Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzidzia_falik

Proszę o pomoc !!

Polecane posty

Mam pytanie. Czy mogłam zajść w ciąże?? Tabletki Jeanine biorę od 3 miesięcy wcześniej brałam Dinae 35 przez 2 lat. No i zapomniałam wziąć 3 pigułkę z opakowania,wzięłam 11 godzin później niż powinnam. Pigułki zawsze biorę o 21, a tą zapomnianą wzięłam około 8 rano. No i tego samego dnia z rana uprawiałam sex, użyliśmy z moim chłopakiem prezerwatywy ale niestety się zsunęła. No więc moje pytanie brzmi czy mogłam wpaść?? Niby na ulotce pisze że jeśli opóźnienie nie wynosi więcej niż 12 godzin to jest się w pełni zabezpieczonym, ale mimo to mam wątpliwości. Czy któraś z was była w takiej sytuacji?? Dodam że wcześniejsze pigułki przyjmowałam regularnie.

Gość madziarek55
napewno nie bedziesz w ciazy. ja czesto zapominalam brac pigulki o tej porze co zawsze.

Dziękuj za szybką odpowiedź. Jednak niepokoi mnie następujący fakt: przeczytałam że Jeanine na krótki okres półtrwania dienogestu, który wynosi 9 godzin, a im dłuższy okres półtrwania, tym skuteczniejsze zabezpieczenie antykoncepcyjne, gdy zapomni zażyć się pigułkę. Co o tym myślicie??

Pomawiam swoje pytanie. Czy ktoś coś więcej wie na temat krótkiego okresu półtrwania dienogestu w Jeanine... z góry dziękuje :)

Gość chyba nikt cie nie rozumie

Gość biore jeanine
i nigdy się nad tym nie zastanawiałam... a gdzie o tym czytalaś ?