Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulaLo

wielka niewiadoma

Polecane posty

Gość ulaLo

dziewczyny chcialabym podzielic sie z Wami moja 'wielka niewiadoma'. Otoz spoznia mi sie okres juz 6 dni a w sumie to mam raczej regularne. pierwsza mysl jaka mi wpadla do glowy to ciaza ale w sumie nie mialam zadnych ryzykownych sytuacji. jednak dla wlasnego spokoju zrobilam testy ciazowe. pierwszy wyszedl nie pewny bo cieniutka prwie niewidoczna linia sie pojawila, drugi negatywny, trzeci zrobilam dzis rano i pozytywny. poszlam od razu do lekarza (family planning clinic) zrobiono mi kolejny test ciazowy i wyszedl negatywnie. jak to mozliwe ze w ciagu tego samego dnia mam dwa rozne wyniki? to jest straszne. pani doktor co prawda nie zbadala mnie ale powiedziala ze test ktory stosuje sie nie myli i mam przyjsc a dwa tygodnie jesli nie dostane okresu. nie mam zadnych objawow ciazowych jedyne co to bol ponizej pasa taki jak na okres ale bardziej silny (trwajacy od 2 dni).i co ja mam myslec?

Gość zyzyz
testy kupowane w aptece nawet czasem się mylą.......najlepsze jest badanie z krwi.

no wiesz, to zalezy od sterzenia hormonow, a one sie lubie wahac dosc powaznie w ciagu doby, zatem testy powinno sie robic rano, kiedy poziom hormonow jest w miare stabilny...moze roznice w wynikach sa spowodowane wlasnie roznicami godzin w ktorych test byl wykonywany??

Gość ulaLo
dziekuje za odpowiedzi. no tez tak myslalam ale lekarka powiedziala ze testy ktore stosuje sa bardzo czule. naprawde juz nic nie wiem. chyba musze udac sie w dluga kolejke oczekujacych do mojego GP i poprosic o test krwi.

nie panikuj! mi ostatnio spoznil sie o 10 dni. tez mialam isc po test ale dostalam rano wiec po sprawie. a czujesz babelki powietrza w brzuchu?

a gdzie mieszkasz? u mnie GP przyjmuje tego samego dnia albo nazajutrz. jak chcesz to sie wybierz do walk-in clinic, powiedz ze nie masz GP i chcesz potwierdzic czy jestes w ciazy

Gość ulaLo
nie zwrocilam na to uwagi do tej pory

Gość ulaLo
mieszkam w londynie. i zeby umowic sie do mojego Gp sa problemy

Gość ulaLo
east - stratford

Gość ulaLo
a o co chodzi z tymi babelkami w brzuchu?

Gość ulaLo
up

Wykonaj kolejny test po 2 dniach od wizyty w klinice. Koniecznie z pierwszego porannego moczu (środkowy strumień). Stężenie hcg w moczu wzrasta prawidłowo minimum o 66%.

Gość ulaLo
dziekuje za pomoc. chyba tak zrobie. ale same pewnie wiecie jak ciezko jest doczekac do tych kolejnych dwoch dni.