Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

barbara22

kto się odchudza? razem będzie raźniej

Polecane posty

wczoraj będąc w sklepie dzieciencym kobieta zapytała się mnie kiedy rodzę załamałam się mój facet był przy tym. Jestem 6,5 miesiąca po porodzie, w ciąży przytyłam 25 kg chcę to zżucić!!!!!!!! Macie jakieś wypróbowane sposoby???? Pomocy ktoś zaczyna dietę razem ze mną?

Hej !! Ja to bym strasznie chciala schudnac.Jestem 1,5 miesiaca po porodzie i w nic sie nie mieszcze.Chodze w ubraniach ciazowych nadal bo nie chce kupowac sobie jakis wielkich ubrań.Najgorsze jest że karmię piersią i nie moge nie jeść.Nie wspomne że sttrasznie mi sie chce jeść, szybko spalam to co zjadłam. Ty karmiłas piersią?

Witaj nie karmiłam piersią, miałam coraz mniej pokarmu. a Ty karmisz piersią? ile chcesz schudnąć? ja zaczynam od dzisiaj. Były rano ćwiczenia, teraz herbatka ziołowa. Boję się, że długo nie wytrzymam, dlatego założyłam topik, żebyśmy razem dawały rade :)

cześć dziewczyny ja też zastanawiam się jak zwalczyć nadprogramowe kg które mam po ciąży. Urodziłam 3 tygodnie temu. W ciąży przytyłam 22 kg po porodzie w tydzień zgubiłam 10 kg. Teraz przez kolejne 2 tygodnie się zatrzymało bo spadło mi tylko 1,5 kg więc jeszcze ok 10 kg chciała bym się pozbyć. Teraz jednak karmię piersią i wiem że zbyt drastyczne diety nie wchodzą w grę. Chciała bym jednak do lata ładnie wyglądać dla tego już teraz trzeba coś ze sobą zrobić. Myślę że topik to dobry pomysł bo odchudzanie razem zawsze bardziej mobilizuje.

Gość boing0000000
Jestem 6,5 miesiąca po porodzie i chce zgubić 10 - 12 kg Właśnie odstawiłam małą od cycusia i trzeba sie brac ostro za siebie. Piszcie jak Wam idzie

No ja musze nadal karmić piersią, tz chce do lata ładnie wygladac.Bede sie wstydziła gdziekolwiek rozebrać :( Najgorsze jest to że podczas karmienia tak chce się jeść.Prawie nic nie chudne chociaz nie jem słodyczy i odstawila pieczywo.Jem tylko chrupkie.Macie racje, trzeba sie zmobilizowac do ćwiczeń.Myśle o zapisaniu sie do jakiegos klubu sportowego. Zgadzam się, topic jest super :) Ja nawet nie wiem ile spadłam i ile przytyłam w ciązy.Nie mam nawet wagi w domu.Musze kupić bo taka robota to do d... jest. Jejku, dobrze wiedzięc że nie tylko ja mam taki problem pociążowy ;)

Witajcie dziewczyny :) 🌼 jak będziemy pisać co jemy i ile to przynajmniej nie będziemy mogły się oszukiwać :) ja chcę schudnąć 15 kg conajmniej

Adorable bardzo ładnie wyglądasz na zdjęciu z dzidziusiem. Chyba nie masz dużo do zgubienia?

