Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak rzeka

Diane 35 a problemy z cerą

Polecane posty

Gość jak rzeka

Powiedzcie mi dziewczyny, jak to jest z leczeniem trądziku hormonami. Jestem już trochę w desperacji, bo mam 20 lat i to cholerstwo nie chce ustąpić, a kremy i inne cuda nie pomagają... Pomyślałam o Diane 35. Czy mam wybrać się bezpośrednio do ginekologa czy wcześniej też do dermatologa? Czy muszę robić jakieś testy stwierdzające czy nadaję się do leczenia hormonami? Jak to wygląda? No i jakie są szanse że Diane mi pomoże? Odpowiadajcie, będę bardzo wdzięczna!!!

Gość Jalka
Używałam Diane 35 i przepisał mi ją ginekolog. wcześniej brałam leki antykoncepcyjne, po których dostawałam pryszcze więc lekarz zmienił mi je właśnie na Diane 35. Niestety efekt nie był jakiś super, bo pryszcze dalej sie pojawiały za to powiększył mi się znacznie biust i ogólnie w przeciągu trzech lat sporo utyłam. Tyć mogłam od różnych rzeczy ale to z biustem identycznie miała moja koleżanka. Zdecydowanie zanim zaczniesz brać te tabletki zbadaj sobie poziom hormonów a i dermatolog nie zaszkodzi.

ja tez utyłam, piersi mi urosły,bo te tabletki zatrzymuja wode w organizmie, ale cera mi wypiekniala i powiem szczerze ze jakby nie te skutki uboczne i to ze to stare tabletki i nie mozna ich dlugo przyjmowac to jeszcze bym je brala, bo teraz czasem pryszcze wracaja :( jasne, idz do ginekologa, jesli bedziesz zdrowa najwyzej da ci skierowanie na badania ogolne,krew ,hormony, itp.jak bedzie ok to da ci diane bez problemu, moja babka od wejscia mi wypisala recepte jak zoabczyla co mam na twarzy :P

Gość Bizu
Diana jest świetna na kłopoty z cerą. Ja nie miałam Bóg wie jakich problemów z tym, ale i tak cera mi się wygładziła i nie ma na niej ANI JEDNEJ krostki. Mojej koleżance zupełnie przeszły po Dianie wszelkie problemy skórne, a miała spore.. Co do tycia to sama pigułka tycia nie powoduje-może co najwyżej wzmagać apetyt, co jest też względne. Ja przytyłam 2-3 kg (biorę ok 7-8 mies) ale nie mogę powiedzieć że to przez pigułki, bez przesady. Brałam Cilest, Regulon ale Diana jest najlepsza, no i 50 % refundowana!:) Pozdrawiam.

Gość a mi nie przeszło
utyłam jak świnia i to wszystko...więcej się nie skuszę

a ja biore diane 35 z innego powodu niz tradzik ale cera jest ladnijesza to fakt:) no i nie utylam tak jak koleznka nie wiem od czego to zal;ezy;) przez pierwsze pare meisiecy bylo mi niedobrze poranne mmlodsci jakbym w ciazy byla ale juz jest ok;) wiec ja uwzam ze spoko

Tabletki anty nie mają w sobie składnika, który powoduje tycie. One mogą tymczasowo wpłynąć na wzrost apetytu, a olbrzymie ilości jedzenia=przyrost wagi. Diane 35 zapisał mi dermatolog, ale zalecił wizytę u ginekologa i zrobienie wszystkich potrzebnych badań. Jeden dermatolog zgodzi się przepisać Diane, a drugi odmówi, dlatego najlepiej idź do ginekologa- przynajmniej będziesz miała pewność, że nic Ci nie jest i możesz brać tabletki anty. Jeśli chodzi o skuteczność Diane, to zdania są podzielone: jednym pomogła, drugim zaszkodziła, a trzeci po stosowaniu tych tabletek, nie zauważyli poprawy.

Gość chaberek_*_ wśród zieleni traw
ja miałam propozycje aby rozpoczać z Dianą, ale mi się ten pomysł nie spodobał, uznalam ze az takiego probkemu nie ma zeby się gac po hormony.. choć mam z tym problem od kilku lat(plecy:() poszłam do dermatologa i widze efekty bez diany pozdrawiam

Diane35 to lek starej generacji, ma bardzo dużo hormonów, jeżeli pacjentka ma za mało hormonów kobiecych a za dużo męskich to Diane35 pomaga, na krótko, ale nie wolno jej brać cały czas bez przerw, bo skutki uboczne są katastrofalne nawet po odstawieniu, w pewnym momencie rozwala cały układ hormonalny organizm się przyzwyczai i jest problem, jeżeli ktoś mówi, że te tabletki nie tuczą to niech pobierze sobie je przez dwa, trzy lata bez żadnej przerwy i zobaczymy jak będzie wyglądała,. Tabletki antykoncepcyjne czy Diane35 nie tuczą w ten sposób, że ma się bardzo dużo tłuszczu, po prostu człowiek jest tak opuchnięty, że wygląda jak baleron, a zrzucić to jest bardzo ciężko, po za tym późniejsze efekty uboczne to wypadanie włosów, powoduje nawet łysienie plackowate za sprawą androgenów, to już nie jest fajne. To jak branie actimela, organizm się przyzwyczai a potem zabierz to organizmowi i zacznie chorować tak samo jest z lekami hormonalnymi. Jak człowiek jest zmuszony do brania hormonów to tylko pod kontrolą gin-endo. i badania to jest najważniejsze, nie dajcie robić z siebie królików doświadczalnych, zawsze muszą być badania i nie zawsze wychodzą źle, zależy jakie rozchwianie hormonalne, może być tak, że między pierwszym a trzecim dniem cyklu hormony wyjdą ok ale te same badania zrobione w 20-23 dniem cyklu wyjdą źle. Więc nie można na podstwie jednych badań z jednej fazy cyklu ustalić co jest nie tak. Pamiętajcie o tym i Diane 35 wam odradzam bo to starej generacji lek, lekarze którzy go przepisują to osoby nie douczone które nie mają pojęcia, że są inne leki na rynku! Pozdrawiam! PS. Ja leczę się już ponad 18 lat i mam pewne doświadczenie w tym temacie.

Gość paczulinka
ja brałam diane i wcale więcej nie jadłam a przytyłam 5 kg w ciągu pięciu miesięcy. moje wszystkie koleżanki narzekały że źle się po tych tabletkach czuły. no bo od razu twoje samopoczucie psychiczne staje się beznadziejne

Ja bralam Diane z przepisu ginekologa.Po 3 miesiacach przytylam 7 kg :O cera sie troche poprawila,ale po odstawieniu wszystko wrocilo.Do tego pajaczki i bole serca...Nigdy wiecej Diane :O