Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jacobska

Metoda Yuzpe- jaka skuteczność ?

Polecane posty

Gość jacobska

Wzielam 4 microgynon 21 za 12 godzin mam wziasc nastepne 4.. Czy da mi to taka sama pewnosc jak postinor?? czy sa jakies skutki uboczne po zastosowaniiu naraz tyle tabletek??

Gość jacobska
nikt nie stosowal tej metody?????

Skutecznośc tej metody jest niższa niż przy postinorze ale sama w sobie jest bardziej skuteczna - niż nieskuteczna. Ot.Skutki uboczne - wymioty, senność, bóle głowy, bóle w podbrzuszu, bóle krzyża, bolesnośc piersi, boesność łydek + rozregulowanie cyklu gratis.

Gość jacobska
a mi mowiono ze ejst taka sama skuteczna i ze ma mniej skutkow niz postinor, wiec juz sama nie wiem kogo sluchac. Wzielam 4 microgynony i poki co padam zd zmeczenia ale to mzoe tez po niesprzespanej nocy ze stresu

Ta metoda ma więcej skutków ubocznych, niż Postinor choćby dlatego, że prócz progesteronu zawiera również estrogeny, co burzy gospodarkę hormonalną w większym stopniu niż Postinor.

Gość kobietka..
Może i ma więcej skutków ubocznych ale skuteczność taka sam bo 4 tabletki microgynum zawierają tyle samo progesteronu co jeden prostinor. Nie stosowałam tej metody, ale moja koleżanka tak. Kochała się w dni płodne bez zabezpieczenia i nie było wpadki. Fakt ona też się źle czuła po takiej dawce hormonów, ale to mija po jakichś paru godzinach.

Skuteczność antykoncepcji postkoitalnej: Yuzpe - 96,5 proc., Levonorgestrel - 97,1 proc.http://facet.interia.pl/seks/bez-ryzyka/news/antykoncepcja-po,540556Mogę poszukać głębiej, tylko nie widze sensu. Postinor jest skuteczniejszy, ale nie znaczy to, że Yuzpe jest nieskuteczny.Po prosturejestruje się po tym więcej ciąż niż po przyjęciu Postinoru. I tyle.Przykład nawet 10 koleżanek niczego tu nie zmieni, bo wszystkie mogą być wyjątkami.

Gość olinek77
w moim przypadku ta metoda była w 100% nieskuteczna.. jestem w 6 tygodniu ciąży i drżę z obawy o zdrowie mojego dziecka.. lekarz powiedział że wszystkie znane mu przypadki ciąż po tabletkach kończyły się bezproblemowo także trochę mnie to uspokoiło.. ale do końca ciąży będę się zadręczać tym faktem.. nigdy więcej tabletek po

Gość kaatarina
Zastosowałam tą metodę wczoraj...wzięłam wczoraj o 14g 4 tabletki Microgynonu a następnie kolejne 4 po dwunastu godzinach. Całą noc wymiotowałam, miałam okropny,tępy ból brzucha, ból głowy, gorączkę, dreszcze i mrowienie w dłoniach. Wylądowałam w szpitalu pod kroplówką. To było do przewidzenia że taka dawka hormonów mnie powali, no ale mądry Polak po szkodzie. Nie polecam tej metody, ale pamiętajcie też, że każdy organizm jest inny. Ja mam słaby jak widać. PS zwolnienie z pracy na 3 dni...powoli dochodzę do siebie.

już mi trochę lepiej.....uczcie się na czyichś błędach i nie róbcie tego co ja zrobiłam.

Gość anka67
czy te leki można kupić bez recepty????

Gość gość
Kochałam się wczoraj z chłopakiem dwukrotnie- za każdym razem stosunek przerwany (według obliczeń wynika, ze nie mam dni plodnych) 16 godzin "po" wzielam 4 tabletki microgynon 21, za 6i pol godziny mam wziac kolejne 4. Jak na razie nie widze zadnych skutkow ubocznych poza sennoscia. Poszlam do gina po tabletke 72 h po, to zostalam potraktowana jak dzieciobojca. Tabletki nie przepisal :/ Cholernie się stresuje, ze moglam zaciazyc :( o ja glupia ze dalam sie namowic na seks bez gumki :/

Gość gość
Witam Dziewczyny Błagam o rzeczowe odpowiedzi , strasznie się boję mam 20 lat i nie stosuję żadnej antykoncepcji 26.04 byłam na imprezie i obawiam się że mogło dojść do stosunku bez zabezpieczenia . 30.04 wzięłam 4 tabletki microgynon ( nie odczułam żadnych efektów ubocznych) . Okres powinnam mieć 2.05 ( nie ma ;((() w pochwie brak śluzu . 3.05 zrobiłam test (negatywny) Cz te tabletki mogą opóźnić okres ?? Kiedy powinnam zrobić kolejny test . Zamówiłam w aptece Dong Quai (zioła na wywołanie okresu) i od jutra zaczne je stosować Błagam o jakieś informacje , jestem przerażona

Gość gość
Czy to normalne, że po Yuzpe nie odczuwa się żadnych skutków ubocznych???????