Dieta 1000 kcal Dieta 1000kcal jest najbardziej znana i najbardziej polecana jako skuteczny sposób odchudzania. 6-8 kg w ciągu miesiąca - Codzienny jadłospis ma tylko 1000 kalorii. Dieta jest tak zbilansowana, aby dostarczyć organizmowi niezbędnych składników, a więc są w niej białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy i mikroelementy. Wszystko w odpowiednich ilościach i \"odchudzone\". Zasady diety: Zaplanuj 5 posiłków dziennie: śniadanie (250 kcal), drugie śniadanie (100 kcal), obiad (350 kcal), podwieczorek (100 kcal) i kolację (200 kcal). Przez miesiąc z tej diety mogą korzystać wszyscy. Dłuższe jej stosowanie wymaga konsultacji z lekarzem. Dietę 1000 kalorii żywieniowcy uważają za jedną z bezpieczniejszych. Osoby ciężko pracujące fizycznie przekonają się jednak, że 1000 kalorii dziennie to zbyt mało. Mogą zatem wybrać podobną dietę, dostarczając organizmowi np. 1500 kcal. dzień pierwszy ŚNIADANIE: - 1 bułka pełnoziarnista z margaryną, - 2 cienkie plasterki wędliny drobiowej, - kilka plasterków świeżego ogórka, - herbata lub kawa bez cukru DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 jabłko OBIAD: - 10 dag piersi kurczaka uduszonej na oliwie z warzywami, - 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko PODWIECZOREK: 2 biszkopty KOLACJA: sałatka z tuńczyka (120 g tuńczyka w sosie własnym wymieszaj z 2 łyżkami kukurydzy i 2 łyżkami gotowanego ryżu, dopraw do smaku solą i pieprzem), 1 szklanka soku owocowego dzień drugi ŚNIADANIE: 1 tost z odrobiną odtłuszczonej margaryny, dżemu lub marmolady o obniżonej zawartości cukru, herbata lub kawa bez cukru DRUGIE ŚNIADANIE: 1 nektarynka OBIAD: 1 kotlet schabowy - usuń tłuszcz z mięsa, posmaruj je 1 łyżeczką margaryny, posyp suszoną cebulą i drobno pokrojoną szałwią, grilluj ok. 8 minut z każdej strony PODWIECZOREK: 2 herbatniki KOLACJA: ziemniaki z fasolą - obierz 1 ziemniaka, nakłuj go widelcem, posyp przyprawą do grilla i piecz w piekarniku (190 stopni) 1 godzinę. Podgrzej 100 g fasoli z puszki. Ziemniaka z wierzchu natnij na krzyż i ściśnij boki, aby się otworzył. Nałóż na wierzch fasolę, posyp startym serem cheddar (10 g) i zapiecz, aż się roztopi. dzień trzeci ŚNIADANIE: - 1 pieczone jajo, - 1 kawałek pełnoziarnistego pieczywa chrupkiego z odrobiną niskotłuszczowej margaryny, - kawa lub herbata z mlekiem Pieczone jajo - 1/2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny - 1 jajo - 2 łyżeczki odtłuszczonej śmietany - sól - świeżo zmielony pieprz Wysmaruj margaryną kokilkę do zapiekania. Wbij do środka jajo, na nie nałóż śmietankę. Oprósz solą oraz pieprzem i piecz 8-10 minut w piekarniku uprzednio nagrzanym do temperatury 200 stopni. DRUGIE ŚNIADANIE: 1 banan lub 10 dag serka homogenizowanego OBIAD: gulasz z bekonu - podsmaż na margarynie bekon (1 mały stek) z 1/2 pokrojonej w plasterki cebuli, 1/2 pora oraz 1/2 marchwi, dodaj 1/4 jabłka, 60 g brukselki, 3/4 szklanki bulionu, sól i pieprz oraz przyprawę do zup. Gotuj 20 minut, a następnie dodaj 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki. PODWIECZOREK: 1 mandarynka i 1 ogórek (mandarynkę podziel na cząstki, kawałek ogórka pokrój na taką samą liczbę plasterków, nadziej po jednym na wykałaczkę) KOLACJA: zapiekanka z warzyw - rozpuść na patelni 1/2 łyżki margaryny i ułóż na niej warstwę pokrojonych w plasterki ziemniaków (50 g), cebuli i startego sera cheddar (10 g), przypraw solą i pieprzem, ułóż następną warstwę. Duś pod przykryciem ok. 30 minut. Zapiekankę posyp pozostałym serem, patelnię wstaw do piekarnika i piecz bez przykrycia, aż ser się zarumieni. dzień czwarty ŚNIADANIE: berlińska przekąska, kawa lub herbata Berlińska przekąska - 1 kromka pumpernikla - 1 łyżeczka chudego serka topionego - 1 plasterek szynki westfalskiej - 1 pokrojony w plasterki pomidor - 1 gałązka pietruszki Posmaruj pumpernikiel serem, połóż na niego szynkę i plastry pomidora, udekoruj pietruszką. DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 opakowanie chudego serka wiejskiego OBIAD: - stek z szynki lub bekonu (ok. 175 g) Usuń tłuszcz z mięsa. Posmaruj stek 1 łyżeczką roztopionej margaryny i piecz w piekarniku kilka minut z każdej strony PODWIECZOREK: - 1 kiwi z serkiem (kiwi schłódź, zetnij czubek, miąższ wymieszaj z 1 łyżeczką chudego serka wiejskiego) KOLACJA: kiełki fasoli z krewetkami (1 kromkę chleba posmaruj odrobiną margaryny, wymieszaj garstkę kiełków fasoli z 1 łyżką obranych krewetek i małym kawałkiem posiekanego ogórka, dodaj kilka kropli sosu sojowego i sok z cytryny, ułóż na chlebie i posyp pieprzem) dzień piąty ŚNIADANIE: - 1 szklanka soku pomarańczowego, serowy tost francuski Serowy tost francuski (3 porcje) - 1 łyż

