Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 prosz臋 o odpowiedz

jaka jest kara za zabicie kota-specjalne zabicie??

Polecane posty

Go艣膰 prosz臋 o odpowiedz

s膮siad otru艂 mi kotk臋, mia艂a mie膰 ma艂e. znalaz艂am ja w ogrodzie juz sztywn膮, widocznie nie zda偶y艂a doj艣膰 do domu, na 艂apkach i pyszczku widac by艂o 偶e zwraca艂a, meczy艂a sie biedactwo. chce wiedziec gdzie mam to zg艂osi膰? jaka kara mu za to grozi?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 je艣li masz dowody to na policj
za zn臋canie si臋 nad zwierz臋tami (a to jest zn臋canie) grozi do dw贸ch lat wi臋zienia bez zawias贸w by艂y ju偶 w polsce takie wyroki - dla faceta kt贸ry zakopa艂 偶ywcem szczeniaki i drugiego kt贸y topi艂 psy obydwaj panowie od paru miesi臋cy siedz膮 w peirdlu gdzie jak mam nadziej臋 poznaj膮 uroki pozycji na pieska w aspekcie biernym ja bym si臋 sama za艂atwi艂a ze skurwielem tylko niestety po zabiciu takiego 艣cierwa posz艂abym siedzie膰 jak za cz艂owieka

Udost臋pnij ten post

ale trzeba isc z tym kotem do weterynarza zeby zbadal czy faktycznie ktos go otrul, nie ma co tak kogos od razu oskarzac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosz臋 o odpowiedz
dlaczego mam kogo艣 nie oskarzac skoro wiem ze on to zrobi艂, poza tym wiem ze mia艂 zamiar to zrobi膰.... bo sam m贸wi艂 ze zostawia trutke i to nie jego sprawa czyj kot na ta trutke sie nadzieje...no nadzia艂 sie moja kotka. powiedzia艂am mu wtedy zeby tego nie robi艂 bo za to grozi wyrok (nie grozi艂am mu tylko powiedzia艂am ze to jest przestepstwo) ja nie chce sie na nim m艣ci膰 ale nie mam zamiaru tolerowa膰 takiego zachowania...ale chyba na niego jakies prawo jest....mam czeka膰 jak otruje inne koty? chodzi o to 偶e koty podobnpo zjadaja mu go艂臋bie...nie chodzi tu konkretnie o moje koty, tylko o wszystkie z okolicy, nie jestem z tym cz艂owiekiem sk艂ucona ani nic z tych rzeczy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艂臋biarze tacy s膮
to chorzy ludzie jak si臋 martwi膮 o swoje ptaszki to niech je trzymaj膮 w domu ja jako艣 nie zabijam cudzych go艂臋bi mimo 偶e na mnie sraj膮 raz na ogr贸dkach dzia艂kowych kto艣 znalaz艂 kotk臋 z odci臋tymi tylnymi 艂apami jeszcze 偶y艂a to by艂o dzie艂o go艂臋biarza kt贸y dopiero jak go postraszono prokuratur膮 to da艂 spok贸j okolicznym kotom (dzikim!!!! to logiczne 偶e poluj膮)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krowia juszka
kara mo偶e i jest ale jak masz zamiar udowodni膰 kto to zrobui艂??? policja nie bawi sie w dochodzenia zabicia kota wex to na rozum.jakby zabi艂 siekiera na oczach 艣wiadk贸wn to dosta艂 by wyrok w zawiasach ale tak to szanse sa r贸wne 0

Udost臋pnij ten post

czy masz jeszcze innych 艣wiadk贸w tego co m贸wi艂? ze zostawia trutke itd czy tylko ty to s艂ysza艂a艣? jesli tak, to masz jakies szanse, ale jak nie ma swiadk贸w.. poza tym on go nie zabil tylko spowodowal zagrozenie - bezposrednio nie zabil kota bedzie ciezko...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krowia juszka
a po drugie mo偶e powiedzie膰 偶e trutke wyk艂ada na szczury myszy i inne szkodniki tak偶e brak szans

