Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manzanka

sepsa

Polecane posty

Gość manzanka

jak nazywa sie szczepionka przeciw sepsie

ludzie są niezłomni :) Chyba sama założę jakiś koncern farmaceutyczny, kurcze. To jest biznes! :)

Myśl dobra, ale obawiam się, że tym mam już potężną konurencję na rynku :)

Kup szczepionkę przeciw pneumokokom to jest min na sepse

PNEUMOKOKI-moja kolezanka miala w tamtym roku syna chorego na sepse-Wyszedl z tego

no to i Hiba musicie dorzucić a i tak do kompletu jeszcze bardzo dużo brakuje...............

No fakt SŁONKO. Tyle, że HIB jest od miesiąca szczepionką bezpłatną (meningokoki i pneumokoki są płatne niestety). Jednak generalnie rzecz ujmując najbezpieczniej by było zaszczepić Maluchy przeciwko wszelkim bakteriom, które potencjalnie nawet mogą być dla Dzieci niebezpieczne. Tyle, że to nierealne.............. Najlepszym lekarstwem profilaktycznym na sepsę jest jedno: przestrzeganie przez nas samych i Dzieci podstawowych zasad higieny osobistej, a przede wszystkim częstego mycia rąk. Zresztą ta metoda chroni przed wieloma niesympatycznymi chorobami.

A jeszcze lepiej byłoby trzymać dziecko w sterylnym inkubatorze do 18 roku życia, w strefie wyjałowionej, a w progu mieszkania zamontować lampę zabijającą zarazę wszelką, coby jakiś gość nie przyniósł nam jakiejś bakterii. Ludzie.... Proponuję również dezynfekować sztućce przed każdym użyciem, a jeszcze lepiej korzystać wyłącznie z naczyń jednorazowych. Bardzo praktyczny może się tu okazać sterylizator ( np. taki jak w gabinetach dentystycznych ). :D No jazda, teraz po mnie pojedziecie po całości.

Gość opolanka tez mama
poczytajcie - ;nie wiadomo gdzie chłopiec sie zaraził'

Gość opolanka tez mama
oraz ; Nie da sie życ pod kloszem;

Gość garbate jojo
szczepionka na sepse nazywa się NeiVaC -przeciw meningokokom typu C-to są te bakterie ,które powodują rozwoj choroby w piorunujacym tempie-na ogol konczy sie smiercią

Gość garbate jojo
nazwa szczepionki NeisVac-zgubilam literke,sorki

Gość milia6
Hej :) Szczepionka nazywa się NeisVac-C i w hurtowni kosztuje 120 zł. Są jeszcze dwie inne ale tą można podawac już malutkim dzieciaczkom, więc chyba jest ok. W Anglii dzieci są nią szczepione już od 1999r, u nas też wejdzie pewnie w końcu do kalendarza szczepień,zresztą już dawno powinna byc skoro jest tyle zachorowań.Zaszczepiłam swoją 13 letnią córkę, nie było żadnych objawów ubocznych, a i sumienie mam spokojniejsze - mieszkamy przecież na Opolszczyżnie.Pozdrawiam

ludzie ta choroba mnie przeraza......nie mogę tego słuchac co sie dzieje...coraz wiecej ludzi chorych.....mam 7 letnią coreczke i tez sie obawiam o jej i nasze zdrowie.....co mozna zrobic aby tego uniknac.....? po za czestym myciem rak.... bo to chyba za mało .....jedni mowia ze przestrzegac higieny najwazniejsze ale ponoc to i tak wpowietrzu sie unosi czy tak?? kto sie na tym zna?

Co się w powietrzu unosi ludzie bez przesady ta choroba była jest i będzie istnieją szczepionki które w jakimś stopniu chronią dziecko przed niektórymi bakteriami powodującymi również sepsę ,ja swoje dziecko zaszczepiłam i jestem spokojniejsza ale oczywiście nic nie daje 100% gwarancji

ta choroba była zawsze tylko dawniej nikt o tym tak nie trąbił teraz mamy po prostu łatwiejszy dostęp do informacji a media wyłapią przecież każdą sensacje