dzień piąty ŚNIADANIE: - 1 szklanka soku pomarańczowego, serowy tost francuski Serowy tost francuski (3 porcje) - 1 łyżeczka startego sera cheddar - 2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny - 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki - szczypta pieprzu cayenne - 3 kromki bagietki, grubości 5 mm Wymieszaj ser z margaryną, pietruszką i pieprzem cayenne. Zapiecz kromki bułki z jednej strony. Rozprowadź serową mieszankę po nieopieczonej stronie kromki i włóż bagietki z powrotem do opiekacza, aż się zrumienią. DRUGIE ŚNIADANIE: - 3 suszone morele OBIAD: - szaszłyki z sosem orzechowym Szaszłyki z sosem orzechowym (4 porcje) - 1 szklanka orzechów włoskich w kawałkach - 2 posiekane cebule dymki - 4 łyżki bulionu wołowego z 1/2 kostki - 3 łyżki soku cytrynowego - 1/4 łyżki mielonego imbiru - 450 g chudej wołowiny na pieczeń - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 1 szklanka twarożku - 1/2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko Zmiksuj na gładką masę w blenderze lub malakserze orzechy, cebulę, bulion, sok z cytryny, imbir, sól i pieprz. Nadziej mięso na patyczki i ułóż je na ruszcie do pieczenia. Z wierzchu posmaruj odrobiną sosu orzechowego. Grilluj, a gdy mięso zmięknie, przełóż je na ogrzane talerze. Rozmieszaj twarożek z resztą sosu orzechowego. Jedz w małych naczyniach z mięsem i ryżem. PODWIECZOREK: pomidory z twarożkiem (2 pomidory przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, napełnij serkiem wiejskim wymieszanym ze szczypiorkiem) KOLACJA: - specjał z salami i szpinakiem Specjał z salami i szpinakiem Rozgnieć 50 g rozmrożonego szpinaku z 1 łyżką niskotłuszczowego miękkiego sera, dopraw gałką muszkatołową i rozprowadź na kawałku pumpernikla. Kromkę przekrój na pół. Udekoruj każdą połówkę cienkimi plasterkami salami, przekrojonego i złożonego na kształt rożków. Przybierz listkiem pietruszki. dzień szósty ŚNIADANIE: - 2 plasterki żółtego sera, - 1 mały pomidor, - 1 kromka cienko posmarowanego pieczywa, - kawa lub herbata DRUGIE ŚNIADANIE: - 1 małe opakowanie niskotłuszczowego jogurtu owocowego OBIAD: - ryż z jajem Ryż z jajem (4 porcje) - 1 opakowanie ryżu z warzywami - 4 jaja Wsyp paczkę ryżu na dużą patelnię, dodaj wodę, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj 15 minut. Zdejmij pokrywkę i zrób 4 zagłębienia w ryżu. Do każdego z nich wbij jajo. Ponownie przykryj i gotuj przez kolejne 5 minut, aż jaja się zetną. Ryż jedz na ciepło, zaraz po przygotowaniu. PODWIECZOREK: - 3 suszone śliwki (śliwki natnij z boku, usuń pestkę, w środek włóż nadziewaną zieloną oliwkę) KOLACJA: - 1 kanapka z wątrobianką, - 1 szklanka soku owocowego Kanapka z wątrobianką Rozgnieć 2 łyżeczki niskotłuszczowej margaryny z 1 łyżką żurawiny do mięs i rozsmaruj na kromce chleba bez skórki. Przekrój kromkę na pół. Na wierzchu każdej połówki ułóż po 2 cienkie pasterki wątrobianki. To jest przykładowy jadłospis, który znalazłam. ja nie jem jajek, mięsa i ryb, ale Wam może się przydać

