Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość języki obce23

czy uczycie się języków obcych?

Polecane posty

Gość języki obce23

Ciekawi mnie jak ta sprawa przedstawia się u was. Jesli tak to: - jakich? - gdzie? - ile płacicie? - ile godzin w tygodniu? Ja na razie się nie uczę, ale chcę zacząć :) Zachęcam do pisania :)

Tak: - angielskiego w angielskim collegu (za darmo) - hiszpanskiego w angielskim collegu (130 funtow za 2 semestry) - portugalskiego rozmawiajac na codzien z moim chlopakiem

Gość negra
Ja sie uczyłam w szkole angielskiego i fransuskiego - ale frnacuskei mi nie przypadł... teraz mam mature, ale jak zdam wszystko to zaczynam sie uczyc hiszpanskiego... narazie na własna rękę, a kiedys moze sie na kurs zapisze. w kazdym razie kupilam słownik hiszppanski, kurs z płytka CD, jescze rozmówki... i fajne są stronki do nauki języka w necie :D wiec jesli są tylko hcęci, to sie nauczyć łatwo!!!!

Gość jezyki obce23
nikt się więcej nie uczy?

Gość merkonia
jakbym miała czas, na pewno byłoby więcej - studiuję germanistykę, więc wiadomo, siłą rzeczy się uczę :) angielskiego i hiszpańskiego sama francuskiego i rosyjskiego nieregularnie niestety - mama mnie uczy. Poza tym moja praca zmusza mnie do używania języków, choćby podstaw na co dzień - szczególnie niemieckiego i angielskiego. Ale to dla mnie ciągle mało :)

Gość ewa2556456
ja znam biegle ang nauczylam sie go w Irlandii teraz ucze sie hiszpanskiego. Mam bardzo skuteczna metode na nauczenie sie jezyka ktora prawie nie wymaga wysilku.

Gość vrte
ta metoda, to pewnie wyjazd do kraju w ktorym porozumiewaja sie danym jezykiem?:)

Gość a jaka to metoda
?

Gość ewa2556456
wbrew pozorom pobyt w danym kraju nie daje gwarancji nauczenia sie dobrze jezyka. ja odkrylam wlasna metode ktora wymaga co prawda troche samodyscypliny i systematycznosci ale daje swietne rezultaty i jeszcze co wazne nie kosztuje mnie ani grosza i minimum wysilku.

Gość merkonia
jedyna skuteczna metoda nauki to systematyczność

Gość ewa2556456
moja metoda polega na uczeniu sie 10 lub15 slowek dziennie przez 5 dni a w weekend powtarzaniu sie tych nauczonych w mijajacym tygogniu. PROSTE, prawda?

Gość nyt
PROSTE!

Gość snoepj
Ja znam biegle angielski i business english, a takze znam holenderski, aczkolwiek troche gorzej niz angielski

Enamorada-czy mieszkasz moze w londku??jak tak to w ktorym collegu sie uczysz?:) a ja ucze sie: angola,bo mieszkam w londku , hiszpanskiego na kursie i place 159 za 10 tyg.:classic_cool: