Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mg22

Testy ciążowe??

Polecane posty

Gość mg22

czy uważacie ze testy ciążowe, płytkowe na mocz są wiarygodne??

w jakim sensie wiarygodne?Ujemny test ciążowy nie musi pokazać istniejącej ciąży, jeśli hormon ma zbyt małe stężenie w moczu (zbyt młoda ciąża albo rozcieńczony mocz.Pozytywny test wyjdzie tylko w ciąży (lub w przypadku nadczynności tarczycy i w niektórych przypadkach torbieli na jajniku). Innej możliwości nie ma.

Gość mg22
stuk puk jest tu ktoś?

Gość mg22
chodzi mi o to np. na ile wynik negatywny jest wiarygodny? czy duże znaczenie ma to czy test był robiony rano czy w dzień?

znaczenie ma nie tylko to, czy ył robiony rano, ale także to jak szybko był robiony. Największe stężenie hCG jest w porannym moczu, akładając, że w ogóle hCG jest produkowany.Do produkcji hCG dochodzi po zagnieżdżeniu, a do zagnieżdżenia dochodzi od 5/6 do 12 dnia po owulacji. Natomiast od stosunku do samej owulacji może minąć 6-7 dni i mimo wszystko może dojśc do zapłodnienia.Jak widzisz należy wziąć max z wszystkiego.7 dni jeśli był stosunek a nie wiadomo kiedy była owulacjamax 12 dni na zagnieżdżenie około 3-4 dni na wzrost stężenia hcGCo daje około 22-23 od stosunku, by można było mówić o wiarygodnym wyniku testu negatywnego.

Gość Aneta83
informacja na ulotkach testów ciążowych jest grubo przesadzona. na wielu jest napisane, że wykrywają 6 dniową ciążę. Ja zrobiłam niedawno Bobo-test dzień po spodziewanej miesiączce 15 dni po stosunku i wyszedł negatywnie a kilka dni póżniej dopiero pozytywnie