Dziewczynki musze leciec z mezem do miasta na jakies zakupy. Jak wroce to tu zajrze.Powodzenia i silnej woli.Jestem z wami ;) damy rade :D

jej... gdzie sie wszyscy podzali?? Ja dopiero wrociłam do domu.Najpierw z mezem spacerek w Naleczowie.Zabralismy Wojtusia na swieze powietrze.Pozniej pojechalismy do moich rodzicow na grilla.Zjadlam kiełbaske i kawałek piersi z kurczaczka.Pychota :)) Wracajac wyciągnelam meza znowu na spacer.Spakowalismy wiec maluszka do wozka i przeszlismy sie troszke.Niedawno wrocilismy. Czemu tu tak pusto? Czyzby wszyscy na dworze...

:) wczoraj mi się udało :) troszkę ćwiczyłam zjadłam na śniadanie 2 małe kawałki chleba ciemnego bez masła z twarożkiem ze szczypiorkiem, na obiad łyżkę soczewicy + miska ważyw (pół pomidora, łyżka kukurydzy, jedna żodkiewka duża, liść sałaty, mikro kawałek papryki dodałam małą szczyptę soli i polałam to łyżką jugurtu naturalnego bez cukru) na kolacje zjadłam samą sałatkę taką jak wyżej do tego 3 razy ziółka i przed każdym posiłkiem 2 szklanki wody Dzisiaj czuję sie lepiej :) Dodam, że wczoraj na drugie śniadanie wypiłam kawe

Margolcia 🌼 Boing 🌼 zaczęłyście już jakąś diete? piszczie kobiety, piszcie, bo ja nie wiem co mam jeść :( dodam, że nie jem mięsa, ryb i jajek. Muszę przez to jeść dużo witamin

Witam :) Czy mogę się do Was przyłączyć ? :) 9 maja miną 2 miesiące od urodzenia mojej córeczki Nikolki ❤️ W czasie ciąży przytyłam 27 kg z czego 21kg w ostatnich 2-óch miesiącach ciąży :o 2 tygodnie po urodzeniu córci byłam lżejsza o 15kg ... niedawno udało mi się pozbyć jeszcze 2-óch kg i ... zostało jeszcze 10 kg :o Nie karmię córci piersią bo niestety pokarm bardzo szybko mi zanikł :( Już od 3 tygodni piję różne rodzaje herbatek odchudzających i staram się mało jeść ... czyli podjęłam drastyczne środki :o ale wiem że takie metody działają na mnie najszybciej i skutecznie :o Z powodu braku czasu na ćwieczenia (a może lenistwo ? :o ) \"ćwiczę\" za pomocą AbGymnica i mój brzuszek już praktycznie wrócił do postaci sprzed ciąży :) ... niestety biodra mam nadal szerokie co powoduje że nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży :o Jeśli pozwolicie to będę tu zaglądać w wolnej chwili :) Oczywiście życzę Wam samych sukcesów w odchudzaniu :)

Witaj Kiara 🌼 fajnie, ze już brzuszek spadł :) zazdroszczę Ci. Ja muszę się pozbyć conajmniej 15 kg :/ nie wiem kiedy się uda. jakie to są cwiczenia?

