.

Blondi, a skad wiesz ze to pco? To schorzenie jest dosc trudne w diagnozie. Charakteryzuje je przede wszystkim bezowulacyjne cykle, nieregularne @, policystyczny obraz usg jajnikow, nadmiar testosteronu ( owlosienie, tradzik, nadwaga) oraz inne zaburzenia. A jak pomoc? Nie wolno dopuscici do nadwagi albo otylosci- to tylko poteguje ilosc testostreonu, ktory blokuje z kolei jajniki i nie ma owulacji. No i trzeba pomagac sobie farmakologicznie - srodki na zbicie testosteronu, wywolanie owulacji...Nie kazda dziewczyna z pco ma te same objawy. Sa tez i takie ktore nie maja duzo testosteronu, sa szczuple, a nawet normalnie maja dzieci. siostra sama musi chceic sie leczyc. To wymaga czestych wizyt u lekarza i przyjmowania lekow. Jeszcze jedno - pco nie da sie wyleczyc, mozna tylko zaleczyc. Pozdrawiam.

Gość grazyna a m jak milosc
a jaka to dieta?