Udost臋pnij ten post

ale czy ta trutka byla wylozona na jego wlasnej posesji, czy poza nia? bo jak na jego, to chyba nic nie wskorasz - trzeba bylo dopilnowac, zeby kotka mu tam nie wlazila... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosz臋 o odpowiedz
terz to juz nie mam kogo pilnowa膰.... na jego posesji, nawet wiem ze w艂ozy艂 ja w rybe. swojego kota wywioz艂 wczesnij i i pu艣ci艂 gdzie艣 przy jakich艣 gara偶ach (wszystkie swoje koty po jakim艣 czasie wywozi bo mu ganiaja go艂ebie...idiota). poza tym 艣wiadkiem tego 偶e tak powiedzial by艂a jego 偶ona, a nie powiedzia艂am tego wcze艣niej ten s膮siad (o zgrozo) jest spokrewniony ze mna... ja jego nawyk贸w nie posiadam. pamietam 偶e kiedy艣 dawno temu juz mieli kaczki albo kurczatka ma艂e i takaiego slicznego pieska..piesek tak sie bawi艂 偶e zadusi艂 te kaczuszki a on go wyzwi贸z艂 gdzie艣...ot taki s kurczybyk jeden...

Udost臋pnij ten post

Przede wszystkim powinna艣 i艣膰 z kotem do weterynarza, 偶eby m贸g艂 stwierdzi膰 otrucie. M贸g艂by Ci wypisa膰 stosowny papierek i mia艂aby艣 jaki艣 dow贸d, a tak, kiedy kotek jest ju偶 w ziemi, nawet nie b臋dziesz mog艂a udowodni膰, 偶e w og贸le posiada艂a艣 zwierzaka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krowia juszka
zona nie bedzie swiadczyc przeciwko jemu a po drugie to g艂upia sprawa daj se spok贸j szkoda nerw贸w, znajdz se nowego kota

Udost臋pnij ten post

w sumie sytuacja jest taka, ze raczej nic mu nie robisz. zreszta nawet moim osobistym zdaniem to i Ty jestes tu winna niedopilnowania kota, bo skoro on wylozyl te trutke u siebie, to mogl to zrobic, co innego, gdyby zlosliwie podrzucilby ja na Twoje podworko. w dodatku powiedzial Ci wczesniej o tej trutce, wiec tym bardziej powinnas uwazac, w koncu ostrzegal, co nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nooooooooooo
krowia juszka skoro to dla Ciebie g艂upia sprawa to nie musisz wypowiadac sie w tym topiku ja my艣le ze powinns to zg艂osic na policje, przynajmniej niech odnotuja takie zg艂oszenie bedzie na przysz艂o艣膰 jak zn贸w jakiegos kaota otruje ten padalec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosze o odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosze o odpowiedz
z tego co wiem to nawet w艂a艣ciciel kota czy tam psa lub innego zwierzecia nie moze go sam u艣mierci膰!!!!! wi臋c on nawet na swojej posesji nie powinien rozk艂adac trutek. ja r贸wnie偶 mu m贸wi艂am ze za takie zachowanie grozi kara i wiec jesli zg艂osze to na policje to przyjajmniej (jak ktos tu wczesniej zaznaczy艂) zostanie slad. wiem ze nie musze zg艂asza膰 pope艂nienie przestepstwa ale moge zg艂osi膰 mozliwe pope艂nienie przestepstwa (czy jakos tak) a wtedy nic mi nie grozi, zadna kara za pom贸wienie, nawet jesli tego mu nie udowodni膮.

Udost臋pnij ten post

zg艂o艣 ten fakt na policj臋. nie wolno by taki incydent pozosta艂 bez echa. winowajca powinien by膰 ukarany. zadne zwierze nie zas艂uguje na taka smierc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prosze o odpowiedz
any偶贸wka* kot nie nalezy do grupy szkodnik贸w... mo偶e nie potrafisz go odr贸znic od szczura ale to juz jest Tw贸j problem. nie bro艅 cz艂owieka kt贸remu nalezy sie kara.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣mieszne jeste艣cie i tyle
Myslicie ze policja i s膮dy nie maj膮 co robic, tylko zajmowac si臋 kotami ? A potem ewentualnie my wszyscy mamy placi膰 na utrzymanie kogo艣 , kto siedzi w wi臋zieniu ? Sa powazniejsze sprawy niz koty, taka jest prawda. A s膮siadowi -jak kto艣 napisa艂- bez dowod贸w mo偶esz naskoczy膰. I tyle w temacie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 noooooooooooooo
sam jeste艣 smieszny/a i tyle. naskoczy膰 to sobie mozesz na ... mo偶e jak ci kto艣 usmierci co艣 to bedziesz m贸wic inaczej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 noooooooooooooo
pewnie jestes go艂ebiarzem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艂embiasz
bueheheheheehh 艣ledctwo w sprawie otrucia kora parskam ze smiechu hehehehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pierwsza linijka google
ciekawe, ilu z Was wie o czym dyskutuje? zna kto艣 chocia偶 minimalne wymogi prawne, dot. wyk艂adania trutki (np. na szczury) na posesji? 艣piesz臋 u艣wiadomi膰 - za Serwisem samorz膮dowym: "Dzia艂ania deratyzacyjne powinny odby膰 si臋 w dw贸ch etapach: * w pierwszym etapie nale偶y w miejscach zagro偶onych obecno艣ci膮 gryzoni wy艂o偶y膰 liczne, ale w niewielkiej ilo艣ci trutki przeciw gryzoniom. W miejscach, w kt贸rych trutka mo偶e by膰 zagro偶eniem dla ludzi lub zwierz膮t, nale偶y wy艂o偶y膰 j膮 w specjalnych stacjach. Miejsca wy艂o偶enia trucizny musz膮 by膰 oznakowane..."

Udost臋pnij ten post

Nie mo偶emy pozostawa膰 oboj臋tni na agresj臋 wobec zwierz膮t. Wi臋kszo艣膰 seryjnych morderc贸w i tym podobnych psycholi zaczyna艂a od wy偶ywania si臋 na zwierz臋tach. Od braku szacunku dla 偶ycia zwierz膮t si臋 zaczyna, potem ju偶 偶adnego 偶ycia nie szanuj膮. Zawsze oceniam ludzi po ich stosunku do zwierz膮t. Je偶eli kto艣 teraz wy偶ywa si臋 na psie/kocie, to potem pewnie b臋dzie na mnie jako swojej 偶onie - nie dziekuje.

Udost臋pnij ten post

nie bronie, szkoda kota, ale autorka tez pisze bardzo jednostronnie i subiektywnie - jest zalamana strata kota i to jej troche przeslania realny obraz sytuacji, takie mam wrazenie. znalazla sobie winnego i nie potrafi przyjac do wiadomosci, ze ona tez popelnila blad. a, ze sie kota na wsi nie pilnuje, to tez nie problem tego sasiada. przeciez on specjalnie tego kota do siebie nie wabil, zeby go otruc. kot wlazl na cudzy teren, a autorka do tego dopuscila, chociaz WIEDZIALA, ze tam jest wylozona trutka. a to ona byla za kota odpowiedzialna, nie sasiad. poza tym, akurat dla tego sasiada koty byly szkodnikami, skoro mu zjadaly golebie, ktore hodowal, proste, co nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 golebica biala
zgadzam sie z toba anyzowka.Nie po to hoduje golebie ,zeby jakies koty je jadly.Sa siadka powinna pilnowac kota ,poniewaz byla uprzedzona ,ze zastawia trutke.Wiesz jak on sie czuje,gdy widzi jak kot zjada mu golebia o ktorego dba latami ,podobnie jak ty widzac otrutego kota.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 golebica biala
jak mozesz prownywac dzieci do zwierzat.!!!!!?????Ja nie pisalam ,ze dobrze zrobil ,tylko zeby kazdy pilnowal swoich zwierzat ,a nie pozniej szukal mordercy.Masz klopoty z interpretacja nikt.on

Udost臋pnij ten post