Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę się chronić przed słońcem

Jaki beta-karoten ma największą dawkę ????

Polecane posty

Mam bardzo jasną skórę i źle reaguję na słońce. Żeby nie cierpieć jak zwykle w lecie po półgodzinnym spacerze na słońcu, chcę przygotować skórę do słońca łykając beta-karoten. No i tu mam problem. Wiem, że różne firmy, mają różną zawartość beta-karotenu w tabletkach. Który z nich ma najwięcej mg?

Up

Gość eeeeeeeeeeeeeeeee
lepiej zrobisz, jak bedziesz wypijac codziennie sok marchwiowy (lub marchwiowy z innymi dodatkami) - 1, 2 szklanki

Gość zgadzam się/
w beta-karotenie w tabletkach sa wypelniacze. lepiej unikac chemii. poza tym, wit. z naturalnych pokarmow lepiej sie przyswajaja

Czytałam wywiad z dermatologiem ( w dzisiejszych Wysokich Obcasach), że osoby ze szczególnie wrażliwą na słońce skórą powinny łykać tabletki, bo przynajmniej wiadomo ile mg dostarczyły organizmowi. Pijąc soki, niestety tego nie wiemy, więc to nadal może być za mało.

β-karoten jest bezpieczną odmiana karotenu, gdyż organizm przetwarza tylko taką jego ilość, jaka jest mu potrzebna. Przyczynia się między innymi do ochrony przed drobnoustrojami. Ma działanie antyoksydacyjne, a także korzystnie wpływa na funkcjonowanie wzroku, systemu immunologicznego. W preparatach często podawany jest razem z witaminami E, D, B i wapniem.

Gość Aicha 27
Sporo tj 10mg jest w beta karotenie firmy Chance, ale musisz poszperaćw necie, wpisz w googlach beta karoten+cena i wyskocząci różne 'beta karoteny' to sobie posprawdzasz. Jest też taki preparat Solarin Max, ma sporo (ale nie pamiętam ile) beta karotenu i jescze witaminy i inne 'naturalne' substancje. Oczywiście polecam kupno marchwii i picie soków z sokowirówki, tylko ze marchew jest niezbyt ładna teraz, ale ja tam piję :) pycha. czytałąm ten wywiad w WO. Jak dla mnie to facet w kulki poleciał, bo to właśnie beta karoten z tabletek jest gorzej wchłanialny i tak aprawde moze nawet połowa sie nie wchłaniać, prędzej taki z marchwii sie wchłonie. Ten cały syntetyczny syf to tylko zbijanie kasy. No ale jak ktośchce i musi to niech łyka :)

też mam jasną karnację i zaczęłam właśnie łykać Capivit sun system:) a twarz smaruję filtrem 60, bo inaczej tragedia:O

Gość wiecie moze
ktory najlepszy

Gość gość
Beta Solar ma największą 15 mg