Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytnako co do cateringu

Ile cieplych posilkow na weselu????

Polecane posty

Gość pytnako co do cateringu

ja chce 3 moi rodzice 5 wydaje mi sie,ze ludzie nie ida na wesel, zeby sie najesc na tydzien j che kolacje na poczatku wesela durgi posilek przed tortem i trzeci nad ranem, zanim goscie wyjda poz atym zimne przekaski i ciasta

Ja tez uważam, że nie powinno być za wiele tych posiłków, bo przecież chodzi głównie o zabawę, a nie o jedzenie, ale jak zrobisz trzy, to pewnie rodzinka Cię obgada, że żałujesz na jedzenie. Ciągle słyszę, jak ktoś opowiada przy mnie o jakichś weselach i ciągle ludzie narzekają, że było za mało jedzenia. Jeśli masz odwagę i nie boisz się obgadywania, to zrób tyle, ile chcesz, w końcu to Twoje wesele.

My będzieli mieli 5 posiłków i nie uważam, że to duzo, bo posiłkiem nazywa się także czerwony barszczyk z pasztecikami, serwowany nad ranem i myślę, że nikt się nie obje;)

Ja uważam że 3 pośiłki to zdecydowanie za mało.Muśisz też pomysleć o tym że po alkoholu apetyt rośnie a nie myśleć o tym że goście powinni się bawić a nie jeść.

Gość o ile wiem to 5

Gość pytanko co do cateringu
5??? to jest jeden cieply posilek co 2 godziny, nawet czesciej!!!! oprocz tego tzw " zimna plyta", stol wiejski i stol z koreczkami i mini kanapeczkami. fakt, z ejak sie tanczy i pije to chce sie jesc ale az tyle????

ja bylam na 2 weselach gdzie byly wiecej niz 3 posilki i wlasnie te przyjecia wspominam najgorzej... Wiekszosc ludzi chciala sie bawic a nie ciagle siadac za stolem i jesc wiec niektorzy nie zdarzyli zjesc swojego cieplego posilku. Radze wziąść wiecej zimnej plyty niz 5 cieplych posiłków, a 3 w zupelnosci wystarcza.

Ja nie będę miała wiejskiego stołu :O a co dwie godziny ludzie chetnie zjedzą, jeśli nie będą głodni, moga tańczyć...nikt ich do jedzenia zmuszac nie bedzie..

to po co wydawac pieniadze na jedzenie ktorego nikt nie je ?? :o

Gość popopoppo
to zrób 4. A tak serio zrób tyle ile zazwyczaj jest na weselach, na których bywaja twoi goście. Jesli będzie za duzo to goście podziękuja, a jesli za mało to faktycznie cię obgadają.

Gość kurde dziwne
Myślałam, że robi się 2 posiłki: obiad, jakaś zupa, a potem kolacja. Prócz tego posiłki na zimno, ciasto, deser i napoję.

\"nikt\"? a kto powiedział, że nikt??? Ci, ktorzy nie będą chcieli... Ja nie przypominam sobie wesela z 3 posiłkami, na wszystkich, których byłam było duzo ciepłych dań i każdy jadł z apetytem...

Gość ale orkiestra
też schodzi na posiłek, to sobie ludzie potańczą jak nie będzie muzyki?? bez sensu, też uważam, ze lepiej więcej zimnej płyty.. no ale trzeba też dostosować to do swojej rodziny, jak lubią "bawić się" siedząc za stołem i za przeproszeniam, wpieprzając i zalewać wódą, to powinno być 5, żeby nie rzygali na stoły. jak przychodzą na wesele bawić się z młodymi i cieszyć z ich szczęscia, to 3 w zupełności wystarczą plus szwedzi stół itd.

ludzie wtedy tancza przy muzyce puszczanej przez DJ\'a...

Gość ale orkiestra
no chyba że wynajmujesz dj, niektórzy mają orkiestrę (moim zdaniem też średni pomysł, ale..) i wtedy jest NUDA jak mówię, to trzeba mniej więcej do gości dostosować - ilość posiłków - jakie mają hmm.. upodobania

Ilość posiłków zależy głównie od godziny o jakiej zaczyna się zabawa. Wiele osób na ym forum bierze ślub w godzinach późno popołudniowych, np o 18:00. Wtedy do lokalu docierają nie wcześniej niż o 19:30. Wtedy 3 posiłki w zupełności wystarczą moim zdaniem. Mój ślub zaczyna się już o 14:00, czyli około godziny 15:30 jesteśmy na obiedzie i wtedy liczy się już 5 posiłków. Wszystko zależy od regionu Polski, bo o różnych porach zaczynają się przyjęcia weselne na mazowszu, czy na podkarpaciu...

Gość pytanko co do cateringu
dziekuje za wszytkie dopowiedzi! juz precyzuje: slub na Mazowszu poznym popoludniem, jest porkiestra i dj , ktorzy maja sie zsynchoronizowac z kuchnia. Wesela w rodzinie sa rozne: z 3 albo 5 posilkami ja myslalam o kolacji: przystawaka, drugie danie plus ciasta, ktore zostana na stole. przes opczepinami drugi nceply posilek, zabawy oczepinowe i na koncu tort nad ranem ciepla zupa a w ktorych momentahc wcisnac reszte posilkow??

ja wynajmuję i zespół i dj\'a, który bedzie grał w przerwie :)