Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laila25

Monitor oddechu. Czy ktoś ma ? Na jakiej zasadzie działa?

Polecane posty

Gość laila25

Bo chciałam zamówic, ale kolezanka powiedziła mi,że on włacza sie, jak dzick zaczyna się krecić w łózeczku? Myślałąm że chodzi o to, że urządzenie kontroluje czy dziecko oddycha?

ja mam Angel Care - monitoruje on oddech dziecka a wlacza sie w momencie gdy dziecko nie oddycha 20 sek, czasem jak synka wyjmuje z lozeczka i wczesniej zapomne wylaczyc to tez zaczyna piszczec :) To sa 2 maty kyore kladziesz pod materac i taki male urzadzenie w ksztalcie aniolka z migajaca dioda, ktora sygnalizuje ze wszystko jest ok. Jak dla mnie to bardzo przydatne urzadzenie.

Gość laila25
dzięki za odpowiedź może jeszcze któras z Was ma takie urządzenie?

Ja stosowałam takowe - właściwie nie jedno a dwa:). Bardzo polecam - przynajmniej można się spokojnie przespać słysząc to uspakajające \"tykanie\". A alarm w razie bezdechu jest tak dobitny, że moment stawia na równe nogi. Moja Córeczka łapała permanentne bezdechy podczas zapalenia płuc. Za każdym razem dzięki monitorowi zdołałam zareagować w porę (od razu po alarmie), poza tym urządzenie nigdy nie zawyło bez potrzeby. Nawet jak baterie były na wykończeniu to tylko dziwnie tykało (podwójne tyknięcia, jedno i zaraz drugie) . U mnie monitory sprawdziły się bez zarzutu - i nie jest prawdą, że działa ono w momencie gdy Dziecko poruszy się w łóżeczku - tak działa niania elektroniczna. Monitor służy do kontroli oddechu Maluszka. Ja również używałam monitorów Angel Care tego starszego modelu - kupiłam używane na allegro. Urządzenie składa się z dwóch płytek kwadratowych, które umieszcza się pod materacykiem w łóżeczku i podłącza się je za pomocą kabelków do urządzenia wydającego dźwięki wyżej wspomniane w kształcie aniołka. Można wyłączyć tykanie jeśli jest ono irytujące i wówczas uruchamia się tylko alarm w razie bezdechu. U mnie urządzenia były konieczne ze względu na to, że moje Dzieci cierpiały na bezdechy wcześniacze - tak więc od razu mi kazano monitory sobie sprawić. Dzięki Bogu nigdy nie zdarzył mi się bezdech poza tymi bezdechami Małej gdy miała poważne trudności z oddechem. Jeśli chcesz wiedzieć coś jeszcze napisz, może będę potrafiła Ci odpowiedzieć:)

Gość pipi lansztrung
a co zrobicie jak to urzadzenie nagle w nocy zapiszczy?

Gość ja powiem moze tak
a moze ktoras z was chcialaby odsprzedac bo juz jej nie potrzebne?

Gość laila25
dzięki tez przyszła-już obecna za odpowiedź czy możesz wleic linka urządzenia, które posiadasz?

Gość o rany dziewczyno...
wejdz sobie na allegro labo w google i wpisz "Angel Care", wszystko na tacy trzeba podac???

No bo to jest monitor oddechu i niania elektroniczna w jednym. Fajne bo masz wszystko w jednym urządzeniu, ale moim zdaniem za drogi biznes. Lepiej kupić Angel Care monitor oddechu (najlepiej uzywany bo takie rzeczy sie nie z używają) i osobno dokupić nianię, wyjdzie taniej.

Gość w programie mamo to ja
mówili, zeby nie używac monitorów oddechu bez wskazan lekarza, bo to osłabia czujność matki :O

Ja się właśnie zastanawiam czy kupić, czy to rzeczywiście każdemu potrzebne, czy to nie będzie tylko jakas moja fanaberia. No bo w przypadku wcześniaków, albo chorób, ale normalnie? Sama nie wiem, ale mnie kusi.

co do osłabienia czujności matki to się absolutnie nie zgadzam. Moja koleżanka miała właśnie ostatnio sytuację potwierdzającą moje zdanie na ten temat. Maluszek spokojnie sobie spał w łóżeczku, mama była w innym pomieszczeniu a tu nagle alarm monitora. Okazało się, że Maluszek przytulił się noskiem w osłony na boki łóżeczka i na chwilkę przestał oddychać. Gdyby nie monitor nawet by nie wiedziała co się dzieje. A że Maluch nigdy nie miał problemów z oddychaniem to by się nawet nie spodziewała takiej sytuacji. Tak więc nie wszystko co mówią w programach o macierzyństwie czy piszą w gazetach dla rodziców faktycznie potwierdza się w praktyce.

Acha co do wyszukiwania monitorów na allegro. Proponuję wejść na dział \"dla Dzieci\" następnie w kategorii \"zdrowie i higiena\" należy kliknąć w \"Urządzenia medyczne\" i w wyszukiwarkę wstukać hasło \"monitor oddechu\". Bo wpisując hasło Angel Care niewiele się pokazuje:).

a tak w ogóle co to oznacza: osłabia czujność mamy? matka też człowiek - czasem się musi umyć, zjeść i nie zawsze ma kogoś do pomocy. wtedy takie urządzenie może pomóc.

Tez przyszla juz obecna mamo czy lekarze powiedzieli ci ze powinnas takie monitory nabyc czy kupowalas sama z siebie? u nas maluch tez bedzie odrobine wczesniej (w najlepszym przypadku jesli sie nic nie bedzie dzialo to do 37tyg dochodze) i sie zastanawiam czy kupowac juz teraz czy jednak czekac na zalecenie lekarskie... jak to bylo w waszym przypadku???

hej ja tez mam monitor angelcare mimo ze mala urodzila sie zdrowa i nie miala z oddychaniem problemow to jednak go kupilam a teraz zaobserowalismy z mezem bezdechy i jestem o wiele spokojniejsza jak go mam, mala ma juz ponad 6 miesiecy a alarm sie kilka razy wlaczyl, jak to w powiedzeniu: przezorny ubezpieczony ja polecam!

Gość gość
Polecam monitoryoddechu.pl. Bardzo duży wybór. Sama tam zamawiałam i jestem zadowolona.

Gość gość
Ja zamówiłam taki: monitoryoddechu.pl/produkty/monitory-oddechu/baby-control-bc-200. Czuję się o wiele bezpieczniej, śpię spokojniej.

Gość gość
Dokładnie, ja też mam z tej strony taki model: monitoryoddechu.pl/produkty/monitory-oddechu/baby-control-bc-230. Bardzo fajna rzecz, świetnie działa.

Gość gość
Także korzystam z produktów z monitoryoddechu.pl. Mam nianię elektroniczną i planuję zamówić też monitor oddechu. Czuję się bezpieczniej mając te rzeczy.

Gość gość
Ja mialam snuza hero....jest super.Znacznie latwiejszy niz angel care.Po postu doczepiasz do pieluszki.Mozesz wiec zabrac go na spacer.

Gość gość
Mam również monitor oddechu z monitoryoddechu.pl. Bardzo dobry sprzęt. Warto zainwestować.