Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pyszny Romans sosu z czosnkiem

DIETA EWY DĄBROWSKIEJ !

Polecane posty

Gość Pyszny Romans sosu z czosnkiem

Co o niej sądzicie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jaaaaaaaaaa
a co to?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pyszny Romans sosu z czosnkiem
Warzywno - owocowa :) Chciałabym się tak odzywiać 3 miesiace. Muszę zrzucić 20 kg ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pyszny Romans sosu z czosnkiem
?! up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czesc! ja zaczynam od dzisaj. planuje na 4 tyg, mam nadzieje ze wytxzymam bo do diet to ja mam słomiany zapał. jestem 6 miesiecy po poxodzie , własnie odstawiłam małego od cyca no i texaz zamiexzam zxzucic 10 kg. bede pisała jak mi idzie. kiedy zaczynasz dietke?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aha, 3 miesiace to za długo, nie jestem ekspextem ale z tego co wyczytałam to max 6 tyg.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jojo333
Milego joja!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie dla Sisi
jakie zupy mozna na tej diecie jeść i jak je gotowac bo mają byc bez ziemniakow,co jescze na ciepło mozna zjesc? byleby prostego,a co na sniadania ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tu masz pxzykładowe obiady sniadania itd, i jak zupy ilecza xobic, znalazłam to na necie, ja spxóbuje cos z tego xobic, mama nadzieje ze mi sie uda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aha i owoców to tylko tak do smaku albo wcale, mozna za to jabłkja , cytxyne, i gxejfxuty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ogólne zasady przygotowania posiłków do diety warzywno - owocowej • Kupować warzywa i owoce sezonowe - możliwie ekologiczne. • Warzywa dobrze umyć, przygotować krótko przed spożyciem. • Do surówek nie dodajemy cukru ani oleju, majonezu czy śmietany. • Surówki, zupy i gotowane warzywa przyprawiamy świeżą pietruszka, koperkiem lub szczypiorkiem i ziołami (używamy mało soli!). Możemy dodawać chrzan i czosnek. • Duszenie lub gotowanie warzyw - krótko (nie rozgotowywać). • Surówka może składać się z jednego lub kilku składników - z uwzględnieniem części roślin nadziemnych i podziemnych. • Warzywa surowe należy dobrze żuć (zapobiega to wzdęciom). • Kolejność spożywania potraw: barszcz, soki, woda → surowe owoce lub warzywa →duszone, gotowane owoce lub warzywa. • Sok z marchwi: obciąć końcówki, umyć i wyszorować marchew (nie obierać!), wyciskać w sokowirówce, pić ok. 1 szklankę/dzień. • Pijemy ok. 2 l płynów dziennie: herbaty ziołowe i owocowe, wodę mineralną, soki rozcieńczone wodą (ok. 1:4). Unikamy czarnej herbaty i kawy naturalnej. Osoby z nadwagą czy cukrzycą powinny ograniczyć ilość spożywanej marchwi (soku!) i buraków. • Pijemy pomiędzy posiłkami (nie pijemy podczas i bezpośrednio po posiłku). • Osoby z chorobą wrzodową żołądka, które nie tolerują surowych warzyw, zaczynają kurację od ok. 3 dni wyłącznie sokowych (3 szklanki dziennie surowego soku z marchwi, dopijać wywarem z jarzyn, nie jeść pokarmów stałych, po średnio 3 – 4 dniach wystąpi biegunka, która jest oznaką złuszczania się chorej śluzówki jelit, wówczas przejść na marchwiankę jak dla niemowląt 1 ½ dnia, następnie warzywa gotowane 1 ½ dnia, po czym można już jeść surówki) • Osoby z alergią powinny wykluczyć cytrusy, pomidory i paprykę. • Po ukończeniu kuracji - nie wracać do dawnych nawyków żywienia, lecz wprowadzić na stałe „żywienie pełnowartościowe\" unikając pokarmów przetworzonych takich jak: cukier, biała mąka, margaryny, konserwy itp. Okresowo należy powracać do diety warzywno - owocowej (np. jeden dzień w tygodniu)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przykłady podstawowych potraw : •Przykłady surówek: w jadłospisie podane są przykładowe zestawy surówek, których realizacja jest oczywiście zależna od pory roku i od dostępności w miarę możliwości do wartościowych warzyw. W warunkach domowych należy stworzyć