Barbaro masz jeszcze jakies menu tej diety,to ktore wpisalas jest super

Witam :) znalazłam to w necieJak coś jeszcze znajdę, to wkleję

hej kobietki :) 1000 ckal to troszkę mało dla karmiacej matki :) - moze macie diete na 1800 kcal ? :P ja chcę sie zaqpissac na fitnessik - nie wiem czy to nie za wcześnie 5 tyg po porodzie waze tyle samo co przed ciążą - co z tego jak przed nią troszkę mi sie przytył hehe marzeniem jest zrzucić 12 kg - jak za studenckich szasów wyglądac - ale czy to jeszcze m,ożliwe ? realnie dobrze 7 kg :)ale dobrego samopoczucia

Witaj Nikola 🌼 ja nie stosuję konkretnej diety, tylko sama sobie komponuję posiłki. Jak narazie jest w nich dużo warzyw :) to dla mnie lepszy sposób, gdyż robię z tego co mam w domu. Wczoraj np na obiad jadłam ryż 1/4 torebki i mnóstwo warzyw bez soli, a na kolację jogurt light+ łyżka musli Dzisiaj na śniadanie 2 małe pomidory + łyżka jogurtu naturalnego+ mikro kromeczka chleba ciemnego. To dla mnie optymalne rozwiązanie. Oczywiście przed rozpoczęciem diety zrobiłam ogromne zakupy w wersii light

barbara22 ... to znaczy nie są to takie ćwiczenia :) Po prostu zakładam na brzuch taki pas który prądem stymuluje pracę mięśni ( kiedyś można było w TV to kupić) :) Na mnie jak na razie działa :)

no proszę topik troszkę się rozrasta :) Ja karmię więc o drastycznej diecie albo jakichś wspomagaczach to mogę zapomnieć. Na razie zrezygnowałam z białego pieczywa na rzecz pełnoziarnistego lub chrupkiego. Wiem że dobre efekty daje zupa kapuściana (kiedyś zgubiłam na niej kilka kg) ale w przypadku osób karmiących też odpada, więc na razie chyba tylko ograniczę węglowodany, wyeliminuję wszelkie słodycze. Smażonego i tak niejem bo może zaszkodzić maleństwu.

Kiara piszesz że to działa? A długo stosowałaś by zobaczyć efekty. Ja też mam to w domu ale leży gdzieś w koncie i się kurzy ;) Może czas by wrócił do łask.

nie wiedziałam, że to poprawia brzuszek...może powinnam sobie sprawić takie cos... leniwa to ja też jestem :) macie jakieś pomysły na niskokaloryczny obiad?

hej to ja sie też dołącze a co tam... co prawda po porodzie już schudłam ale został mi paskudy brzuchol :D i widze znajome twarze :) Kiara, Araoble, nikoll80 >> :) ja dzisiaj ide kupić książke Ciało i ducha ratować żywieniem.. podobno fana ...

margolcia1 ... to znaczy w moim przypadku nie powoduje to chudnięcia ale szybko (ok.2 tyg) pozbyłam się sflaczałego brzuszka :) To znaczy mam taki lekko wystający ale nie jest to już flak :) Kiedyś za sprawą tego urządzenia i diety (drastycznej) udało mi się w ponad miesiąc zgubić 10kg :)

Witaj Donn ja też mam ogromny problem z brzuchem... jeszcze te rozstępy........wszędzie ich pełno... a ja nawet nie wiem jak sie ich pozbyć :(

barbara>> no u mnie też rozstępy chociaż już zbladły i nie tak widoczne a żeby sie ich pozbyć to chyba tylko laser :D