Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maszynkka

Maszyna do szycia nie wyciaga nitki dolnej i nie szyje

Polecane posty

Gość maszynkka

:( ktos wie jaki jest tego pwood? pomocy!

Gość infolinia
a założyłaś w ogóle tą nitkę dolną ? ;)

Gość maszynkka
infolninia --> a jednak, ewlasnie w tym problem ze wszystko pozakladane jest ok, kilkakrotknie sprawdzane, lacznie z bebenkiem

Gość infolinia
no dobrze, to może ustalmy na początek czy Ty szyjesz tak eksperymentalnie, czy masz już jakieś obycie z maszyną, chodzi mi o to, czy umiesz poprawnie włożyć bębenek itp.

Gość maszynkka
maszyne mam od jakiegos tyg ale poprawnie wlozyc bebenek umiem bo juz nie raz nie dwa musialam to robic :)

Gość supełkuje
a robi ci takie supełki z nitki? tak wszywa się w materiał, ale nie łączy dwóch warstw i robi masę supełków a potem zrywa nitkę? jaka firma tej maszyny

Gość infolinia
jedyna przyczyna, która mi się przychodzi do głowy, to za krótka igła założona do igielnicy, raz w życiu miałam taki przypadek :p albo nie zostawiasz wystarczająco wyciągniętej nitki z bębenka i igła nie ma za co złapać a ta maszyna wcześniej szyła dobrze ?

Gość spróbuj
Dać igłę odrobinę niżej.

Gość spróbuj
I sprawdź, czy szpulka w bębenku założona jest w odpowiednim kierunku.

Gość maszynkka
opisze problem od nowa maszyna jest formy Lucznik szylam nia i nagle widze ze przepuszcza przestalam szyc, sprawdzilam nici, czy wszystko ok pozakladane, sprawdzilam czy w bebenku nic nie ma no i od tej pory nie moge nawet zaczac szyc, bo igla nie wyciaga d0olnej nici byc moze jakies ustawienie sie poluzowaly nie wiem o co chodzi z ta mszyna :/

Gość maszynkka
nitka z bebenka jest wyciagana jak zawsze na taka sama dlugosc i sadze ze wystarczajaco

Gość infolinia
no to nie wiem z technicznych ustawień maszyny to ( teoretycznie ) mógł się zmienić moment obrotu chwytacza w bębenku - wtedy nie ma właściwej synchronizacji z igielnicą i igła nie może " wyciągnąć" nitki bębenkowej, ale to taka poważniejsza sprawa, do naprawienia raczej przez fachowca i nie sądzę, żeby Ci się akurat to rozwaliło :o chyba że to strasznie stara maszyna i coś przy niej majstrowałaś/rozkręcałaś masz bębenek zakładany poziomo czy pionowo ? bo jeśli poziomo, odsuń płytkę, pokręć kołem, wtedy zobaczysz czy chwytacz robi pętlę i czy igła we właściwym momencie sięga po nitkę i czy w ogóle sięga :p

Gość ewalijka
A może zmień igłę bo może to jest przyczyną nie wyciągania nitki że igła straciła swą długość

Gość kkj
igłę wysuń, może jest za krótka, tzn. może za głęboko ją wsunęłąś

Gość maszynkka
w tym sek ze igla byla bez zmian wczesniej szyla, poznije nie czy to mozliwe aby w trakcie szycia sie cos przestawilo wskutek czego igla nie wchodzi wystarczajaco gleboko?

Gość ewalijka
to jest możliwe ..igła mogła trafić na cos twardego .być niedokładnie dokręcona...i wcisnąc się.

Gość gość
maszyna hugin niwiem jak nawlec dolny bębenek

Gość gość
prawo podobnie się zepsuła, jedź do firmy http://zaszywarki.pl/ którą znajdziesz w Łomiankach koło Warszawy. Oni naprawiają maszyny do szycia oraz profesjonalne zszywarki. Oferują konkurencyjne ceny.

W ofercie znajdują się przemysłowe hafciarki wielogłowicowe SWF produkcji koreańskiej. Hafciarki te posiadają na świecie opinię niezawodnych i godnych polecenia, które z powodzeniem mogą mierzyć się pod względem jakości wykonania z japońską oraz niemiecką konkurencją. Maszyna do szycia / hafciarka: http://www.amatec.pl/oferta/hafciarki_komputerowe_swf/

Gość gość
Ja miałam podobny przypadek w maszynie SINGER , szyła , szyła i nagle przestała łapać , okazało się , że przestawił się jakiś tam bębenek pod spodem. Ale ja na szczęście mam w domu złotą rączkę, otworzył maszynę od spodu, coś tam wyregulował i działa :) Ponoś zębatki się zaczęły ścierać czy coś

Gość sowin
U mnie był ten sam problem w maszynie toyota po rozebraniu obudowy okazało się ze wypadla sruba mocująca wałek z mechanizmem przesuwu na boki bebenka dolnego

Gość gość
up