swój indywidualny jadłospis przestrzegając podstawowych zasad stosowania diety warzywno – owocowej. Doprawiamy świeżymi i suszonymi ziołami oraz oszczędnie solą kamienną lub ziołową. Jako składniki wymienione rodzynki, pomarańcze, mandarynki, truskawki, jagody, czarna porzeczka są używane w śladowych ilościach w celach dekoracyjnych i smakowych. •W przypadku niedocukrzenia (poty, niepokój, słabość, szybkie tętno) wskazane jest wypicie wody z 1-2 łyżeczkami miodu! •Ilość spożywanych jarzyn zasadniczo jest dowolna, zważywszy, że już na początku kuracji pojawia się uczucie sytości. Teraz już sam organizm informuje o rzeczywistych potrzebach. W razie dużego głodu, bólu głowy lub złego samopoczucia - korzystne jest wykonanie lewatywy z ciepłej wody, co poprawia samopoczucie i znosi uczucie głodu. Jedzenie dużej ilości owoców może spowodować uczucie głodu i zakłócać proces oczyszczania. •Barszcz czerwony: kg buraków czerwonych, wykroić ciemne miejsca (nie obierać w całości), pokroić w plasterki, zalać przegotowaną zimną wodą, dodać 1 główkę czosnku (oddzielić i oczyścić ząbki), dodać 2 kromki czarnego chleba i szczyptę cukru, (zalewamy to w naczyniu emaliowanym, kamiennym lub stalowym), stawiamy naczynie w miejscu ciepłym (ok. 20°C), po czterech dniach zamieszać, odcedzić i zagrzać (nie doprowadzać do zagotowania), następnie doprawić do smaku (sól, pieprz, kminek mielony, majeranek). •Gotowane warzywa: (marchew, brukiew, buraki, seler, dynia, pietruszka, kapusta kiszona, kapusta słodka, kabaczek i in.): umyć, ewent. obrać, ugotować najlepiej na parze lub w małej ilości wody na półtwardo, po ugotowaniu przekroić, posypać zieloną pietruszką lub koperkiem. •Zupa jarzynowa: podstawowe składniki: seler korzeń, por, marchew, pietruszka, cebula, przyprawy ziołowe. Można ugotować zupę cebulową, ogórkową, pomidorową, kapuśniak itp. •Leczo z warzyw: ogórki kiszone, papryka czerwona, papryka zielona, cebula, dynia lub cukinia, pomidory. Składniki rozdrobnić i dusić w małej ilości wody do miękkości. Następnie doprawić do smaku - solą, papryką zmieloną, pieprzem, dodać liść laurowy. •Bigos z warzyw: cebula, koncentrat pomidorowy, kapusta biała, kapusta kiszona, jabłka winne, czosnek. Warzywa myjemy, rozdrabniamy i dusimy w małej ilości wody. Kapustę kiszoną gotujemy osobno i po ugotowaniu łączymy ją z pozostałymi warzywami. Całość doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, kminkiem i pastą pomidorową. •Mus jabłkowy: Pokroić w ćwiartki jabłka i rozgotowywać w małej ilości wody a następnie przecierać przez sito. Doprawiamy goździkiem, mielonym cynamonem. Można dodawać niewielkie ilości innych owoców. •Jabłka pieczone: myjemy i wkładamy do nagrzanego piekarnika (ok. 160°C). Pieczemy do miękkości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Śniadanie: - marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna - Surówka: seler korzeń, marchew, jabłko, ocet jabłkowy - Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony - : /2 grapefruita Obiad: - Zupa: cebulowa - Surówka: sałata zielona, pomidor, cebula - Surówka: dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna - Gotowane warzywa : kalafior w ziołach - Owoce: jabłko Kolacja: - Sok lub inny napój: jabłkowy - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, rodzynki - Surówka: brokuł, ogórek kiszony, czosnek - Gotowane warzywa: bigos ze świeżej kapusty - Dodatek surowych jarzyn: pomidor Dzień drugi: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: biała kapusta, marchew, jabłko, ocet jabłkowy - Surówka: brukiew, jabłko, rodzynki, zielona pietruszka - Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka - Owoce: jabłko Obiad: ■ . ! . . ,: ,, - Zupa: jarzynowa - Surówka: cukinia, jabłko, rodzynki - Surówka: tarty kalafior, ogórek kiszony, czosnek - Gotowane warzywa: buraki czerwone faszerowane - Owoce: arbuz Kolacja: - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: czarna rzepa, jabłko, marchew, zielona pietruszka - Surówka: kapusta czerwona, 1/4 pomarańczy, cytryna - Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień trzeci: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki - Surówka: pomidor, sałata zielona, seler stołowy, szczypiorek - Gotowane warzywa: brokuł gotowany w ziołach - Owoce: 1/2 grapefruita . ■ . Obiad: - Zupa: bogracz (jarzynowa zakwaszana ogórkiem kiszonym) - Surówka: pietruszka korzeń, jabłko, marchew, cytryna - Surówka : papryka, rzodkiewka, cebula, kiszony ogórek - Gotowane warzywa : kapusta faszerowana warzywami z przecierem pomidorowym - Owoce: jabłko Kolacja: - Sok lub inny napój: sok jabłkowy - Surówka: por, truskawka, jabłko - Surówka: czerwone buraki, kiszona kapusta - Gotowane warzywa: leczo jarskie - Dodatek surowych jarzyn: papryka Dzień czwarty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kiszona kapusta, marchew, jabłko, szczypiorek - Surówka: brokuł tarty, jabłko, jagody, cytryna - Gotowane warzywa: cebula, zielona pietruszka - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: pomidorowa - Surówka: seler korzeń, cebula czerwona, rzodkiewka, szczypiorek - Surówka:biała rzodkiew, jabłko, koperek zielony - Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny - Owoce: truskawki Kolacja: - Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany cytryną - Surówka: kabaczek, jabłko, truskawki - Surówka: biała kapusta, marchew, cebula, jabłko - Gotowane warzywa: mus owocowy z mieszanych owoców - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień piąty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna - Surówka: kabaczek, marchewka, jabłko, ocet jabłkowy - Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: cebulowa - Surówka : sałata zielona, pomidor, cebula - Surówka : dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna - Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach - Owoce: arbuz Kolacja : i ; - Sok lub inny napój: sok jabłkowy - Surówka: czarna rzepa, jabłko, rodzynki, - Surówka: kapusta czerwona, jabłko, truskawka, cytryna - Gotowane warzywa: puree z korzenia pietruszki z jabłkiem, koperek - Dodatek surowych jarzyn: kalarepa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzień szósty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: cukinia, czarna porzeczka, jabłko - Surówka: ogórek świeży, papryka czerwona - Gotowane warzywa: seler korzeń z koperkiem - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: ogórkowa - Surówka: buraki czerwone, cebula, ogórek kiszony - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, jagody - Gotowane warzywa: gołąbki jarski - Owoce: melon Kolacja : i ; - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: brukiew, cytryna, 1/4 mandarynki - Surówka: brokuł tarty, rzodkiew, czosnek, kiszony ogórek - Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną lub truskawką - Dodatek surowych jarzyn: pomidor Dzień siódmy: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: dynia, jabłko, rodzynki, sok z cytryny - Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek, koperek - Gotowane warzywa: kiszona kapusta, zielona pietruszka - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: kalafiorowa - Surówka: papryka zielona, rzodkiewka, cebula - Surówka: czerwona kapusta, jabłko, czarna porzeczka, cytryna - Gotowane warzywa : kabaczek faszerowany warzywami - Owoce: jabłko Kolacja : i ; - Sok lub inny napój: sok z kapusty kiszonej - Surówka: czarna rzepa, truskawka, jabłko - Surówka: seler stołowy, jabłko, sok z cytryny - Gotowane warzywa: cukinia duszona z jabłkiem, cytryna - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień ósmy: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki - Surówka: kiszone ogórki, cebula - Gotowane warzywa: pietruszka korzeń - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: z pora - Surówka: sałata zielona, pomidor, szczypiorek - Surówka: kapusta pekińska, jabłko, jagody - Gotowane warzywa: brokuł - Owoce: truskawki Kolacja : - Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany kwasem mlekowym (Avit) - Surówka: czerwone buraki, jabłko, rodzynki - Surówka: kapusta biała, marchewka, szczypiorek - Gotowane warzywa: mus jabłkowy - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień dziewiąty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: brukiew, jabłko, cytryna - Surówka: tarty brokuł, kiszony ogórek, czosnek - Gotowane warzywa: dynia z wiśniami - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: marchwiowa - Surówka: papryka, rzodkiewka, kiszony ogórek - Surówka: czerwona kapusta, arbuz, sok z cytryny - Gotowane warzywa: gołąbki warzywne - Owoce: melon Kolacja: - Sok lub inny napój: sok jabłkowy - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, truskawka - Surówka: kabaczek, jabłko, jagody - Gotowane warzywa: puree z dyni - Dodatek surowych jarzyn: kalarepa Dzień dziesiąty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: świeża kapusta, jabłko, cebula - Surówka: marchew, jabłko, koperek - Gotowane warzywa: por - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: koperkowa - Surówka: pomidor, czerwona cebula, ogórek kiszony - Surówka : dynia, rodzynki, cytryna - Gotowane warzywa : kabaczek faszerowany warzywami - Owoce: arbuz Kolacja : - Sok lub inny napój: sok wielowarzywny - Surówka: czarna rzepa, jabłko, pietruszka zielona - Surówka: seler korzeń, jabłko, czarne jagody - Gotowane warzywa: jabłko pieczone - Dodatek surowych jarzyn: rzodkiewki Dzień jedenasty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, 1/4 mandarynki - Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek - Gotowane warzywa: seler korzeń, koperek zielony - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: cebulowa - Surówka: sałatka z owoców (jabłko, grapefruit, kiwi) - Surówka: ogórki małosolne, koperek - Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach - Owoce: jabłko Kolacja: i ; - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: czerwone buraki, cebula, ogórek kiszony - Surówka: brukiew, marchew, czarna porzeczka - Gotowane warzywa: bigos warzywny z kiszonej kapusty - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień dwunasty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: cukinia, jabłko, malina - Surówka: biała kapusta, marchew, cytryna - Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: z brukselki - Surówka: sałata zielona, papryka, cebula - Surówka: czerwona kapusta, 1/4 pomarańczy - Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny - Owoce: mieszanka owocowa Kolacja: - Sok lub inny napój: sok grapefruitowy - Surówka: kiszona kapusta, czerwone buraki - Surówka: seler, jabłko, truskawki - Owoce: kilka truskawek - Dodatek surowych jarzyn: papryka Dzień trzynasty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, jabłko, marchew - Surówka: kalafior tarty, ogórek kiszony, czosnek - Gotowane warzywa: brukiew, koperek - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty - Surówka: dynia, jabłko, rodzynki - Surówka: pomidory, rzodkiewka, szczypiorek - Gotowane warzywa: puree z marchwi - Owoce: truskawki Kolacja : i ; - Sok lub inny napój: sok z kiszonej kapusty - Surówka: brukiew, marchew, melon - Surówka: czarna rzepa, jabłko, cytryna - Gotowane warzywa: kabaczek duszony - Dodatek surowych jarzyn: pomidor Dzień czternasty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: biała kapusta, jabłko, cebula, nać pietruszki - Surówka: seler korzeń, marchewka, sok z cytryny - Gotowane warzywa: marchew, koperek - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: selerowa - Surówka : papryka, cebula, rzodkiewka, szczypiorek - Surówka : kabaczek, jabłko, koperek - Gotowane warzywa : brokuł - Owoce: arbuz Kolacja : - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, maliny - Surówka: czerwone buraki, jabłko - Gotowane warzywa: bigos ze słodkiej kapusty - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sisi bardzo dziekuje
