Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FRUTISSS

Olejek rycynowy na WŁOSY- proszę o wypowiedź!

Polecane posty

Gość FRUTISSS

Czy ktoś to stosuje? ja uzywam do rzes (z pozytywnym skutkiem), ale czytalam tu wlasnie ze mozna dodac do szamponu lub na sucho wetrzeć w końcowki włosow i to pomaga w szybszym zapuszczaniu. Moje pytanie: czy komuś z Was to pomogło? z jakim skutkiem, po jakim czasie? czy dawalyscie na suche włosy, czy do szamponu, i czy aby ten olejek nie przetłuszcza włosow? (ja mam suche na koncach, tłuste u nasady, niestety:( ) Pozdrwiam i czekam na Wasze opinie:)

Gość FRUTISSS
podnosze

Olejek rycynowy przyciemnia włosy, więc nadaje się raczej dla brunetek niż blondynek, o działaniu ci nic nie napisze, ale podobno przy dłuższym stosowaniu widać poprawę.

Przyciemnnia włosy? to jeszcze lepiej:) ja mam braz, ale taki troszke wyblakły (farby), to to by bylo dobre:) I chodzi mi tez glownie o efekt szybszego rośniecia włosów, może ktoś jeszcze stosował?

Gość gsd
podnosze

Ja używam już od pół roku raz w tygodniu papki - olejek rycynowy i żółtko , nakładam na włosy , wcieram w skóre głowy , zakładam czepek i 2 czapki zimowe na głowe żeby się rozgrzało i powiem Ci że efekt jest niesamowity , ja miałam bardzo słabe włosy i wypalone po farbowaniu na blond ( farbowałam wiele razy ) , od zawsze miałam słabe włosy ale te blondy poprostu mi je wypaliły , włosy się kruszyły , rosły do pewnego momentu a potem wypadały , teraz jest o niebo lepiej , w końcu zaczęły rozsnąć , moge zrobić sobie normalnie kucyka i nie jest on taki mały i cienki jak był pół roku temu.. oprócz tego olejku stosowałam jeszcze odżywke wax raz w tygodniu i brałam skrzypowite