teraz wiem co mam jesc:) dobra robota Sisi,dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja sie zawziełam, musze zxzucic ten obxzydliwy tłuszcz,a co do efektu jojo........ mysle ze nie pxzy tej diecie, kobieta(dx ewa dabxowska) ma swoje osxodkigdzie ludzie jezdza na texapie własnie ta dieta i z tego co sie dowiadywałam to działa i bez efektu jojo, a jesli takowy sie pokaze .......txudno........w ciazy pxzybyło mnie pxawie 30 kg, to duzo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sisi bardzo dziekuje
Sisi ja muszę zrzucić aż 25 kg i chcę to zrobić jak najszybciej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a czytałas cos o tej diecie? poczytaj, poszukaj, mysle ze z ta dietką dasz xade, mi zostało juz duzo mniej do stxacenia(10kg) ale mysle ze 25 tez mozna zxzucic, no ale pewnie txzeba tez cwiczyc:) ja najchetniej na basen bym pochodziła ale nie mam z kim dziecka zostawic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sisi czytałam
ja mam malenkie dziecko-nie mam z kim zostawic,baseny,silownie odpadają :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no u mnie własnie tez odpada ze wzgledu na dziecko, nie jest malenki ma 6miesiecy, ale po pxostu nie mam komu go podxzucic, cwicz w domu, ja tak cwiczyłam, lepiej sie człowiek czuje jak sie poxusza, a ze len jestem to texaz tylko bxzuszki xobie codziennie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sisi czytałam
ja tez brzuszki robię,zastanawiam sie nad skakanką:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jak malenkie dziecko?kaxmisz piexsia? bo jak tak to ta dieta xaczej odpada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no tez dobxa, i hula hop , wiem nie z doswiadczenia tylko czytam te wszystkie foxa o dietach i cwiczeniach i niestety nie chudne od tego:) wiec sie za ta ostxo wziełam i jak poczytałam ile ludzie potxafia zxzucic to stwiexdziłam ze ja tez dam xade

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Sisi
2 miesieczne,niestety nie karmię-i z tego powodu jest mi bardzo przykro:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie mam czasu niestety na robienie wymyslnych salatek i temu podobnych dan...i niestety wiem ze jojo bedzie...wiec daruje sobie ta diete...wole wolniej ale skuteczniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jestem uzdrowiona
Byłam na tej diecie 2-tygodnie - schudłam 6 kg (z 85kg/ 164 cm wzrostu), obecnie już dwa miesiące jestem na zdrowym żywieniu schudłam dalsze 2 kg. Dietą jestem zachwycona ponieważ ustąpiła mi alergia i astma, obniżyło mi się ciśnienie krwi (było 170/110 obecnie 120/75) przestały mnie boleć nogi w stawach, bez problemu wchodzę po schodach na 4 piętro.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Angela82
Szczególnym wskazaniem do kuracji warzywno-owocowej jest: nadwaga, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca na lekach doustnych, wysoki cholesterol, miażdżyca tętnic mózgowych czy kończyn dolnych, zakrzepica, kamica nerkowa, skaza moczanowa, alergie skórne, astma, nawracające infekcje, reumatoidalne zapalenie stawów, przewlekłe zapalenie wątroby, choroby zwyrodnieniowe stawów, łuszczyca, paradontoza, nieżyt jelit, wrzód żołądka, stłuszczenie wątroby, zaparcia, zespół jelita nadwrażliwego, zgaga itp. Uwaga !!! Przeciwwskazaniem do stosowania diety warzywno-owocowej są: cukrzyca na insulinie (I typ), czynna gruźlica, nadczynność tarczycy, niedoczynność nadnerczy, ostra porfiria, depresja, zaawansowana niewydolność serca, nerek, wątroby, choroby wyniszczające (nowotwory), ciąża, okres karmienia piersią, dzieci przed okresem dojrzewania, osoby z przeszczepionymi narządami przyjmujące cyklosporynę. Zwracam się z pytaniem czy któraś z was lub ktoś z waszych znajomych wyleczył się z w/w chorób stosując tą dietę? Potrzebne mi są świadectwa osób na forum aby przekonać moje koleżanki do diety warzywno-owocowej. Dziękuję za odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wznawiam
czy są jeszcze fani tej uzdrawiającej diety?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×